تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x4086065
شناسه : 4086065
تاریخ :
۶ ماده غذایی برای پیشگیری از مه‌مغزی (Brain Fog) اقتصاد ایران: احساس گیجی ذهنی یا همان مه‌ذهنی زمانی اتفاق می‌افتد که تمرکز، حافظه یا سرعت پردازش فکری کاهش پیدا کند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از eatingwell، احساس گیجی ذهنی یا همان مه‌مغزی زمانی اتفاق می‌افتد که تمرکز، حافظه یا سرعت پردازش فکری کاهش پیدا کند. مطالعات نشان می‌دهد حدود ۳۰ درصد مردم این حالت را تجربه می‌کنند. خبر خوب اینکه رژیم غذایی می‌تواند در بهبود وضوح ذهنی نقش مهمی داشته باشد.

۱. سبزیجات برگ سبز تیره

سبزیجاتی مثل اسفناج، کلم‌برگ، کلم‌پیچ، چغندر سوئیسی و آروگولا سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها (لوتئین، ویتامین E، کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها) هستند که با کاهش التهاب عصبی و بهبود جریان خون به مغز، از افت عملکرد شناختی جلوگیری می‌کنند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند مصرف روزانه حتی یک وعده از این سبزیجات می‌تواند عملکرد مغز را معادل ۱۱ سال جوان‌تر نگه دارد.

۲. انواع توت‌ها

توت‌فرنگی، بلوبری، شاه‌توت و تمشک سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و آنتوسیانین‌ها هستند که به بهبود حافظه و سرعت پردازش کمک می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف بلوبری وحشی می‌تواند در افراد مسن با مشکلات خفیف شناختی، سرعت پردازش اطلاعات را افزایش دهد.

۳. قارچ‌ها

قارچ‌ها منبع ترکیبات زیست‌فعال ضدالتهاب و آنتی‌اکسیدانی هستند که با کاهش استرس اکسیداتیو، عملکرد حافظه و تصمیم‌گیری را بهبود می‌دهند. انواع مختلف قارچ، مواد مغذی متفاوتی دارند؛ بنابراین بهتر است چند بار در هفته از گونه‌های مختلف آن استفاده کنید.

۴. گردو

گردو غنی از اسید چرب امگا-۳ گیاهی (ALA)، آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضدالتهاب است. مصرف روزانه ۳۰ تا ۶۰ گرم گردو با بهبود عملکرد شناختی و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مثل پارکینسون، افسردگی و سکته مغزی مرتبط است.

۵. ماهی‌های چرب

ماهی‌هایی مانند سالمون، ساردین، خال‌مخالی و شاه‌ماهی منبع اسیدهای چرب امگا-۳ (EPA و DHA) هستند که جریان خون به مغز را افزایش داده و با اثرات ضدالتهابی خود، یادگیری و حافظه را تقویت می‌کنند. ساردین به‌ویژه هم پایدار از نظر محیط‌زیستی است و هم سرشار از امگا-۳.

۶. آب

کم‌آبی می‌تواند تمرکز، یادگیری و حافظه را مختل کند. نوشیدن مایعات کافی (آب، چای سبز، قهوه، آبمیوه طبیعی یا مصرف میوه‌ها و سبزیجات آب‌دار) برای حفظ شفافیت ذهن ضروری است. تحقیقات نشان داده‌اند کم‌آبی مزمن خطر افت شناختی را افزایش می‌دهد.


یک رژیم غذایی سالم مانند دستیار شخصی مغز عمل می‌کند و تمام مواد مغذی لازم برای بهترین عملکرد را فراهم می‌آورد. علاوه بر افزودن این مواد غذایی مفید، باید مصرف قندهای افزوده، غلات تصفیه‌شده و چربی‌های اشباع را محدود کرد. خواب کافی، فعالیت بدنی و مدیریت استرس نیز همراه با تغذیه مناسب می‌توانند بهترین سپر دفاعی در برابر مه‌مغزی باشند.