به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، مطالعهای که در مجله علوم غذایی منتشر شده نشان میدهد گرم کردن مجدد چای میتواند ترکیبات مفیدی مانند کاتچینها را تخریب کند و مواد مضری مانند آمینهای بیوژنیک را افزایش دهد که میتواند هم بر طعم و هم بر سلامت تأثیر بگذارد.
در این مطلب ۵خطر شگفتانگیز گرم کردن مجدد چای برای سلامتی بیان شده که در ادامه میخوانید.
نابودی آنتیاکسیدانها
چای سرشار از آنتیاکسیدانهایی مانند کاتچینها و پلیفنولهاست که به کاهش التهاب، حمایت از سلامت قلب و محافظت از سلولها در برابر آسیب کمک میکنند. گرم کردن دوباره چای این ترکیبات را تجزیه میکند و کاهش مصرف آنتیاکسیدان در طول زمان میتواند بر سلامت تأثیر بگذارد.
افزایش تانن و تلخی
گرم کردن مجدد چای غلظت تانن را افزایش میدهد و نوشیدنی را تلختر و اسیدیتر میکند. تاننها میتوانند در جذب مواد معدنی مانند آهن اختلال ایجاد کنند.
رشد باکتری در چای مانده
اگر چای دمکرده برای مدت طولانی در دمای اتاق بماند، باکتریها میتوانند رشد کنند. گرم کردن مجدد چای همیشه این باکتریها را از بین نمیبرد و میتواند خطر ناراحتی معده یا بیماریهای ناشی از غذا را افزایش دهد.
ناراحتی گوارشی
گرم کردن مجدد چای میتواند اسیدیته آن را افزایش دهد که ممکن است مواردی مانند سوزش سردل، گاستریت یا رفلاکس اسید را تشدید کند.
تغییر طعم و ترکیب شیمیایی
گرم کردن مکرر چای میتواند طعم و ترکیب شیمیایی آن را تغییر دهد. تجزیه ترکیبات نهتنها بر طعم تأثیر میگذارد، بلکه ممکن است منجر به تغییرات شیمیایی نامحسوسی شود که برای سلامتی نامطلوبند. استفاده از ظروف نامناسب برای مایکروویو یا ظروف بیکیفیت میتواند این تغییرات را بدتر کند.