تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x4068053
شناسه : 4068053
تاریخ :
رسانه متحد نتانیاهو: بعد از ۲۱ ماه جنگ حماس همچنان سازماندهی خود را حفظ کرده است اقتصاد ایران: به ر غم حملات گسترده‌ای که ارتش اسرائیل انجام داده، حماس همچنان به شکل یک ساختار نظامی منسجم عمل می‌کند و هزاران نفر از نیروها و زیر ساخت‌های جنگی خود را در کنار ظرفیت‌های ارتباطات و نقل و انتقال در اختیار دارد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، شبکه 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی در مقاله‌ای در وب سایت خود به این واقعیت‌ها اعتراف و افزود، حماس همچنان راهبرد فرسایشی را علیه اسرائیل ادامه داده و باعث شده است که به رغم تمام اقدامات انجام گفته توسط ارتش اسرائیل همچنان خطر بزرگی این ارتش را در نوار غزه تهدید کند.

آورین سلیمان نویسنده این مقاله در مقدمه آن آورده است، می‌گویند، حماس به یک جسد تبدل شده است که می‌توان رهبران عالی رتبه آن را در چارچوب توافق اخراج کرد و می‌گویند حماس شکست خورده است، اینها برخی از ادعاهایی است که اخیرا از زبان برخی از شخصیت‌های عالی رتبه فعلی و سابق شنیده شده است، اما اینها صرفا توهماتی است که در دورترین نقطه از واقعیت قرار دارند، در واقع سخنان اشتباهی است که متاسفانه به گوش جامعه رسیده و آنها را هم گمراه می‌کند و شاید حتی مراکز تصمیم گیری را با آن فریب بخورند.

حماس یک ساختار شبه ارتش است که به شکلی کاملا سازمان دهی شده عمل می‌کند، ساختاری که تحت یک فرماندهی و کنترل واحد هدایت می‌شود و از یگان‌های جنگی متنوعی بهره مند بوده و در چارچوب نگاه دینی خود به دنبال از بین بردن اسرائیل است.

امروز حماس با زمان بازی می‌کند، در چارچوب راهبرد فرسایشی عمل می‌کند و مهم تر آن همچنان تهدیدی مستقیم چه در حال و چه در آینده برای ساکنان شهرک‌های اطراف نوار غزه و حتی کل اسرائیل محسوب می‌شود.

نویسنده در ادامه آورده است: 653 روز از عملیات 7 اکتبر می‌گذرد، همان تهاجمی که به دنبال از بین بردن اسرائیل بود، در این نوشتار وارد جزئیات آن نمی‌شود اما در آن تهاجم هماهنگ شده و چند بعدی بود که حماس از طریق آن به دنبال از بین بردن اسرائیل بود.

او می‌افزاید: از 7 اکتبر حماس ضربات شدیدی را متحمل شده است، ارتش اسرائیل به نوار غزه حمله کرده آن را بمباران نموده و در آن پیشروی زمینی دارد، لازم نیست در این مجال به جزئیات این اقدامات بپردازیم اما بعد از عملیات شاخص‌های عملیات خود را مانند تعداد کیلومترهای پیشروی، شمار تونل‌های از بین رفته و شمار افرادی که کشته شده‌اند را اعلام می‌کند، در حالی که ده‌ها هزار بمب هم توسط نیروی هوایی به روی این مناطق انداخته شده است.

این‌ها ورودهای این معادله هستند اما خروجی آن مشابه نیست، چون ما شاید از لحاظ تاکتیکی حمله کرده و ویران کرده باشیم اما در تحقق اصلی‌‌ترین هدف خود ناکام ماندیم، در همین راستا باید اعتراف کرد که میزان درصد اشغال ما از مساحت نوار غزه هم نمی‌تواند ملاک موفقیت ما باشد، به طور مثال بیت حانون با وجود آنکه ما در آن حضور داریم اما تا به امروز موفق به اتمام درگیری در آن نشده‌ایم.

اما در چارچوب ارزیابی‌های مختلف در کنار تمایل شدید ارتش اسرائیل به نشان دادن خود به عنوان طرف پیروز به ویژه در مقابل دیدگان جامعه اسرائیل و مسئولین سیاسی و به نوعی فخر فروشی، این ارتش را بر آن داشت تا طی یک سال و نیم گذشته بارها در مورد از بین بردن حماس و فروپاشی گردان‌های آن به وضوع سخن بگوید و از شکست تیپ رفح حماس و تیپ‌های مشابه با توصیف‌های اغراق آمیز استفاده کند، امری که به شدت از واقعیت‌ها دور است.

من بارها در این صفحه نوشتم و حتی خطاب به وزیر جنگ و رئیس ستاد مشترک هم گفتم که حماس زیان‌های شدیدی دیده است اما از هم فرو نپاشیده است، در حالی که لیست کردن دست آوردهای ارتش اسرائیل پیچیدگی و قدرت دشمن را نمی‌تواند از بین ببرد.

به طور خلاصه باید بگویم، ما ضربات شدیدی به حماس وارد کردیم و... اما مهمترین مسئله ارزیابی ما از شرایط و توانمندی‌های این گروه است، به بیانی دیگر ما چه دست آوردی تا به امروز در جنگ با حماس کسب کرده‌ایم؟

در بخش دیگری از این مقاله آمده است، در رابطه با داشته‌های حماس باید بگویم که فعالیت‌های این گروه در زیر زمین همچنان ادامه دارد، حماس همچنان تعداد زیادی از تونل‌ها را در اختیار داشته، از ده‌ها خروجی برای درگیری استفاده می‌کند، صدها کیلومتر تونل در زیر نوار غزه دارد، حماس در حال حاضر بین 20 تا 30 هزار نیروی نظامی به جز کارمندان حماس که به عنوان ساختار غیر نظامی و اداری فعالیت می‌کنند، در اختیار دارد، اکثر این نیروها تجربه وسیعی در جنگ و درگیری دارند و عملیات تاکتیکی مدرنی را انجام می‌دهند و دوره‌های آموزشی متعددی را در این زمینه پشت سر گذاشته اند، به نحوی که متناسب با شرایط و با توجه به تجارب عملیات سابق دست به انجام عمیات می‌زنند.

به رغم تمامی فشارهای وارد شده، حماس همچنان ظرفیت تماس و ارتباط با یگان‌های خود را هرچند سخت و پیچده اما به هر شکل حفظ کرده است و حتی سلاح و مهمات تولید داخلی خود را برای ادامه جنگ فرسایشی به یگان‌های خود منتقل می‌کند.

استراتژی حماس، جنگ فرسایشی تاکتیکی است در کنار استفاده حداکثری از برگ برنده اسرا است، نیروهایش را وارد جنگ‌های پارتیزانی می‌کند تا نقاط ضعف ارتش اسرائیل را مشخص و از این طریق ضربات بزرگتری را به آن وارد کرده و حتی اقدام به اسارت نظامیان جدید کند.

در حالی که هر چه زمانی می‌گذرد، حماس بمب‌های بیشتری را در داخل نار غزه تولید کرده و خود را برای ادامه جنگ فرسایشی آماده تر می‌کند.

انتهای پیام/