ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
علیرضا طهماسبی در گفتگو با خبرنگار مهراظهار اظهار کرد :۲۰ هزار هکتار از اراضی ملی در ساوه تعیین تکلیف شده و به مردم بازگردانده شده، این اقدام امکان استفاده هدفمند از زمینها در کشت و دامپروری را فراهم میکند.
وی افزود: سال جاری با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگی از اردیبهشت به بعد، تولیدات زراعی کاهش داشته است اما با این حال تاکنون ۳۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده و ۵۰ درصد بهای آن نیز پرداخت شده که مابقی نیز در حال پرداخت است.
رئیس جهاد کشاورزی ساوه با اشاره به پروژههای انرژی افزود: در حوزه انرژی، ۱۴ هکتار از اراضی برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر شناسایی شده که عملیات اجرایی آن با سرعت در حال انجام است.
وی همچنین تصریح کرد: در زمان جنگ تحمیلی، امنیت غذایی یک نقطه قوت برای کشور بود و در شرایط بحرانی اخیر نیز، ما با دو برابر ظرفیت روزانه، گوشت مرغ را تأمین کردیم و هیچ کمبودی در سطح شهرستان گزارش نشد.
رئیس جهاد کشاورزی ساوه ادامه داد: در حوزه تولید شیر خام، رکورد قابلتوجهی ثبت شد و تولید سالانه به ۱۲۰ هزار تن رسید، این در حالی است که میانگین ده سال گذشته بسیار پایینتر از این مقدار بوده است، همچنین میزان تولید تخممرغ به بیش از ۹ هزار تن رسیده که نسبت به سالهای قبل رشد ۴ برابری داشته است.
طهماسبی افزود: پس از نوسانات بازار، تلاش شد تولید گوشت قرمز به ۱۳ هزار تن در سال بازگردد که در آستانه تحقق این هدف هستیم، ظرفیت و توان شهرستان در صورت تداوم سیاستهای حمایتی، قابلیت افزایش چشمگیر دارد.
وی بیان کرد: اگرچه ظرفیت تولید وجود دارد، اما دیگر نمیتوان با فشار بر منابع آب، تولید را افزایش داد چرا که اکنون مهمترین مسئله در بخش کشاورزی، آب است و این مهم نیازمند تدبیر ویژه است.
رئیس جهاد کشاورزی ساوه در خصوص پدافند غیرعامل اظهار کرد: در حوزه تأمین سوخت اضطراری برای واحدهای دامداری، مرغداری، گلخانهای و شیلات، با آمادگی کامل عمل شد، با اینکه سامانهها گاهی کند عمل میکنند اما بهصورت دستی مشکل رفع شد.
طهماسبی تاکید کرد: با کنترل دقیق مصرف آب، امکان حفظ و حتی ارتقای تولید وجود دارد و ظرفیت بالقوه شهرستان میتواند تا شش برابر افزایش یابد، بدون تردید در صورتیکه منابع آبی به شکل بهینه مدیریت شود، نهتنها میتوان تولید را حفظ کرد بلکه در برخی حوزهها جهش نیز امکانپذیر خواهد بود.