تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4202560
شناسه : 4202560
تاریخ :
بیت‌النور؛ حکایت برکت برپایی روضه‌های حضرت زهرا(س) و پخت سمنو در یزد اقتصاد ایران: یزد_ «بیت‌النور»؛ خانه‌ای که با روضه‌های زهرا(س) و سمنوپزان، تنها یک سالی است که پا گرفته و امروز در ایام فاطمیه، میزبان برکات نام اهل‌بیت(ع) بر سر اهل خانه و مجلس است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: همزمان با فرارسیدن ایام سوگواری بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س)، عاشقان و دلدادگان اهل‌البیت در هر کوی و برزن، حسینیه‌ها، تکایا و منازل مجلس عزا برپا می‌کنند. «بیت‌النور» نام محلی است که بانی آن، میکائیل پاکدل، از برکات برگزاری مراسم روضه‌خوانی حضرت زهرا سلام الله علیها در طول یک سال گذشته و آداب پخت سمنو در این مکان سخن می‌گوید.

میکائیل پاکدل در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به مکانی که حدود یک سال پیش، در آبان‌ماه، اجاره شده است می‌گوید: از همان روز اول، چون در ایام فاطمیه بودیم، نیت کردیم که روضه‌های حضرت زهرا (س) را در اینجا برگزار کنیم.

وی ادامه داد: به لطف خدا روضه‌ها آغاز شد و مراسم سمنوپزان نیز از نیمه شعبان شروع شد و تا نوزدهم ماه مبارک رمضان ادامه یافت.

بانی مجلس گفت: اکنون نیز در ایام شهادت بانوی دو عالم هستیم و روضه و مراسم داریم، این مراسم را سال قبل با دو سه نفر شروع کردیم و امکانات چندانی نداشتیم؛ حتی وقتی مداح می‌آمد، میکروفون نداشتیم و او بدون تجهیزات می‌خواند.

بیت‌النور؛ حکایت برکت برپایی روضه‌های حضرت زهرا(س) و پخت سمنو در یزد

پاکدل ادامه داد: اما اکنون به لطف خدا و اهل‌بیت (ع)، کار به جایی رسیده که گاهی به دلیل استقبال زیاد، فضای کافی نداریم. در این یک سال، اتفاقات و برکات بسیار خوبی رخ داده است.

بانی مجلس خاطرنشان کرد: روزیِ این مجلس بسیار زیاد است؛ من نیت کرده بودم که در این مجالس فقط چای بدهم، اما هیچ مجلسی نبوده که تنها با چای برگزار شود. همیشه به لطف بانیان و نذورات مردم، اقلامی مثل کیک، سالاد الویه، غذا و شربت اضافه شده است.

بیت‌النور؛ حکایت برکت برپایی روضه‌های حضرت زهرا(س) و پخت سمنو در یزد

وی تصریح کرد: ما نام اینجا را «بیت‌النور» گذاشتیم. ابتدا می‌خواستیم نامش را «خانه علی و فاطمه» بگذاریم، اما تصمیم گرفتیم نامی جامع‌تر انتخاب کنیم؛ پس به نیت امام علی (ع) و تمام فرزندانشان، آن را بیت‌النور نامیدیم.

بیت‌النور؛ حکایت برکت برپایی روضه‌های حضرت زهرا(س) و پخت سمنو در یزد

پاکدل در این مجلس که هم پخت سمنو انجام می‌شد و هم‌زمان با آن و در کنار دیگ سمنو، مراسم روضه‌خوانی، مداحی و مناجات با اهل البیت در نیمه شب برقرار بود از فرآیند پخت سمنو نیز برایمان گفت.

بیت‌النور؛ حکایت برکت برپایی روضه‌های حضرت زهرا(س) و پخت سمنو در یزد

وی ادامه داد: پخت سمنو این‌گونه آغاز می‌شود که جوانه گندم را پس از چرخ کردن، در توری‌های حریر خیس می‌کنیم و شیره‌اش را می‌گیریم. سپس آن را داخل پاتیل مسی می‌ریزیم و آرد را اضافه می‌کنیم. پس از اضافه کردن آرد، حدود دوازده ساعت زمان لازم است تا سمنو پخته و آماده شود. مواد آن تنها شیره گندم، آرد و آب است و هیچ افزودنی دیگری ندارد.

بیت‌النور؛ حکایت برکت برپایی روضه‌های حضرت زهرا(س) و پخت سمنو در یزد

بانی مجلس می‌گوید: پخت سمنو معمولاً در ایام فاطمیه و شهادت اهل‌بیت، مانند شهادت حضرت علی (ع) یا ماه‌های محرم و صفر، مرسوم است. این کار بیشتر در فصول سرد سال انجام می‌شود، زیرا در این فصل گندم بهتر عمل می‌آید؛ اما در فصل گرما به دلیل اینکه ممکن است ریشه و جوانه گندم خشک شود، معمولاً سمنو پخته نمی‌شود.

پس از اتمام پخت، با سلام و صلوات سمنوها برای توزیع آماده و ظرف می‌شود و بخشی برای مؤسسه خیریه و خانه سالمندان رفته و بخشی هم بین مردم نیز توزیع می‌شود.