ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
سعید برزگر، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: جشنواره «طعم امید ۵» با هدف معرفی ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری در حوزه خوراک و نیز فراهمسازی زمینه مشارکت اجتماعی افراد دارای معلولیت، امروز ۲۷ مهر ماه برگزار شد.
وی افزود: برای شرکت در این جشنواره حدود ۱۰۰ نفر از ۳ گروه معلولیتی استان متقاضی حضور بودند، اما با توجه به محدودیت ظرفیت مکان برگزاری جشنواره ، ۳۰ نفر در مرحله استانی پذیرفته شدند.
برزگر با اشاره به اینکه در سایر استانهای منطقه شرق کشور از جمله خراسان شمالی، خراسان جنوبی و سمنان نیز مسابقات مشابهی برگزار میشود، گفت: در این استانها بهطور میانگین حدود ۱۵ شرکتکننده حضور دارند. از هر استان سه نفر به مرحله نهایی راه پیدا میکنند تا در مجموع ۱۲ نفر برگزیده در رقابت نهایی حضور یابند.
دبیر جشنواره «طعم امید ۵» ادامه داد: در مرحله استانی، دو غذای سنتی خراسان رضوی شامل توگی خراسانی (توگی با گوشت) و آش جوشپره طبخ شد و در مرحله نهایی نیز شرکتکنندگان باید غذای سنتی چلوگوشت را آماده و ارائه کنند. داوری نیز بر اساس شاخصهایی همچون طعم، رنگ، مهارت در طبخ، تسلط بر مواد اولیه، رعایت بهداشت، تزئین و چیدمان انجام میشود.
وی درباره زمان و مکان مرحله نهایی این جشنواره گفت: مرحله فینال جشنواره در روز یکم آبانماه با حضور برگزیدگان استانهای منطقه شرق کشور، در مجموعه هتل پردیسان مشهد برگزار میشود و طی مراسمی از نفرات برتر با اهدای تندیس، جوایز نقدی و لوح تقدیر تجلیل خواهد شد.
برزگر با اشاره به هدفهای فرهنگی و گردشگری این جشنواره بیان کرد: ما بیش از ۵۰ نوع غذای سنتی ثبتشده در خراسان رضوی داریم که از نانهای محلی تا آشها و غذاهای شاخص مانند شیشلیک را شامل میشود. اما بسیاری از این غذاها هنوز در رستورانها و سفرههای مردم جایگاه شایستهای ندارند. یکی از اهداف این جشنواره، معرفی و بازگرداندن غذاهای سنتی به سفره مردم و همچنین استفاده از آنها در برندسازی گردشگری استان است.
وی تصریح کرد: غذاهای سنتی بخشی از هویت فرهنگی و بومی ما هستند و معرفی آنها، در واقع معرفی فرهنگ و شیوه زیست مردم خراسان است.
انتهای پیام