تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : بین الملل
لینک : econews.ir/5x4067193
شناسه : 4067193
تاریخ :
تأکید اعضای سازمان همکاری شانگهای بر تقویت دیپلماسی رسانه‌ای چندجانبه اقتصاد ایران: معاون اطلاع‌رسانی و امور سخنگویی مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه ایران در نشست سخنگوها و رؤسای نهادهای اطلاع‌رسانی سازمان همکاری شانگهای بر ایجاد پلتفرم مشترک رسانه‌ای شانگهای تاکید کرد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، اجلاس سخنگوها و رؤسای نهادهای اطلاع‌رسانی وزارتخانه امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) در  دبیرخانه سازمان در پکن با حضور نمایندگان ارشد دیپلماسی رسانه‌ای کشورهای عضو، با هدف تقویت هماهنگی‌های رسانه‌ای، مقابله با تحریف‌های خبری و هماهنگی پوشش رسانه‌ای اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در شهریور ماه برگزار شد.

در این نشست، محسن شمسی‌زاده راوندی، معاون اطلاع‌رسانی و امور سخنگویی مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه، به‌عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران، مشارکت و به بیان دیدگاه‌های کشورمان در این خصوص پرداخت.

وی با تشریح ابعاى تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران، از جمله حمله به ساختمان سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان مهم‌ترین رسانه ملی کشور، از عدم محکومیت رسمی و سکوت و تحریف این تجاوز از سوی رسانه‌های غربی انتقاد کرد و به نقش رسانه‌ها در تنویر افکار عمومی و روایت سازی تاکید کرد.

به گفته او، این حملات که با مشارکت  ایالات متحده صورت گرفت، موجب از دست رفتن جان بیش از هزار نفر انسان بی‌گناه و شش‌هزار مجروم در میان غیرنظامیان شد و رسانه‌های جریان اصلی غربی اقدام به تحریف و سانسور این تجاوزات کردند.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران , سازمان همکاری های شانگهای ,

معاون اطلاع رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه همچنین از مواضع قاطع اعضای سازمان همکاری شانگهای در محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران قدردانی کرد.

نماینده جمهوری اسلامی ایران در همین راستا با اشاره به اولویت‌ها و پیشنهادهای ارائه شده از سوی سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در نشست شورای وزیران سازمان همکاری شانگهای با هدف ارتقای عملکرد و جایگاه این سازمان به ویژه تاکید ایشان بر «تعمیق همگرایی رسانه‌ای و فرهنگی میان کشورهای عضو به‌عنوان ابزاری برای مقابله با جنگ ادراکی و روایت‌های یک‌سویه‌ای که توسط بازوهای رسانه‌ای قدرت‌های سلطه‌گر ترویج می‌شوند»، سه پیشنهاد عملیاتی و راهبردی برای توسعه همکاری‌های رسانه‌ای ارائه کرد:

اول) ایجاد پلتفرم مشترک رسانه‌ای شانگهای (Shanghai Joint Media Platform): برای تبادل اخبار، مقابله با اطلاعات جعلی، و انتشار روایت‌های مستقل.

دوم) برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک خبرنگاری: با تمرکز بر اخلاق حرفه‌ای، دقت، بی‌طرفی و مسئولیت‌پذیری جهانی.

سوم) حمایت از تأسیس شبکه بین‌المللی رسانه‌های مستقل سازمان همکاری شانگهای: با هدف مقابله با انحصار رسانه‌ای غرب و حمایت از تکثر روایی و حقیقت‌محوری.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران , سازمان همکاری های شانگهای ,

وی همچنین پیشنهاد داد که «تقویت همکاری‌های رسانه‌ای» به‌عنوان یکی از محورهای اصلی دستور کار نشست آتی سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در شهریور ماه در تیانجین گنجانده شود.

در جریان این مشورت‌ها، تبادل نظر گسترده‌ای درباره حوزه‌های متنوع همکاری جمعی به‌منظور تعمیق هرچه بیشتر فعالیت‌های مشترک در زمینه اطلاع‌رسانی و رسانه‌ای کردن اقدامات سازمان انجام گرفت.

در جریان این نشست از فعالیت‌های جامع اطلاع‌رسانی دبیرخانه سازمان همکاری شانگهای ارزیابی مثبتی به‌عمل آمد.

همچنین جنبه‌های عملی اقدامات مشترک در چارچوب آماده‌سازی و برگزاری نشست آتی شورای سران کشورهای عضو سازمان (31 اوت تا 1 سپتامبر در شهر تیانجین) بررسی شد تا پوشش رسانه‌ای این رویداد به‌شکلی عینی و همه‌جانبه تأمین شود.

انتهای پیام/