ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر، آئین امضای تفاهمنامه همکاری میان سازمان نقشهبرداری کشور و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، دوشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۴ با حضور رؤسا، معاونین و جمعی از مدیران دو سازمان، در محل سازمان نقشهبرداری کشور، برگزار شد.
سید اسکندر صیدایی رئیس سازمان نقشهبرداری کشور، در ابتدا ضمن خوشامدگویی به اعضا، یاد و خاطره همه شهدا، بویژه شهدای حمله اخیر رژیم غاصب صهیونی به کشور عزیزمان را گرامی داشت.
وی با اشاره به حضور صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از سازمان نقشهبرداری کشور در بهمن ماه سال ۱۴۰۳، به اهمیت همکاری مشترک میان دو دستگاه، تاکید داشت و اظهار داشت که تعامل علمی، پژوهشی و اجرایی مشترکی میان وزارتخانه و سازمان نقشهبرداری کشور شکل بگیرد تا شاهد همافزایی مؤثر بین این دو نهاد باشیم.
گفتنی است صالحی امیری، خواستار تهیه “اطلس میراث” و “اطلس بناهای تاریخی” از سوی سازمان نقشه برداری کشور به عنوان متولی تهیه اطلس در کشور شد.
بر اساس اظهارات وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تعاملات میان این وزارتخانه و سازمان نقشهبرداری کشور از همان بازدید اولیه آغاز شد و این تعاملات مؤثر، زمینهساز انعقاد تفاهمنامهای مشترک میان دو دستگاه گردید.
در ادامه این نشست زارعی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، ضمن ابراز خرسندی از این نشست و تعامل شکلگرفته، به معرفی پژوهشگاه میراث فرهنگی پرداخت و اظهار داشت: وظیفه اصلی این پژوهشگاه، شناخت و انجام پژوهشهای تخصصی در حوزه علوم میراثی است.
وی در ادامه گفت: از دیرباز، تصاویر هوایی سازمان نقشهبرداری کشور در پروژههای مختلف مرتبط با میراث فرهنگی مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
شایان ذکر است این تفاهم نامه در قالب ۱۰ بند و دو نسخه اصلی، نظر به ضرورت توسعه فعالیتهای علمی، پژوهشی و بهره برداری از توانمندیهای علمی و تخصصی و همکاری مشترک در تبادل اطلاعات مکانی و خدمات حوزه نقشه و اطلاعات مکانی، بین دو دستگاه به امضا رسید؛ طرفین این نشست را، گامی مهم در راستای همکاریهای علمی و اجرایی مشترک میان دو نهاد دانشی و تخصصی کشور دانستند.
از جمله مهمترین محورهای همکاری در این تفاهمنامه میتوان به همکاری در انتشار اطلسهای تخصصی، پیشنهاد مدل داده تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران، ثبت کاتالوگ سرویس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران در ژئوپرتال ملی، مشاوره و آموزش سامانه اطلس پویا جهت تهیه اطلسها، ارائه وب سرویس پایش فرونشست در محدوده آثار میراثی، آموزش نحوه ارائه وبسرویسهای شاخصهای مربوط به اطلسهای تخصصی در بستر زیرساخت داده مکانی و … اشاره کرد.