ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، عبدالعظیم بهفر، روز شنبه در نشست خبری روز جهانی غذا، گفت: در روز جهانی غذا، توانمندیهای کشورها در حوزه غذا در سطح بین المللی ارائه میشود.
وی افزود: ایمنی مواد غذایی و امنیت غذایی، دو مقولهای هستند که منتج به سلامت غذا میشود.
بهفر ادامه داد: مواد غذایی تنها جنبه انرژی ندارد، بلکه به نحوی در سلامت نسلهای آینده مرتبط است.
وی افزود: در یک سال گذشته سیاستهای اداره کل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، به خوبی پیش رفته است؛ به طوری که به دانشگاههای علوم پزشکی در کشور اجازه دادهایم نسبت به صدور پروانههای ساخت در همان استان اقدام کنند.
بهفر گفت: رصد و پایش ایمنی غذا، در هنگام صدور پروانههای ساخت، مورد توجه دانشگاهها قرار دارد.
وی افزود: صدور گواهی بهداشت و حلیت نیز به دانشگاهها تفویض شده است.
بهفر ادامه داد: تأیید سلامتی فرآوردههای غذایی برای صادرات محصولات، موضوع مهمی است که در همین راستا، سامانه صدور گواهی سلامت محصولات غذایی را راه اندازی کردهایم.
وی افزود: اجرای برخی قوانین با ایمنی محصولات غذایی تداخل ایجاد کرده است، به طور مثال قانون ساماندهی کولبری است که چندین بار نامه زدهایم در انتشار لیست محصولات ته لنجی و کولبری، با سازمان غذا و دارو هماهنگ باشند که تاکنون هیچ گونه همکاری حاصل نشده است.
بهفر گفت: سازمان غذا و دارو، در انتهای زنجیره قرار گرفته و هر گاه سایر دستگاهها در انجام امور درست عمل نکنند؛ قطعاً ما دچار مشکل میشویم.
وی افزود: در برخی ارگانها، بیشتر نگاه اقتصادی را میبینیم که لازم است نگاه سلامت محور نیز در انجام امور وجود داشته باشد.
بهفر ادامه داد: در هیئت مقررات زدایی، تصمیماتی را میبینیم که نگاه اقتصادی حاکم است و کمتر به سلامت مردم توجه دارند.
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: در سال گذشته، ۳۲ هزار و ۷۲۷ پروانه صدور یا تمدید برای کارخانههای غذایی داشتیم. همچنین. ۴۶۵۱ محصول را توانستهایم صادر کنیم.
بهفر افزود: ۶۳۹۱ پروانه ساخت قراردادی صادر کردهایم. ۵۲۴۹ مورد تأیید صلاحیت مسئول فنی داشتهایم.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۱۰۹۵ ثبت منبع برای واردات محصولات غذایی داشتهایم. ۱۰۱۵۰ مورد IRC برای این محصولات صادر شده است.
بهفر گفت: سال گذشته ۲۳ هزار مورد ترخیص مواد اولیه و فرآورده غذایی داشتیم.
وی افزود: حدود ۳۰ مورد مجوز عدم مصرف برای محصولات وارداتی صادر شده است.
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: سال گذشته ۳۱ هزار و ۸۰۰ مورد گواهی بهداشت برای صادرات محصولات غذایی داشتیم.
بهفر در ارتباط با اسامی ۸ محصول خام صادراتی که سازمان غذا و دارو بر آنها نظارت دارد، گفت: این محصولات شامل کاهو، فلفل دلمهای، سیب درختی، انگور، بادمجان، گوجه فرنگی، کرفس و خیار است.
وی افزود: این همکاری در راستای کسب درآمد برای کشور انجام میشود و جزو وظایف ذاتی سازمان غذا و دارو نیست که برای صادرات این محصولات، تاییدیه صادر کند.
بهفر گفت: سال گذشته ۲۸۶ هزار قلم محصول غیرمجاز، شناسایی شده که ۲۵۴ هزار مورد به جمع آوری موکول شده است.
وی درباره سلامت برنج ایرانی که گفته میشود در داخل کشور مورد بررسی قرار نمیگیرد، افزود: یکی از نکات مهم، شناسه گذاری است که وزارت جهادکشاورزی باید سریعتر انجام دهد.
بهفر ادامه داد: محصولاتی که گواهی بهداشت از سازمان غذا و دارو دارند، میتواند در داخل مصرف و صادر شوند.