ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری ششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه رسام امروز 31 اردیبهشت در ستاد مرکزی راهیان نور برگزار شد. در این نشست خبری، سید محمد نادری رئیس سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس و مقاومت و حبیب الله مازندرانی دبیر این جشنواره حضور داشتند.
نادری در ابتدای این نشست خبری، ضمن تبریک روز مقاومت و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی و مقاومت گفت: جشنواره بینالمللی رسام با محوریت دفاع مقدس و مقاومت برگزار میشود و امسال ششمین دوره خود را طی میکند. رویکرد اصلی ما در حوزه دفاع مقدس، پیشگیری از فراموشی و جلوگیری از تحریف آن است. مقام معظم رهبری فرمودند که تحریف دفاع مقدس خطرناکتر از فراموشی آن است، چرا که فراموشی قابل یادآوری و بازآفرینی است، اما اگر دچار تحریف تاریخی بشویم لطمات زیادی خواهد داشت. یکی از برنامههای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس توجه به همین موضوع است و تولید آثار هنری، روشی خلاقانه برای حفظ این تاریخ و انتقال آن به نسلهای بعدی است.
وی ادامه داد: موضوع دوم، محور مقاومت است. همانطور که میدانید رهبر معظم انقلاب، حفظ و نشر ارزشهای این حوزه را به بنیاد حفظ آثار واگذار شدند و ما ماموریت مهمی را بر دوش خود حس میکنیم. باید اشاره کنم که در منطق مقاومت، به دنبال تبیین مقاومت به مثابه راهبرد در برابر سلطهایم و در این بین، وظیفه ما روایت صحیح و درست تاریخ و انتقال آن به همه کسانی است که گوش شنوا دارند. در این مسیر، هیچ ابزاری بهتر از هنر نیست. در شرایطی که همه عالم را سکوت فرا گرفته است و بیش از 53 هزار انسان در غزه به شهادت رسیدهاند، به چه شکلی دنیا را میتوان متحول کرد؟ راهی به جز اقدامات کنشگران فرهنگی، هنری و رسانه ای وجود ندارد.
او بیان کرد: در شرایطی که دنیا نسبت به حوادث منطقه بیتفاوت است و مقابل جنایتهای رژیم صهیونیستی سکوت کرده است در این موقعیت ما با ابزار سینما و هنر باید توجه جهانیان را به خود جلب کنیم. نزدیک به 222 خبرنگار در غره شهید شدند. در کجای جهان رسم است که خبرنگار، پزشک، کودکان و ... را در جنگ شهید کنند؟ وظیفه ما در این شرایط تبیین همین جنایتها است. امروزه دشمن با قدرت و ابزاری که در اختیار دارد مانع از انتشار اخبار میشود اما شما رسانهها و هنرمندان باید این اخبار را به گوش همگان برسانید.
رئیس سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس و مقاومت با اشاره به برگزاری جشنواره رسام گفت: جشنواره فیلم رسام 6 و 7 خردادماه در شهرستان سیرجان استان کرمان برگزار خواهد شد. دستگاههای زیادی در برگزاری این رویداد نقش دارند که از همه آنان تقدیر و تشکر میکنم. امیدوارم با حضور هنرمندان عزیز از سراسر کشور و اهالی رسانه بتوانیم رویدادی تاثیرگذار و جریان ساز برگزار کنیم. ما در جشنواره رسام به دنبال ایجاد جریانی موثر برای توسعه فرهنگ مقاومت هستیم و امیدواریم ظرفیت هنرمندان خلاق در سراسر کشور بسیج شده و بهم پیوند بخورد.
مازندرانی دبیر این جشنواره در ادامه نشست صحبت کرد و گفت: در ششمین دوره جشنواره رسام میخواهیم پرچمدار رسانهای حمایت از جریان مقاومت باشیم. ما به دنبال ترویج فرهنگ مقاومت و دفاع مقدس هستیم و معتقدیم بهترین زبانی که میتوانیم مظلومیت مردم لبنان، یمن و فلسطین را به گوش جهانیان برسانیم، ابزار هنر و فیلم است.
وی آماری از شرکتکنندگان این جشنواره داد و گفت: نزدیک به 955 اثر از تولیدات هنرمندان داخل و خارج از ایران به دبیرخانه ارسال شده است. از این میان 93 اثر توسط هیئت انتخاب معرفی شدند. داوران نیز 25 اثر را به عنوان آثار نهایی در 6 بخش مستند، داستانی، انیمیشن، 180 ثانیهای، نماهنگ و دانش آموزی انتخاب کردند. ما تاکنون 5 جشنواره را در شهرهای مختلف استان خوزستان از جمله آبادان، خرمشهر و ... برگزار کردیم، اما امسال از آنجا که کرمان به عنوان پایتخت مقاومت ایران معرفی شد، تصمیم گرفتیم جشنواره را در این استان برگزار کنیم.
او گفت: امسال تندیس «ققنوس حقیقت» را به یاد شهدای خبرنگار دفاع مقدس به یک خبرنگار شاخص تحت نظارت معاوت خبر صداوسیما تقدیم خواهیم کرد. همچنین از خانوادههای 20 شهید دفاع مقدس و جمعی از پیشکسوتان سینمای دفاع مقدس تجلیل میکنیم. علاوه بر این، خبرنگاران و هنرمندانی که در این رویداد حضور پیدا میکنند میثاقنامهای را تنظیم کردند و از خبرنگاران شهید و مردم مظلوم فلسطین، یمن و لبنان حمایت میکنند.
مازندرانی از نمایش 3 فیلم سینمایی در جشنواره خبر داد و گفت: 3 فیلم سینمایی «پیشمرگ»، «اسفند» و «دست ناپیدا» در سینمای شهر سیرجان به نمایش درمیآیند.
در بخش دیگری از این نشست خبری نادری پاسخگوی سوالات خبرنگاران شد. او درباره همپوشانی و شباهت این جشنواره با جشنواره فیلم مقاومت گفت: جشنواره رسام یک رویداد تخصصی در حوزه فیلم کوتاه است و جشنواره فیلم مقاومت به صورت گسترده به همه بخشهای سینما نظر دارد؛ البته تقویم جشنواره مقاومت در اسفندماه است و امسال استثنا در اردیبهشت ماه برگزار شد. با این حال ماه هم باید دقت میکردیم تا این 2 رویداد همزمان نمیشدند.
مازندرانی نیز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چند درصد از آثار جشنواره رسام فیلمهای جدیدی هستند گفت: ظرفیت فیلمسازی در کشور ما محدود است و میزان تولید فیلم کوتاه در کشور سالانه از 400-500 فیلم بیشتر نیست. جشنواره ما موضوعی است و ما فقط در حوزه دفاع مقدس و مقاومت آثار را دریافت میکنیم. طبیعتا ممکن است تعدادی از آثار این جشنواره با رویدادهای دیگر همپوشانی داشته باشند. البته این امر طبیعی است و در جشنواره فیلم مقاومت هم بسیاری از آثاری که اکران میشوند در جشنواره فیلم فجر حضور داشتند.
دبیر جشنواره در پاسخ به سوالی درباره مقایسه آثار رسیده به جشنواره در این دوره نسبت به دورههای قبلی و کمتر شدن آثار ارسالی گفت: در دوره اول و دوم فراخوانی که اعلام میکردیم روی پلتفرمهایی بود که همه فیلمسازان جهان به آن دسترسی داشتند و طبعا فیلمهایی رسید که هیچ ارتباطی با جریان مقاومت نداشت؛ به همین دلیل با همکاری اتحادیه رادیو تلویزیونهای اسلامی سعی کردیم در فراخوان این دوره سراغ پلتفرمهایی برویم که مخصوص مقاومت هستند. درنتیجه امسال 100 درصد آثار متناسب با مقاومت است.
نادری نیز در پاسخ به این سوال گفت: آمارسازی کار سختی نیست اما ما صادقانه میگوییم که 40 اثر در بخش بینالملل برای ما ارسال شد. میدانیم که تعداد آثار کم است و فراخوان جشنواره باید به صورت گستردهتر منتشر شود. ما تمام ضعفها و کم و کاستیها را میشناسیم و به آن واقف هستیم اما هدف جشنواره این است که بین هنرمندان و رسانه ارتباط ایجاد کند.
انتهای پیام/