تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x4166798
شناسه : 4166798
تاریخ :
ترکیب‌هایی که ظاهراً بی‌ضرر اما در واقع مضرند! اقتصاد ایران: برخی خوراکی‌ها به‌تنهایی سالم و مفیدند، اما وقتی با هم ترکیب می‌شوند، نه‌تنها ارزش تغذیه‌ای‌شان کاهش می‌یابد، بلکه می‌توانند موجب مشکلات گوارشی یا اختلال در جذب مواد مغذی شوند. کارشناسان تغذیه شش ترکیب غذایی پرمصرف را معرفی کرده‌اند که بهتر است هم‌زمان مصرف نشوند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،بسیاری از مواد غذایی که روزانه مصرف می‌کنیم، سرشار از مواد مغذی و مفید برای بدن هستند؛ اما وقتی برخی از آن‌ها را هم‌زمان با هم می‌خوریم، ممکن است اثرات مفیدشان از بین برود یا حتی به ترکیبی ناسالم تبدیل شوند. کارشناسان تغذیه هشدار می‌دهند که برخی ترکیب‌های پرطرفدار، می‌توانند جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی را مختل کرده و به بدن آسیب برسانند. در ادامه چند نمونه از این ترکیب‌ها معرفی شده است:

شیر با مرکبات

ترکیب شیر با میوه‌های اسیدی مانند پرتقال یا لیمو توصیه نمی‌شود. اسید سیتریک موجود در مرکبات، باعث دلمه شدن پروتئین‌های شیر (کازئین) می‌شود و این حالت هضم آن را دشوار می‌کند. این ترکیب می‌تواند باعث نفخ، دل‌درد و سوءهاضمه شود، به‌ویژه برای کسانی که عدم تحمل لاکتوز دارند.

شکلات تلخ با شیر

شکلات تلخ سرشار از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مفیدی مانند فلاونوئیدهاست که به سلامت قلب و کاهش فشار خون کمک می‌کند، اما وقتی همراه با شیر مصرف شود، پروتئین‌های شیر مانع جذب این ترکیبات می‌شوند. بنابراین، خوردن شکلات تلخ همراه با شیر باعث از بین رفتن بیشتر خواص مفید شکلات می‌شود.

قهوه با موز

اگرچه ترکیب قهوه و موز برای بسیاری یک صبحانه سریع و خوش‌طعم است، اما این ترکیب چندان سالم نیست. کافئین موجود در قهوه همراه با کربوهیدرات‌های زودجذب موز، تنها برای مدت کوتاهی انرژی ایجاد می‌کند و به‌سرعت باعث افت قند خون و احساس خستگی می‌شود. مصرف یک منبع پروتئین مانند تخم‌مرغ پیش از قهوه انتخاب بهتری است.

نودل فوری با سس سویا

افزودن سس سویا به نودل‌های آماده، مقدار سدیم دریافتی بدن را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد. این ترکیب می‌تواند باعث افزایش فشار خون، کم‌آبی بدن و در مصرف طولانی‌مدت، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را بالا ببرد.

کره بادام‌زمینی با کیک برنجی (Rice Cake)

اگرچه این میان‌وعده در نگاه اول سبک و سالم به نظر می‌رسد، اما کیک‌های برنج فاقد فیبر و کربوهیدرات پیچیده کافی هستند. ترکیب آن‌ها با کره بادام‌زمینی ممکن است انرژی سریع اما کوتاه‌مدت ایجاد کند و خیلی زود احساس خستگی و گرسنگی به دنبال داشته باشد. این گزینه انتخاب مناسبی برای وعده‌های طولانی یا روزهای پرمشغله نیست.


کارشناسان تغذیه تأکید دارند که آگاهی از نحوه‌ی درست ترکیب مواد غذایی، به حفظ تعادل تغذیه‌ای و عملکرد بهتر بدن کمک می‌کند. گاهی تنها تغییر در ترتیب یا زمان مصرف خوراکی‌ها می‌تواند تفاوت زیادی در سلامت ایجاد کند.