تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اجتماعی
لینک : econews.ir/5x4023394
شناسه : 4023394
تاریخ :
یک‌سوم از مواد غذایی در جهان دورریخته می‌شود اقتصاد ایران: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: در سراسر جهان، تقریباً یک‌سوم از مواد غذایی تولید شده برای مصارف انسانی از دست رفته یا دور ریخته می‌شود.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار کرد: در راستای اجرای قوانین و برنامه‌های اسناد بالادستی و برنامه هفتم توسعه، کتابچه راهکارهای ساده در جهت کاهش و کنترل دورریز موادغذایی در خانواده‌ها توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تدوین و منتشر شده است.

وی اظهار کرد: این کتابچه برای اولین بار در کشور با محتوای بسیار ساده و در عین حال کاربردی در دانشگاه های علوم پزشکی و سطح خانوار انتشار یافته است و امید است با فرهنگسازی و توسعه آگاهی درخصوص کاهش و کنترل دورریز موادغذایی گامی مهم در این مسیر برداریم.

اسماعیل‌زاده خاطرنشان کرد: در سراسر جهان، تقریباً یک سوم از موادغذایی تولید شده برای مصارف انسانی از دست رفته یا دور ریخته می‌شود که معادل حجم کلی 1.3 میلیارد تن در سال است. این هدررفت نه تنها باعث اتلاف منابع طبیعی، آب و انرژی می‌شود، بلکه تاثیرات منفی زیادی بر محیط زیست و تغییرات اقلیمی دارد، اگر این ضایعات در سطح خانوار باشد، سهم زیادی در مصرف بی‌مورد انرژی و انتشار گازهای گلخانه‌ای دارد. بنابراین، کاهش هدررفت غذا یک مسئولیت مشترک است که نیازمند همکاری خانواده‌ها، دولت‌ها و سازمان‌هاست.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: با رعایت چند نکته ساده در برنامه‌ریزی غذایی، خرید هوشمندانه و متناسب با نیاز موادغذایی، نگهداری صحیح و پخت به اندازه نیاز، مدیریت باقی مانده‌های غذایی و بازیافت و توزیع مجدد مواد غذایی باقی مانده، می‌توانیم علاوه بر صرفه جویی در هزینه‌ها، اتلاف مواد غذایی را در سطح خانوار کاهش داده و در بلندمدت اثرات زیست‌محیطی را کم کنیم.

وی با بیان اینکه هر فرد و خانواده نقش مهمی در حفظ منابع طبیعی و آینده‌ای پایدار دارد، افزود: با آگاهی و تلاش مشترک، می‌توانیم گامی موثر در این مسیر برداریم.

اسماعیل‌زاده تاکید کرد: نظر به اهمیت دورریز موادغذایی در کشور، از سال جاری، از کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز جامع خدمات سلامت کل کشور خواسته شده است تا آموزش‌های لازم به خانوارها در مورد راهکارهای کاهش ضایعات غذایی در منزل را مبتنی بر آنچه در این کتابچه آمده است، انجام دهند. به علاوه، این دفتر از سال 1404، مراسم مربوط به روز جهانی کاهش ضایعات غذایی را برگزار خواهد کرد تا این موضوع مهم در کشور برجسته شده و دستگاه های مختلف اقدامات خود را در این زمینه انجام دهند.

انتهای پیام/