تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اجتماعی
لینک : econews.ir/5x4066146
شناسه : 4066146
تاریخ :
نابودی تالاب‌های جهان تا سال ۲۰۵۰؛ زیان ۳۹ تریلیون دلاری کشورها اقتصاد ایران: خطر نابودی تالاب‌ها تا سال ۲۰۵۰، جهان را با زیان اقتصادی ۳۹ تریلیون دلاری مواجه می‌کند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم،  براساس گزارشی که به‌تازگی از سوی «کنوانسیون جهانی تالاب‌ها» منتشر شده، تداوم تخریب تالاب‌های جهان که نقشی حیاتی در تأمین منابع غذایی، کشاورزی، کنترل سیلاب و تعدیل اقلیم دارند، می‌تواند تا سال 2050 تا 39 تریلیون دلار زیان اقتصادی برای بشر به همراه داشته باشد.

به گزارش این نهاد بین‌دولتی، از سال 1970 تاکنون حدود 22 درصد از تالاب‌های جهان  شامل زیست‌بوم‌های آب شیرین نظیر باتلاق‌ها، رودخانه‌ها و دریاچه‌ها، و همچنین سامانه‌های ساحلی مانند مانگروها و صخره‌های مرجانی  نابود شده‌اند. این میزان، سریع‌ترین نرخ از دست رفتن در میان تمام زیست‌بوم‌های زمین است.

عوامل تهدید تالاب‌ها

بر اساس این گزارش، تغییر کاربری زمین، آلودگی منابع آب، گسترش کشاورزی، گونه‌های مهاجم و تأثیرات تغییرات اقلیمی مانند افزایش سطح آب دریاها و خشکسالی‌های شدید ازجمله تهدیدات اصلی تالاب‌های جهان هستند.

هیو رابرتسون، نویسنده اصلی این گزارش هشدار می‌دهد: میزان تخریب و زوال تالاب‌ها به اندازه‌ای گسترده است که دیگر نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

راهکار پیشنهادی

این گزارش پیشنهاد می‌دهد که برای مقابله با این روند، باید سالانه بین 275 تا 550 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جهانی صورت گیرد. در عین حال، گزارش تصریح می‌کند که میزان فعلی سرمایه‌گذاری در این حوزه به‌شدت ناکافی است.

آمار نگران‌کننده

411 میلیون هکتار از تالاب‌های زمین نابود شده‌اند (معادل بیش از نصف میلیارد زمین فوتبال)

25 درصد از تالاب‌های باقی‌مانده نیز در وضعیت وخیم و تخریب‌شده قرار دارند.

ارزش‌های اقتصادی تالاب‌ها

تالاب‌ها نه‌تنها زیستگاه‌های متنوعی برای گونه‌های گیاهی و جانوری محسوب می‌شوند، بلکه مزایای اقتصادی متعددی نیز دارند؛ از جمله: تنظیم سیلاب‌ها، تصفیه آب، ذخیره‌سازی کربن، که نقش مهمی در مقابله با تغییرات اقلیمی دارد، حمایت از صنایع شیلات و کشاورزی و برخورداری از ارزش‌های فرهنگی، تاریخی و گردشگری برای جوامع محلی.

نشست بین‌المللی پیش‌رو

این گزارش دقیقاً یک هفته پیش از برگزاری نشست جهانی اعضای کنوانسیون تالاب‌ها در آبشار ویکتوریا در زیمبابوه منتشر شده است.این کنوانسیون که در سال 1971 با مشارکت 172 کشور از جمله چین، روسیه و ایالات متحده امضا شده، هر سه سال یک‌بار برای بررسی راهکارهای حفاظت از تالاب‌ها تشکیل جلسه می‌دهد. با این حال، هنوز مشخص نیست که تمام کشورهای عضو، نمایندگانی به این نشست خواهند فرستاد یا خیر.

مناطق بحرانی

به گفته گزارش، وضعیت وخیم تالاب‌ها در آفریقا، آمریکای لاتین و حوزه کارائیب بسیار شدیدتر است، اما تخریب تالاب‌ها در اروپا و آمریکای شمالی نیز در حال افزایش است.

در حال حاضر، طرح‌های احیای تالاب‌ها در کشورهایی چون زامبیا، کامبوج و چین در حال اجراست. این پروژه‌ها نشان می‌دهند که با اراده سیاسی، برنامه‌ریزی منسجم و تأمین منابع مالی، می‌توان بخشی از این زیست‌بوم‌های ارزشمند را بازیابی و احیا کرد.

انتهای پیام/