تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x4036346
شناسه : 4036346
تاریخ :
۷ کربوهیدرات مفید برای کنترل بهتر فشار خون اقتصاد ایران: افزودن برخی کربوهیدرات‌ها به رژیم غذایی، می‌تواند به بهبود وضعیت تغذیه‌ای و حفظ فشار خون سالم کمک کند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از eatingwell، عوامل متعددی بر فشار خون تأثیر می‌گذارند و سدیم تنها یکی از آن‌هاست. برخی از کربوهیدرات‌های سالم، مانند میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل، سرشار از پتاسیم، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که از سلامت قلب و فشار خون پشتیبانی می‌کنند. با توجه به اینکه حدود نیمی از بزرگسالان آمریکایی دچار فشار خون بالا هستند، افزودن این مواد غذایی به رژیم روزانه می‌تواند نقشی مؤثر در پیشگیری از سکته، حمله قلبی و سایر عوارض داشته باشد.

رژیم غذایی موسوم به DASH (روش تغذیه‌ای برای توقف فشار خون بالا) به‌طور علمی ثابت کرده که می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. این رژیم تأکید ویژه‌ای بر مصرف غلات کامل، سبزیجات، میوه‌ها، لبنیات کم‌چرب، گوشت‌های بدون چربی، ماهی، آجیل و چربی‌های سالم دارد. خوشبختانه برای دوستداران کربوهیدرات، این رژیم شامل منابع کربوهیدراتی فراوان و سالم نیز می باشد.

در اینجا ۷ منبع کربوهیدراتی برتر که به کنترل فشار خون کمک می‌کنند، معرفی شده‌ است:

۱. موز

موز یکی از شناخته‌شده‌ترین منابع پتاسیم است؛ ماده‌ای معدنی که نقش کلیدی در تنظیم فشار خون دارد. انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند بزرگسالانی که فشار خون آن‌ها بالاتر از ۸۰/۱۲۰ است، مصرف پتاسیم را افزایش دهند.

می‌توانید موز را به‌راحتی بخورید یا در اسموتی‌هایی مانند "شکلات-موز با پروتئین" یا بستنی سالم با آلبالو استفاده کنید تا مصرف پتاسیم افزایش یابد.

۲. لوبیاها

لوبیاها منبعی عالی از کربوهیدرات‌های طبیعی، پروتئین گیاهی، فیبر (از جمله نشاسته مقاوم)، منیزیم و مواد مغذی دیگر هستند که همگی در تنظیم فشار خون نقش دارند.

برای افزودن لوبیا به رژیم غذایی، می‌توانید از سالاد لوبیا سیاه استفاده کنید.

۳. ماست

ماست حاوی پروبیوتیک‌ها و سه ماده معدنی مهم برای سلامت فشار خون یعنی کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف منظم ماست می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

ماست را می‌توانید در دسرهایی مانند "اسموتی ماست و میوه" استفاده کنید یا آن را با میوه و کمی عسل میل کنید.

۴. هندوانه

هندوانه میوه‌ای شیرین و آبدار است که نه‌تنها خوشمزه، بلکه برای کنترل فشار خون نیز مفید است. یک فراتحلیل نشان داده که مصرف هندوانه می‌تواند فشار خون سیستولیک را کاهش دهد.

۵. جو دوسر

جو دوسر و سایر غلات کامل برخلاف غلات تصفیه‌شده، حاوی تمام بخش‌های دانه هستند (سبوس، آندوسپرم و جوانه) و در نتیجه فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری دارند. فیبر موجود در جو دوسر به‌ویژه نوعی به نام بتاگلوکان، به کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک کمک می‌کند.

۶. بلوبری (تمشک آبی)

بلوبری‌ها سرشار از فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتوسیانین‌ها (رنگدانه‌هایی طبیعی با خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی) هستند. این ترکیبات ممکن است به بهبود عملکرد عروق و در نتیجه کاهش فشار خون کمک کنند.

مطالعاتی نشان داده‌اند که مصرف روزانه بلوبری وحشی (نوع کوچک‌تر که معمولاً یخ‌زده عرضه می‌شود) می‌تواند فشار خون را کاهش دهد.

۷. آب پرتقال طبیعی ۱۰۰٪

آب پرتقال طبیعی نه‌تنها منبع خوبی از ویتامین C است، بلکه سرشار از پتاسیم و هسپریدین، یک آنتی‌اکسیدان موثر برای سلامت قلب نیز هست. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف روزانه ۵۰۰ میلی‌لیتر آب پرتقال خالص، می‌تواند فشار خون سیستولیک را کاهش دهد.

در مدیریت فشار خون، کاهش مصرف سدیم فقط بخشی از ماجراست. مصرف کربوهیدرات‌های سالم مانند میوه‌ها، حبوبات، ماست و جو دوسر، به‌دلیل محتوای بالای پتاسیم، فیبر و سایر مواد مغذی، نقش مؤثری در بهبود سلامت قلب و کنترل فشار خون ایفا می‌کند.