تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x4066464
شناسه : 4066464
تاریخ :
اپوزیسیون ارمنستان: پاشینیان از خط قرمز «کریدور زنگه‌زور» عبور کرد اقتصاد ایران: اپوزیسیون ارمنستان، نیکول پاشینیان را به یک «عقب‌نشینی جدید» و عبور از خط قرمز خود در موضوع بازگشایی مسیرهای ارتباطی (کریدور زنگه‌زور) متهم کرد. به گفته مخالفان، نخست‌وزیر در تلاش است تا رضایت آذربایجان را برای امضای پیمان صلح جلب کند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اظهارات روز گذشته نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، در خصوص بازگشایی مسیرهای ارتباطی با جمهوری آذربایجان، با واکنش تند اپوزیسیون این کشور مواجه شده است.

ادمون ماروکیان، سفیر سابق در دولت پاشینیان، این اظهارات را به منزله عقب‌نشینی از خط قرمز اعلام‌شده خود ارمنستان ارزیابی کرد.

دست کشیدن از اصل «تقابل»؛ عبور پاشینیان از خط قرمز خود

پاشینیان پیش از این به عنوان اصل شماره 4 و خط قرمز ایروان اعلام کرده بود: «همه کشورها از زیرساخت‌های یکدیگر بر اساس اصل برابری و تقابل استفاده می‌کنند.»

اما او روز گذشته در یک نشست خبری گفت: «در مورد تقابل، ببینید، مشکل اینجاست که در خاک آذربایجان این راه‌آهن اساساً وجود دارد، این در خاک ماست که وجود ندارد.»

ادمون ماروکیان تأکید کرد: «ارمنستان بار دیگر معیاری را که خود تعیین کرده بود، پایین می‌آورد. به یاد دارید که نخست‌وزیر اعلام کرده بود ما آماده‌ایم جاده را به همان شکلی که جمهوری اسلامی ایران برای اتصال آذربایجان به نخجوان فراهم کرده، ارائه دهیم. این فرمولی بود که توسط نخست‌وزیر جمهوری ارمنستان به عنوان یک خط قرمز تعیین شده بود.»

به گفته ماروکیان، پاشینیان این امتیاز را می‌دهد تا پس از برآورده شدن خواسته آذربایجان برای دریافت کریدور، باکو پیمان صلح را امضا کند؛ سندی که چهار ماه پیش بر سر آن توافق شده اما هنوز به امضا نرسیده است.

ماروکیان مدعی شد: «آن سند برای این است که دولت ما بتواند به انتخابات برود و دوباره انتخاب شود.»

تلاش برای عادی‌سازی واژه «کریدور» و واگذاری حاکمیت

نخست‌وزیر ارمنستان در نشست خبری خود تأیید کرد که پیشنهادات آمریکا در مورد رفع انسداد مسیرها اکنون روی میز مذاکره است.

او ضمن اصرار بر حفظ حاکمیت ارمنستان، تنها گفت که مسئله تقابل «در این منطق» در حال بررسی است.

پاشینیان همچنین راه‌حل‌های فنی مانند اسکنرهای بیومتریک برای جلوگیری از تماس انسانی برای آذربایجانی‌هایی که از خاک ارمنستان عبور می‌کنند را تشریح کرد، اما هیچ سخنی در مورد چگونگی عبور ارامنه از خاک آذربایجان به میان نیاورد.

او همچنین به مردم ارمنستان هشدار داد که در آینده ممکن است کلمات ناآشنایی مانند «برون‌سپاری»، «لیزینگ» یا «توسعه» بشنوند، اما از آن‌ها خواست به یاد داشته باشند که در قلب هر بحثی، حاکمیت قرار دارد.

پاشینیان گفت کلمه «کریدور» اگرچه در داخل ارمنستان حساسیت‌زا است، اما جامعه بین‌المللی از آن استفاده می‌کند، مانند «کریدور حمل‌ونقل شمال-جنوب».

ماروکیان در واکنش به این اظهارات گفت: «این یک تز مطرح می‌شود که از این به بعد آن را کریدور بنامید یا هر چیز دیگر، کم‌کم این موضوع را هضم کنید که قلمرو حاکمیتی شما در ازای هیچ چیز، تأکید می‌کنم، در ازای هیچ چیز، برای استفاده به طرف‌های ثالث واگذار خواهد شد. آن طرف‌های ثالث، طبیعتاً آذربایجان و ترکیه هستند.»

انتقاد اپوزیسیون: چرا فقط جاده مورد تقاضای باکو در دستور کار است؟

در بحبوحه این بحث‌ها، مخالفان مسئله دیگری را مطرح می‌کنند: چرا دولت ارمنستان اکنون نه بر سر رفع انسداد تمام زیرساخت‌های منطقه، بلکه تنها بر سر جاده‌ای که آذربایجان مطالبه می‌کند، مذاکره می‌کند؟

آنا گریگوریان، نماینده فراکسیون اپوزیسیون «هایاستان» در پارلمان، در این باره گفت: «این پوچ است. این بحثی درباره رفع انسداد نیست، این بحثی درباره گسترش توانایی‌های اقتصادی ارمنستان نیست. این مسئله، بار دیگر برآوردن خواسته‌های آذربایجان و ترکیه است. ما چگونه از فرآیند رفع انسداد در منطقه به نقطه‌ای رسیدیم که فقط مسئله جاده مغری و اینکه تحت کنترل چه کسی خواهد بود، مورد بحث قرار می‌گیرد؟»

ماروکیان: «هدف، پیروزی در انتخابات به هر قیمتی است»

به گفته ادمون ماروکیان، اگر دولت به سمت راه‌حل‌هایی برود که اکنون در حال بررسی است، ارمنستان در محاصره باقی خواهد ماند و آذربایجان جاده‌ای با رژیم مورد نظر خود را به دست خواهد آورد.

او تأکید کرد: «دستور کار آذربایجان در حال بررسی است. دستور کارهای ما، از جمله مسئله 150 هزار پناهنده، اسرا، خروج نیروهای مسلح آذربایجان از خاک جمهوری ارمنستان و ... مطلقاً مورد بحث قرار نمی‌گیرد و ما می‌بینیم که بار دیگر وارد فرآیند مذاکره‌ای شده‌ایم که در پایان آن، بازنده و قربانی باز هم ما خواهیم بود.»

انتهای پیام/