تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x4201294
شناسه : 4201294
تاریخ :
سپر دفاعی در برابر آلودگی هوا و بیماری‌های فصلی؛ تغذیه سالم و سیستم ایمنی قوی اقتصاد ایران: متخصص تغذیه با تأکید بر اهمیت تغذیه سالم در فصل‌های سرد و آلوده، گفت: مصرف شیر کم‌چرب، میوه‌های حاوی ویتامین C و مایعات فراوان می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و اثرات منفی آلودگی هوا و بیماری‌های فصلی را کاهش دهد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه، به اهمیت تغذیه سالم در مقابله با آلودگی هوا و بیماری‌های فصلی اشاره کرد و گفت: «با افزایش آلودگی هوا در کلان‌شهرها، توجه به تغذیه سالم بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. مصرف مواد غذایی خاص می‌تواند اثرات منفی آلاینده‌ها را کاهش دهد و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.»

وی افزود: «شیر کم‌چرب، میوه‌هایی که سرشار از ویتامین C هستند مانند پرتقال، کیوی، فلفل دلمه‌ای و گوجه‌فرنگی، و همچنین مایعات فراوان مانند آب، سوپ، آش و دمنوش‌های طبیعی می‌توانند به بدن در مقابله با آلودگی کمک کنند. این مواد غذایی علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، در دفع سموم از بدن و رقیق شدن ترشحات تنفسی موثرند.»

کشاورز همچنین بر لزوم مراقبت از گروه‌های حساس نظیر کودکان و سالمندان در روزهای آلوده تأکید کرد و گفت: «کودکان و سالمندان به دلیل حساسیت بیشتر سیستم تنفسی، بیشتر در معرض خطر آلودگی هوا قرار دارند. به همین دلیل در روزهای آلوده، بهتر است از خروج غیرضروری این افراد از منزل جلوگیری شود و در صورت امکان از دستگاه‌های تصفیه هوای خانگی استفاده شود.»

راهکارهای تغذیه‌ای برای تقویت سیستم ایمنی

این متخصص تغذیه همچنین به راهکارهای تغذیه‌ای برای تقویت سیستم ایمنی در فصل‌های سرد سال اشاره کرد و گفت: «رعایت رژیم غذایی متعادل که شامل چهار گروه اصلی غذایی باشد، می‌تواند موجب افزایش مقاومت بدن در برابر ویروس‌ها و کاهش ابتلا به بیماری‌های فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا شود.»

وی افزود: «غلات مانند نان و برنج انرژی لازم برای بدن را تأمین می‌کنند، لبنیات مانند شیر و ماست کلسیم و پروتئین باکیفیت را فراهم می‌آورند، سبزی‌ها و میوه‌ها سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و رنگدانه‌های آنتی‌اکسیدانی هستند و پروتئین‌ها به بازسازی سلول‌ها و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند.»

مکمل‌های غذایی برای گروه‌های خاص

کشاورز در پایان به افرادی که به دلایل مختلف ممکن است نتوانند رژیم غذایی متعادلی داشته باشند اشاره کرد و گفت: «افرادی که مشکلات گوارشی، دیابت یا بیماری‌های مزمن دارند، باید تحت نظر پزشک از مکمل‌های غذایی استفاده کنند تا نیازهای تغذیه‌ای بدن آن‌ها برآورده شود.»

وی تأکید کرد: «مهم است که میزان چربی و روغن‌های اشباع در رژیم غذایی کمتر باشد و مصرف گروه‌های اصلی غذایی متعادل‌تر باشد تا سیستم ایمنی بدن تقویت شود و خطر ابتلا به بیماری‌های فصلی و تنفسی کاهش یابد.»

در نهایت، کشاورز توصیه کرد که رعایت این نکات تغذیه‌ای به ویژه در روزهای آلوده و فصول سرد سال می‌تواند نقش مهمی در حفظ سلامت عمومی و مقابله با بیماری‌ها ایفا کند.