ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری تسنیم، «مسافران» روایت آقای عسگرپور و بانو است؛ این توضیح کوتاه، زندگی پرفرازونشیبی را در خود پنهان کرده است. این اثر از مجموعه خاطرات شفاهی است که به کوشش انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
شیخ صلاح عسگرپور از گروه معاودین است. از سال 1348 و در زمان حسن البکر، دولت عراق مجوز اقامت عراقیهای ایرانیالاصل را تمدید نکرد و اقدام به اخراج آنها کرد. حتی ایرانیهایی که شناسنامه عراقی داشتند، در این اقدام رانده شدند. این اخراج که تا بعد از جنگ نیز ادامه داشت، همواره همراه با افتوخیز بود. گاهی با شدت و حدت انجام میشد و گاهی نه. عراقیهای ایرانیتبار که به معاودین شهرت یافتند، در ایران، عراقی و عرب خوانده میشدند و در عراق، ایرانی. دو وطن داشتند و گویی یکی را هم نداشتند!
کتاب حاضر صحنههایی از زندگی معاودین را به تصویر میکشد. از سوی دیگر به روایت سپریکردن ایام اسارت برخی اسرای عراقی در قرارگاه خاتمالانبیا میپردازد.
نویسنده در این کتاب قصد داشته زندگی خانواده عسگرپور را در جنگ تحمیلی به تصویر بکشد. از اینرو نیمی از فصول را فریال عسگرپور روایت میکند و نیمی را شیخ صلاح عسگرپور. این دو، زوجی صبور و معتمد به قضا و قدر خدا هستند. «مسافران» روایت سادهای است از زندگی عاشقانه آنها.
در بخشی از متن این کتاب آمده است:
نوزده بیست روزی از عید 1359 میگذشت که خبر اعدام محمدباقدر صدر و خواهرش، بنتالهدی، پیچید. فعالیتهای حزب الدعوه، رژیم صدام را نگران کرده بود. بیست و سه چهار روز بعد، خبر ترور آیتالله سیدحسن شیرازی در لبنان سرتیتر اخبار شد. صدام با کشتن این افراد میخواست منشأ حرکتهای انقلابی را کور کند.
با وجود رویدادهایی که تند و سریع اتفاق میافتاد، نیمه شب که میخواستم استراحت کنم به فکر پدر و مادرم میافتادمو با خودم فکر میکردم اگر من از عراق فرار نکرده بودم، حالا در کنار هم بودند.
کتاب «مسافران» به نویسندگی فاطمه بهبودی در 268 صفحه و بهای 295 هزار تومان از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است.