تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x4072986
شناسه : 4072986
تاریخ :
گسترش درگیری مرزی تایلند و کامبوج/ شمار تلفات دو طرف به ۳۲ نفر رسید اقتصاد ایران: صبح امروز به وقت محلی، نیروهای کامبوج به سوی مواضع نظامیان تایلند در استان ترات آتش گشودند و با پاسخ نیروهای تایلندی با آتش متقابل، درگیری نظامی میان دو کشور از سر گرفته شد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روز 24 ژوئیه (دوم مرداد) درگیری مسلحانه‌ای بین نیروهای دو کشور در نزدیکی معبد Ta Moan Thom آغاز شد. هر دو طرف یکدیگر را به آغازگری درگیری متهم کردند.

تایلند مدعی شده بود نیروهای کامبوج ابتدا اقدام به تیراندازی و ارسال پهپاد کردند و سپس ارتش به دفاع متقابل پرداخت. کامبوج در مقابل اعلام کرد که حمله هوایی تایلند ابتدا آغازگر تجاوز بوده است.

حال در تازه ترین گزارشات، در ساعت 5:10 صبح روز شنبه (4 مرداد) به وقت محلی، نیروهای کامبوج به سوی مواضع نظامیان تایلند در استان «ترات» آتش گشوده و نیروهای تایلندی با آتش متقابل پاسخ دادند و درگیری نظامی میان دو کشور مجدداً از سر گرفته شد.

روز گذشته، نماینده کامبوج در سازمان ملل پس از جلسه غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل گفت که کامبوج خواستار آتش‌بس فوری و بدون شرط است و از دو کشور می‌خواهد اختلافات را از طریق صلح‌آمیز حل‌وفصل کنند.

شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی وضعیت درگیری‌های مرزی میان تایلند و کامبوج نشست اضطراری برگزار کرد که هیئت نمایندگی تایلند نیز در آن حضور داشت.

پس از اظهارات نماینده کامبوج، دولت تایلند شب گذشته اعلام کرد که از نظر اصولی با پیشنهاد آتش‌بس موافق است، اما این اقدام باید بر اساس «شرایط مناسب در میدان» صورت گیرد.

وزارت خارجه تایلند نیز در شبکه اجتماعی X اعلام کرد: نیروهای کامبوجی در طول روز بدون تمایز، به خاک تایلند حمله کرده‌اند. این رفتار نشانه‌ای از فقدان حسن‌نیت است و جان غیرنظامیان را در معرض خطر قرار داده است.

نیکونگرت، سخنگوی وزارت خارجه تایلند پیش از جلسه اضطراری شورای امنیت به خبرگزاری فرانسه گفته بود که شدت درگیری‌ها از عصر جمعه کاهش یافته و تایلند نسبت به مذاکره رویکردی باز دارد و احتمال دارد مالزی برای میانجی‌گری وارد عمل شود.

وی تصریح کرد که اگر کامبوج بخواهد از طریق دیپلماتیک، چه به صورت دوجانبه و چه با کمک مالزی، موضوع را حل کند، ما آماده‌ایم. اما تاکنون هیچ پاسخی از طرف کامبوج دریافت نکرده‌ایم.

مالزی در حال حاضر رئیس دوره‌ای آسه‌آن است و هر دو کشور تایلند و کامبوج از اعضای این سازمان منطقه‌ای هستند.

جزئیات خسارات و تلفات درگیری میان تایلند و کامبوج

همزمان با از سرگیری درگیری میان نیروهای نظامی دو کشور، وزارت دفاع کامبوج اعلام کرد که شمار قربانیان درگیری‌های مرزی میان تایلند و کامبوج به 13 نفر افزایش یافته و بیش از 35 هزار نفر ناچار به ترک خانه‌های خود شده‌اند.

سوچتا، سخنگوی وزارت دفاع کامبوج اعلام کرد که از میان 13 کشته‌شده، پنج نفر نظامی و هشت نفر غیرنظامی هستند.

تایلند نیز روز گذشته اعلام کرد که شمار تلفات این کشور به 19 نفر رسیده که شامل 13 غیرنظامی و شش سرباز می‌شود. همچنین 62 نفر دیگر در این درگیری‌ها زخمی شده‌اند.

وزارت بهداشت تایلند نیز اعلام کرد که بیش از 138 هزار نفر از مناطق مرزی تایلند تخلیه شده‌اند.

در جریان این درگیری‌ها، یک معبد در استان اودار مینجی کامبوج بر اثر آتشباری نیروهای تایلندی به‌طور کامل ویران شد. تصاویر منتشرشده، نشان می‌دهد که سربازان کامبوج در حال انتقال پیکر یکی از قربانیان از محل حادثه هستند.

انتهای پیام/