تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x4073455
شناسه : 4073455
تاریخ :
مونولوگ| نگاهی به چرخش‌های سه گانه سیاست خارجی سوریه در دوره جولانی اقتصاد ایران: «علیرضا مجیدی»، کارشناس مسائل غرب آسیا در ویدیویی تحلیلی به بررسی سه چرخش سیاست خارجی دولت انتقالی سوریه در دوران زمامداری احمد الشرع بر این کشور می پردازد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «علیرضا مجیدی»، کارشناس مسائل غرب آسیا، در ویدئویی تحلیلی برای خبرگزاری تسنیم، ضمن بازخوانی سیر تحول سیاست خارجی «احمد الشرع»، معروف به ابومحمد جولانی معتقد است که این سیاست را می‌توان به سه مرحله مجزا تقسیم کرد.

مجیدی معتقد است در مرحله اول که از دسامبر سال گذشته تا ژانویه سال جاری ادامه داشت، رویکرد جولانی بر تثبیت پایه‌های حکومتش در دمشق پس از سرنگونی نظام بشار اسد، رئیس جمهور سابق سوریه متمرکز بود.

 

.

 

وی معتقد است در این مقطع، جولانی خود را متحد استراتژیک ترکیه تعریف می‌کرد و اقداماتش عمدتاً ذیل سیاست‌های آنکارا قرار داشت؛ با این حال، همزمان به دنبال گسترش روابط با کشورهای جنوبی خلیج فارس نیز بود.

مجیدی درباره مرحله دوم اظهار می دارد از حدود ماه‌های فوریه و مارس، روند سیاست جولانی وارد «دوره موازنه‌ها» شد؛ دوره‌ای که هم در سطح داخل سوریه و هم در سطح منطقه‌ای نمود داشت. به گفته وی، در عرصه داخلی، جولانی کوشید با گروه‌های تأثیرگذار به خصوص نیروهای منطقه‌ای، بدون توسل به نیرنگ یا قوه قهریه، به نوعی از موازنه و تفاهم برسد؛راهبردی که عمدتاً پس از وقایع مناطق علوی‌نشین در ساحل سوریه در دستور کار قرار گرفت.

در سطح سیاست منطقه‌ای نیز، جولانی تلاش کرد در چندین لایه مختلف ایجاد موازنه کند؛ به عنوان مثال میان عربستان سعودی و ترکیه یا میان امارات و قطر. این رویکرد تا اواخر ماه مه 2025 ادامه یافت.

مجیدی با اشاره به مرحله سوم، اظهار می‌دارد از اواخر ماه مه، با تغییر مسئول پرونده سوریه و لبنان در کاخ سفید و واگذاری این مسئولیت به «تام باراک»، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور سوریه و لبنان، تحولی جدی در روابط جولانی ایجاد شد. با ورود باراک به این پرونده و تقویت روابط دوجانبه میان وی و جولانی، سیاست سوریه به سرعت همسو با سیاست‌های دولت ترامپ شد و نقش باراک در دمشق به طرز چشمگیری تقویت شد.

 

 

این کارشناس مسائل غرب آسیا در بخش پایانی صحبت‌های خود تأکید می‌کند رویدادهایی همچون تحولات اخیر سویدا و ارائه طرحی برای پایان بحران توسط باراک، بیش از پیش جایگاه وی را به عنوان بازیگری موثر در عرصه موازنه‌های منطقه‌ای تثبیت کرده است.

انتهای پیام/