تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : سیاسی
لینک : econews.ir/5x4013682
شناسه : 4013682
تاریخ :
پزشکان تمایل کار در بخش دولتی ندارند؛ ۱۰ هزار نفر مهاجرت کردند اقتصاد ایران: گرمسار- رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: امروز شرایطی پیش آمده که دیگر پزشکان تمایلی به کار در بخش دولتی ندارند و این نشان می‌دهد که ساختار و قوانین ما کارآمد نیست.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، حسین علی شهریاری پیش از ظهر پنجشنبه در همایش سلامت در توسعه پایدار در سالن همایش‌های بهداشت و درمان گرمسار، ضمن اشاره به مشکلات بخش درمان کشورمان بیان کرد: امروز شرایطی پیش آمده که دیگر پزشکان تمایلی به کار در بخش دولتی ندارند و این نشان می‌دهد که ساختار و قوانین ما کارآمد نیست.

وی با بیان اینکه برخی قوانین موجود سبب شده تا گرایش پزشک‌ها به بخش دولتی کاهش یابد، افزود: شرایطی که امروز در آن هستیم نتیجه عملکرد دولت‌ها و مجلس‌ها در سال‌های اخیر بوده است.

چرا همه چیز در تهران است؟

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه ۱۲ سال قبل در مجلس قانونی به نام عدالت آموزشی به سود جذب پزشک متخصص برای مناطق محروم مصوب شد که می‌توانست به خوبی کمک کننده باشد، گفت: در نهایت شاهد هستیم که اهداف این قانون هم محقق نشد در صورتی که اجرای آن سبب می‌شد پزشکان سه برابر میزان تکلیفی خودشان در مناطق محروم خدمت رسانی می‌کردند و همین امر به عدالت بهداشت و درمان کشور کمک می‌کرد.

شهریاری دیگر مشکل عمیق حوزه بهداشت و درمان را تبعیض دانست و ابراز کرد: سوال ما این است که چرا همه بیمارستان‌های مجهز و مناسب باید در تهران تأسیس شود و در نهایت سهم دیگر نقاط کشورمان چه می‌شود؟ لذا همین وضعیت سبب می‌شود که خانواده‌های شهرستانی روزها در کنار بیمارستان‌های تهران چادر برپا کرده و شب و روز سر کنند.

وی با بیان اینکه متأسفانه امکانات و بودجه در کشور بر مبنای لابی و ارتباطات توزیع شده است، افزود: توسعه در حوزه بهداشت و درمان فقط در تهران صورت گرفته و دیگر نقاط رها شده اند و باید فکری به حال این وضعیت کرد.

عملکرد نادرست

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی همچنین بدعمل کردن‌ها را دلیل بروز بسیاری مشکلات حوزه بهداشت و درمان دانست و ابراز کرد: یکی از نتیجه‌های همین عملکردهای بد را می‌توان در مهاجرت پزشکان و پرستاران و کادر درمان به کشورهای دیگر مشاهده کرد.

شهریاری بیان کرد: در سال‌های اخیر به دلیل همین عملکردهای بد ۱۰ هزار نفر از کادر درمان، استاد دانشگاه، پرستار و جراح و دکتر و متخصص و… به کشورهای دیگر مهاجرت کرده اند و این یعنی کشور ما از نعمت بهره مندی آنها بی بهره خواهد بود.

وی در ادامه با بیان اینکه قدیمی بودن بیمارستان‌ها در شهرستان‌های کشورمان از جمله چالش‌های بخش بهداشت و درمان است، گفت: ما به دلیل ضعف نظارت شاهد هستیم که بعضاً در استحکام بیمارستان‌های ده سال ساخت هم ابهام جدی وجود دارد و این متأسفانه مشکل زا است.

چالش‌های حوزه سلامت

سید محمد طباطبایی متخصص جراح مغز و اعصاب چهره ماندگار پزشکی کشور و اهل شهرستان گرمسار نیز در این همایش با بیان اینکه توسعه پایدار بدون در نظر گرفتن اهمیت سلامت، محقق نمی‌شود، گفت: نظام سلامت است که می‌تواند به توسعه جان ببخشد.

طباطبایی با بیان اینکه امروز اگر توسعه پایدار می‌خواهیم باید به سلامت اهمیت مضاعف بدهیم، افزود: سلامت سرآمد همه نعمات و خواسته‌های انسان است و بدون آن نمی‌توان هیچ توسعه‌ای به هیچ کاری بخشید.

وی با بیان اینکه چالش‌های متعددی در حوزه بهداشت و درمان وجود دارد که در همین شهرستان گرمسار نیز شاهد آن هستیم، گفت: برای رفع این نیازها و مشکلات نیازمند اولویت بندی و بهره گیری از ظرفیت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد هستیم.