تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اجتماعی
لینک : econews.ir/5x4016066
شناسه : 4016066
تاریخ :
افزایش تعداد ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان به ۱۰ مورد اقتصاد ایران: رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گفت: با تصویب اسناد جدید در دولت، تعداد ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان از ۸ به ۱۰ ستاد افزایش یافته و ساختار فعالیت آن‌ها نیز متنوع‌تر شده است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر عبدالحسن بهرامی، رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، در نشست خبری اظهار کرد: ما در مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، از ابتدای امسال حدود 8 ستاد فعال داشتیم. با تصویب اسناد توسعه‌ای در حوزه‌های امنیت سایبری و هوش مصنوعی در دولت، این تعداد افزایش یافته و احتمالاً به 10 ستاد خواهد رسید.

این ستادها عبارت‌اند از:

در مرکز راهبری، وظیفه پشتیبانی و هدایت این ستادها را بر عهده داریم.

رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان تصریح کرد: نکته‌ای که باید به آن اشاره کنم این است که ستاد هوش مصنوعی، به دلیل داشتن مصوبه هیئت دولت و ابلاغ مستقیم رئیس‌جمهور ــ با معرفی معاون محترم علمی و فناوری ــ از نظر ساختار، ستادی خاص محسوب می‌شود. ستاد امنیت سایبری نیز وضعیت مشابهی دارد. این دو ستاد با مصوبه هیئت دولت فعالیت می‌کنند، در حالی که سایر ستادها ذیل اسناد مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی راه‌اندازی شده‌اند.

وی افزود: وظیفه ما در مرکز راهبری این است که بتوانیم با هم‌افزایی و برنامه‌ریزی منسجم، موضوعات این ستادها را با دقت و سرعت لازم پیش ببریم. تمامی این ستادها زیرمجموعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان هستند. مسئولیت ستادها بر عهده افرادی است که از سوی مقام عالی معاونت معرفی می‌شوند، به‌جز دو ستاد یادشده که با مصوبه و ابلاغ مستقیم ریاست‌جمهوری تشکیل شده‌اند.

رئیس مرکز راهبری ستادها در ادامه گفت: ما در مرکز راهبری سه مأموریت اصلی داریم:
نخست، رصد پایه و ارزیابی ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان؛
دوم، رسوخ فناوری در زنجیره‌های جریان اقتصاد دانش‌بنیان و حوزه‌های اولویت‌دار؛
و سوم، توانمندسازی، توسعه نوآوری و گسترش بازار فناوری از طریق همین ستادها.

وی ادامه داد: در حوزه مأموریت نخست، یعنی رصد و ارزیابی، در اواخر سال گذشته برای نظارت مؤثرتر بر عملکرد ستادها و میزان پیشرفت پروژه‌ها، یک داشبورد نظارتی در قالب سامانه‌ای در مرکز طراحی و پیاده‌سازی کردیم.

رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان افزود: بر اساس برنامه‌هایی که ستادها در پایان سال گذشته برای سال 1403 پیشنهاد داده بودند و پس از بررسی و هماهنگی با معاونت سیاست‌گذاری و توسعه، این برنامه‌ها توسط مقام عالی معاونت مصوب و ابلاغ شد. به همین منظور، لازم بود نظامی برای اجرایی‌سازی این برنامه‌ها و راهبردها طراحی شود که این موضوع در دستور کار ما قرار گرفت.

وی تأکید کرد: در مأموریت توانمندسازی و توسعه بازار، هدف ما ایجاد ارتباط ارگانیک میان صنایع بزرگ، هلدینگ‌ها و سازمان‌های توسعه‌ای با شرکت‌های دانش‌بنیان است. خوشبختانه در نیمه دوم سال گذشته، اتفاقات خوبی رقم خورد و توانستیم با پیوند میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع بزرگ، پروژه‌های موفقی در حوزه تولید بار اول و بومی‌سازی تعریف کنیم؛ از جمله با بهره‌گیری از ظرفیت اعتبار مالیاتی صنایع.

انتهای پیام/