تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x4067924
شناسه : 4067924
تاریخ :
پادکست | بازخوانی حمله اسرائیل به دمشق در نظم منطقه غرب آسیا «۲» اقتصاد ایران: یکصدوششمین اپیزود از پادکست «در عمق» را به موضوع حملات اخیر رژیم صهیونیستی به دمشق اختصاص داده‌ایم.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ـ یکصدوششمین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهم‌ترین روندها، تحولات و همچنین شخصیت‌ها در غرب آسیا می‌پردازد، روز یکشنبه  28 تیر ماه 1404 ضبط و منتشر شد. در این شماره «علیرضا مجیدی»، کارشناس مسائل غرب آسیا به بررسی حملات اخیر رژیم صهیونیستی به دمشق و بقیه مناطق این کشور می‌پردازد.

 

پادکست , در عمق , دمشق ,

 

در چارچوب تحلیل ابعاد حمله نظامی رژیم صهیونیستی به دمشق و تحولات اخیر در استان سویدا و تأثیرات آن بر نظم منطقه‌ای، یکی از موضوعات محوری، واکاوی روابط میان دمشق و آنکارا در دوره کنونی است. پیش‌تر در این خصوص اشاره شد که دیپلماسی دمشق در دوره ریاست محمد الجولانی (احمد الشرع) سرکرده سابق تحریرالشام و رئیس کنونی دولت انتقالی را می‌توان به سه دوره عمده تقسیم کرد:

1. دوره نخست، زمانی که دمشق به‌طور کامل در چارچوب سیاست‌های ترکیه قرار داشت؛

2. دوره دوم، زمانی که دمشق به دنبال ایجاد نوعی موازنه میان ترکیه و عربستان سعودی بود؛

3. و در نهایت، دوره سوم که دمشق به‌تدریج در مدار سیاست‌های آمریکا و به‌ویژه تمایلات محور تام باراک قرار گرفته است.

در دوره سوم، روابط میان آنکارا و دمشق با سه موضوع اختلافی عمده و تعیین‌کننده مواجه شده است:

 

الف) پرونده کردها

اختلاف نظر پیرامون موضوع کردها به بالاترین سطح خود رسیده و دیگر نمی‌توان آن را صرفاً عبور از خطوط قرمز توصیف کرد؛ بلکه این موضوع به تنشی جدی بدل شده که امکان تشدید آن وجود دارد.

 

ب) پیوستن سوریه به پیمان ابراهیم

در خصوص احتمال پیوستن سوریه به پیمان ابراهیم نیز میان دو طرف اختلافات قابل توجهی وجود دارد که منجر به نگرانی و موضع‌گیری متقابل بازیگران شده است.

 

ج) سیاست‌های دمشق در استان‌های ساحلی

برنامه‌ریزی دمشق برای مدیریت سیاسی و اقتصادی سواحل، به ویژه در ارتباط با دو بندر لاذقیه و طرطوس، منجر به افزایش نگرانی‌های ترکیه شده است. اگرچه ترکیه ملاحظات خود را در این زمینه اعلام کرده، اما دمشق اهمیتی به این نگرانی‌ها نمی‌دهد و راهبرد مستقل خود را پیگیری می‌کند.

 

 

این سه محور، اصلی‌ترین زمینه‌های اختلاف میان دمشق و آنکارا در مقطع کنونی به‌شمار می‌رود که در ادامه این پادکست، هر یک از آنها مورد بررسی و تحلیل دقیق‌تر قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/