ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، این کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی معتقد است حساسیت اسرائیل نسبت به دروزیان ریشه در جایگاه و موقعیت این اقلیت دروزی در ساختار سیاسی و اجتماعی سرزمینهای اشغالی دارد. از نگاه او، دروزیها یکی از اقلیتهای عمده در منطقه هستند که عمدتاً در سوریه، لبنان، اردن و همچنین بخشهایی از اراضی اشغالی حضور دارند و در سوریه، جمعیت قابل توجهی از آنان در استان سویدا ساکناند.
براتی تصریح میکند که بر خلاف دیگر اقلیتها همچون مسلمانان، اعراب و فلسطینیتباران ـ که همواره با تبعیضهای ساختاری و محدودیتهای قانونی در فلسطین اشغالی مواجهاند ـ دروزیها از سطح بالاتری از اعتماد و همکاری با ساختار حاکمیتی تلآویو برخوردارند؛ بهگونهای که خدمت نظام وظیفه برای این گروه همانند یهودیان الزامی است. این مسئله را میتوان به نوعی نشانه اعتماد ساختار امنیتی و سیاسی اسرائیل به جامعه دروزی دانست.
او بر این باور است که پس از اشغال بلندیهای جولان در سال 1967، جمعیت دروزیهای ساکن در این مناطق افزایش یافته و به مرور زمان مناسبات نزدیکتری میان اسرائیل و این اقلیت شکل گرفته است. در سالهای اخیر، رژیم صهیونیستی با بهرهگیری از همین پیوند، حمایت از دروزیها را به یکی از بهانههای اصلی خود برای مداخلات نظامی و سیاسی در سوریه تبدیل کرده است.
به گفته براتی، هدف نهایی اسرائیل، نه تنها حمایت از این اقلیت بلکه گسترش حوزه نفوذ و تثبیت اشغال بلندیهای جولان و حتی پیشبرد فرآیند الحاق کامل این منطقه به سرزمینهای تحت سلطه خود است. او پیشبینی میکند که در ماههای پیش رو، به بهانه حمایت از دروزیها، مداخلات اسرائیل در جنوب سوریه تشدید شود و چنانچه رژیم صهیونیستی بتواند توافقی میان جامعه دروزی جنوب سوریه و دولت مرکزی دمشق رقم بزند که موجب کاهش حضور دولت سوریه در این مناطق گردد، این وضعیت میتواند منافع راهبردی قابل توجهی برای اسرائیل به همراه داشته باشد.
انتهای پیام/