ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، سعید خوش قامت شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: میزان سطح زیر کشت گندم آبی استان در سال زراعی جاری ۱۴۱ هزار و ۱۰۰ هکتار و میزان گندم دیم ۴۵ هزار هکتار است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: از این میزان سطح زیر کشت، پیشبینی تولید ۵۹۲ هزار تن گندم در خراسان رضوی میشود و این علیرغم شرایط سختی بوده که هم اکنون استان در حال تجربه است و با این وضعیت ۴۶۵ هزار تن خرید گندم مازاد از کشاورزان صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه این استان برای چهارمین سال پیاپی در حال تجربه خشکسالی بوده و حتی میزان بارندگی نیز نسب به میانگین طولانی مدت کاهش یافته است، گفت: میزان بارندگی از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون ۱۲۱ میلیمتر است که ۳۲ درصد نسبت به دوره طولانی مدت و ۲۲ درصد نسبت به مدت مشابه کاهش بارندگی داشته ایم.
خوش قامت با بیان اینکه در اجرای طرح به زراعی اقدامات مناسبی در حوزه بهره وری محصولات انجام شده است، ادامه داد: در مزارع آبی در راستای کشت با دستگاه بیش از ۷۰ درصد سطح کشت به صورت مکانیزه انجام میشود و نزدیک به ۱۰ درصد نیز کشت کم نهاده در حال انجام است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی یادآور شد: در راستای وضعیت اقلیمی کشور و استان، کشت کشاورزی کم نهاده برای اولین بار در خراسان رضوی به صورت پایلوت انجام شده که موفقت در آن موجب شده است تا در دیگر استانها نیز قابلیت اجرایی داشته باشد.
وی بیان کرد: یکی دیگر از نقاط قوت اجرای طرحهای به زراعی استفاده از نوار تیپ است که نزدیک ۴۰ هزار هکتار در خصوص مزارع ابی به نوار تیپ مجهز شده است تا شاهد افزایش بهره وری را شاهد باشیم.
حبیب الله مقتدر، مدیر جهاد کشاورزی قوچان نیز با بیان اینکه متوسط بارندگی در این شهرستان طی سال زراعی به ۱۲۵ میلیمتر رسیده است که نشان از سال پرتنشی خواهد بود، اظهار کرد: در ۲۰ هکتار و ۵۵۲ هکتار از مزارع این شهرستان طرح جهش دیمزار با نظارت ۱۳ کارشناس در حال انجام است.
مدیر جهاد کشاورزی قوچان تأکید کرد: ۱۵ هزار هکتار از مزارع دیم این شهرستان به صورت مکانیزه کشت میشود که به دلیل شرایط خشکسالی، اجرای این روش موجب افزایش بهره وری و کیفیت در محصول میشود.
وی بیان کرد: با توجه به شرایط خشکسالی حاکم شده پیشبینی میشود میزان عملکرد حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد کاهش داشته باشد و مجموع گندم دیم و آبی حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار تن برداشت شود.