تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4033079
شناسه : 4033079
تاریخ :
اجرای سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی نیازمند همکاری ادارات کردستان است اقتصاد ایران: سنندج_رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تمامی استان‌ها و ارگان‌ها موظف به اجرای سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی هستند که باید برنامه‌ریزی و عملیاتی‌سازی آن به صورت کاملاً علمی انجام شود.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، شعله شاه غیبی ظهر سه شنبه در جلسه کارگروه فرهنگی، اجتماعی و سلامت استانداری کردستان که با دستور کار بررسی استقرار سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی و تغذیه آب در استان و بررسی راههای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از طریق آب و غذا برگزار شد، از تصویب سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی خبر داد و اظهار کرد: تمامی استان‌ها و ارگان‌ها موظف به اجرای این سند هستند که باید برنامه‌ریزی و عملیاتی‌سازی آن به صورت کاملاً علمی انجام شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان همچنین به تشکیل شش کمیسیون جدید (سلامت و تغذیه، تأمین پایدار غذا، استاندارد، دفاعی-امنیتی، علمی-فرهنگی و اقتصادی) اشاره کرد که زیرمجموعه دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان بوده و وظیفه هماهنگی بین ادارات و سازمان‌های استانی را بر عهده دارند تا از موازی‌کاری جلوگیری شود و گزارش عملکرد به معاون سیاسی استان ارائه شود.

شاه‌غیبی با تاکید بر برگزاری حداقل هشت جلسه در سال توسط این کمیسیون‌ها، ابراز امیدواری کرد: با اجرایی شدن سند ملی دانش‌بنیان و هماهنگی‌های صورت‌گرفته، وضعیت نگران‌کننده امنیت غذایی در کشور بهبود یابد.

وی با تاکید بر اینکه امنیت غذایی متأثر از سه عامل تولید، تجارت و ذخیره‌سازی است، خواستار سرمایه‌گذاری‌های هدفمند و مبتنی بر شواهد در بخش کشاورزی شد. در بعد دسترسی به غذا، وی نقش قدرت خانوار را بسیار مهم دانست و ساماندهی دسترسی تولیدکننده و مصرف‌کننده به بازار، قدرت خرید خانوار، میزان درآمد، اشتغال و پشتیبانی از اقشار آسیب‌پذیر را ضروری شمرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان همچنین بر لزوم پیشبرد اصول علمی در تأمین مواد غذایی، پروتئین‌ها و ریزمغذی‌ها منطبق با هرم‌های تغذیه‌ای تاکید کرد و گفت: متأسفانه حتی در استان خودمان نیز بسیاری از افراد دچار اضافه وزن یا چاقی هستند، اما دچار سوءتغذیه در بخش‌های خاصی از رژیم غذایی هستند و چربی و پروتئین لازم به بدنشان نمی‌رسد.

وی در نهایت، حمایت کافی و هدفمند از تولید و بهره‌برداری با توجه به تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن را برای ثبات و پایداری امنیت غذایی حیاتی دانست.