ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه بار دیگر هشدار داد که ورود نیروهای «ائتلاف داوطلبان» به منطقه درگیری نظامی در اوکراین بهعنوان تکرار تهدید نظامی علیه این کشور تلقی خواهد شد.
وی شب گذشته در جریان نشست عمومی سیزدهمین مجمع حقوقی بینالمللی در سنپترزبورگ، گفت: «ظهور نیروهای بهاصطلاح ائتلاف در منطقه درگیری، طبیعتاً بهعنوان بازگشت تهدید نظامی در نظر گرفته خواهد شد و این موضوع تمامی پیامدهای آن را در پی خواهد داشت، از جمله ممکن است این نیروها بهعنوان هدف مشروع نظامی شناخته شوند.»
به گفته این مقام روس، اروپا در تلاش است تا کییف را مجدداً تامین تسلیحاتی کرده و برای یک درگیری گستردهتر آماده کند. مدودف افزود: «امیدوارم با کمک کشورهایی که هنوز عقل سلیم خود را از دست ندادهاند، غرب جمعی بتواند جلوی تمایلات برخی سیاستمداران اروپایی جنگطلب اما بیفکر را بگیرد.»
معاون رئیس شورای امنیت روسیه ضمن ارزیابی مثبت از گفتوگوی برقرارشده با طرف آمریکایی، در عین حال یادآور شد که در روند حلوفصل بحران اوکراین نمیتوان به هیچکس اعتماد کرد، هرچند روابط دوستانه و گفتوگو کاملاً ضروری هستند. مدودف تاکید کرد که در این زمینه ارائه تضمینهای امنیتی ضروری است. وی افزود: «بهجای اعتماد به گفتهها، باید به تضمینها و اسناد بینالمللی تکیه کرد که باید برای این منظور تهیه میشوند.»
گفتنی است در ماه آوریل، خبرگزاری آسوشتیدپرس به نقل از مقامات اروپایی گزارش داد که تنها شش کشور از میان 30 عضو «ائتلاف داوطلبان» مایل به اعزام نیرو به اوکراین دارند. بر اساس این گزارش، انگلیس، فرانسه و کشورهای حوزه بالتیک از جمله کشورهایی هستند که آمادگی خود برای این منظور را اعلام کردهاند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و صد و هشتاد و سومین (1183) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
روبیو: آمریکا امیدوار است روسیه این هفته شروط آتشبس را ارائه دهد
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که دولت ایالات متحده امیدوار است روسیه در روزهای آینده شروط مورد نظر خود برای حلوفصل درگیری اوکراین را ارائه دهد.
وی شب گذشته در جریان نشست استماع کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در این باره توضیح داد: «بهزودی، شاید طی چند روز آینده و شاید در همین هفته، طرف روسی شرایطی را که مایل به تحقق آن است ارائه خواهد داد؛ شرایط کلی که به ما امکان خواهد داد بهسمت برقراری آتشبس حرکت کنیم.»
روبیو یادآور شد که این ارزیابی را بر اساس نتایج گفتوگوی تلفنی میان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و همچنین گفتوگوی شخصی خود با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه انجام داده است.
روسیه در صورت تهدید به تحریم ممکن است از گفتوگو صرفنظر کند
وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده معتقد است در صورت تهدید روسیه به اعمال تحریمها، مسکو گفتوگو با واشنگتن را متوقف خواهد کرد.
مارکو روبیودر جلسه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در پاسخ به سئوالی درباره حمایت از طرح جدید تحریمها گفت: «او (ترامپ) معتقد است که اگر همین حالا شروع به تهدید به تحریم کنیم، روسها گفتوگو با ما را قطع خواهند کرد. در حالی که برای ما مفید است که امکان گفتوگو با آنها را حفظ کنیم و آنها را به میز مذاکرات سوق دهیم.»
پیشتر خبرگزاری "بلومبرگ" گزارش داده بود که لیندسی گراهام، سناتور آمریکایی در حال پیشبرد طرحی قانونی در سنای ایالات متحده است که بر اساس آن، تعرفهای 500 درصدی بر واردات کالا از کشورهایی که از روسیه نفت، فرآوردههای نفتی، گاز طبیعی یا اورانیوم خریداری میکنند، اعمال شود.
آمریکا ارسال تسلیحات به اوکراین را متوقف نکرده، اما تصمیمی درباره بستههای جدید وجود ندارد
وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین را متوقف نکرده، اما هنوز تصمیمی درباره امکان ارائه بستههای جدید کمک نظامی اتخاذ نشده است.
مارکو روبیو در نشست کمیته روابط خارجی سنای کنگره آمریکا اظهار داشت: «برنامه ارسال تسلیحات به طرف اوکراینی لغو نشده است. آنها همچنان در حال دریافت سلاح هستند.»
وزیر خارجه در عین حال تاکید کرد، دولت ایالات متحده بر این باور است که بحران اوکراین از طریق نظامی قابل حل نیست.
روبیو با اشاره به اینکه آمریکا در حال همکاری با دیگر کشورهای عضو ناتو برای انتقال سامانههای پدافند هوایی پاتریوت به کییف است، تأکید کرد: «هیچیک از این کشورها تمایلی به واگذاری سامانههای پاتریوت موجود خود ندارند، اما ما نیز از طرف خود قادر نیستیم به اندازه کافی سریع آنها را تولید کنیم.»
روبیو در اواسط مه نیز اعلام کرده بود که کشورهای اروپایی خواهان ادامه درگیری در اوکراین هستند، در حالی که ایالات متحده از حلوفصل آن حمایت میکند. به گفته وی، ترامپ تمایلی به صرف هزینههای هنگفت دفاعی ندارد، چرا که این منابع میتوانند صرف توسعه اقتصاد آمریکا شوند.
پیش از این برخی تحلیلگران هشدار داده بودند که در صورت قطع کامل حمایت ایالات متحده، نیروهای مسلح اوکراین محکوم به شکست خواهند بود.
توسک: موضوع اعزام نیرو به اوکراین برای لهستان بسته شده است
دونالد توسک، نخستوزیر لهستان اعلام کرد که ورشو قصد ندارد نیروهای نظامی خود را به اوکراین اعزام کند و این مسئله بهطور قطعی بسته شده است.
وی در مصاحبهای تلویزیونی گفت: «ما نیروهای لهستانی را به اوکراین اعزام نخواهیم کرد. هدف اصلی لهستان در حال حاضر حفاظت از مرزهای کشور با روسیه و بلاروس است.»
توسک به سئوال مجری درباره نهایی بودن این تصمیم پاسخ مثبت داده و تأکید کرد که این موضع گیری قابل تجدیدنظر نیست. با این حال، نخستوزیر لهستان اضافه کرد که کشورش در چارچوب تعهدات خویش موظف است مرکزی برای انتقال تسلیحات و سایر کمکها به اوکراین سازماندهی کند.
کمبود 12 میلیارد دلاری در بودجه اوکراین برای نیازهای ارتش
دیمیتری رازومکوف، رئیس پیشین پارلمان اوکراین و نماینده کنونی رادا اعتراف کرد که بودجه اوکراین تا پاییز 2025 ممکن است با کسری 500 میلیارد گریونا (حدود 12 میلیارد دلار) برای تأمین مالی نیروهای مسلح این کشور مواجه شود.
وی در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «اکنون ما درباره کسری بودجه صحبت میکنیم، [نمیدانم] چرا برخی همکاران از رقم 200 تا 250 میلیارد [گریونا] صحبت میکنند، به نظر من این اشتباه است و من این موضوع را علناً اعلام کردهام. برآورد من این است که تا پاییز، کسری بودجه برای بخش دفاع به نیم تریلیون گریونا خواهد رسید.»
این مقام پارلمانی تاکید کرد که بودجه فعلی اوکراین نامتوازن است، چرا که تقریباً تمام درآمدهای دولت صرف نیازهای ارتش میشود.
اهمیت گفتوگوی پوتین و ترامپ برای درک ریشههای درگیری
کیریل دیمیتریف، رئیس صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه معتقد است که مذاکرات ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای درک ریشههای درگیری اوکراین در ایالات متحده اهمیت دارد.
وی شب گذشته در کانال تلگرامی خود نوشت: «اینکه چنین گفتوگوهایی در حال حاضر به اتخاذ مواضع متوازن و سازنده از سوی دولت ترامپ کمک میکند، موجب هیاهو و نگرانی جدی سیاسیون اروپایی و رسانههای اروپایی و بریتانیایی شده است.»
دیمیتریف همچنین یادآور شد که سیاستمداران غربی تلاش زیادی میکنند تا مانع تعامل سازنده میان روسیه و ایالات متحده شوند. با این حال، دو کشور همچنان قصد دارند، در کنار تعامل در جهت حل و فصل مناقشه اوکراین، همکاری در پروژههای سودمند اقتصادی و سرمایهگذاری را ادامه دهند.
دبیرکل ناتو گفتوگوی پوتین و ترامپ را گامی مثبت خواند
مارک روته، دبیرکل ناتو اعلام کرد که گفتوگوی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا یک گام مثبت محسوب میشود.
وی در حاشیه نشست بروکسل گفت: «تا پیش از ژانویه هیچگونه گفتوگویی با روسیه انجام نشده بود...، بنابراین گفتوگوی انجام شده بین رئیسجمهور ترامپ و پوتین یک گام بسیار مثبت است که ارتباط مستقیمی که پیش از این وجود نداشت، را بازگرداند.»
روته همچنین افزود که تماس تلفنی ترامپ با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین پس از گفتوگوی وی با پوتین نیز نکتهای مثبت به شمار میرود.
ضرورت تبادل گسترده اسرا میان روسیه و اوکراین
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در یک نشست خبری، بر اهمیت سازماندهی یک تبادل گسترده اسرا میان روسیه و اوکراین تأکید کرد؛ تبادلی که دو طرف در جریان مذاکرات استانبول بر سر آن به توافق رسیدند.
وی در پاسخ به سئوالی درباره چشماندازهای حلوفصل درگیری، گفت: «در حال حاضر، تحقق توافقات حاصلشده در 16 می در استانبول اهمیت دارد؛ از جمله سازماندهی گستردهترین تبادل افراد بازداشتشده در سه سال گذشته بر اساس فرمول 1000 نفر در ازای 1000 نفر، و ارائه رویکردهای مکتوب از سوی طرفین درباره روند احتمالی حلوفصل در آینده.»
به گفته زاخارووا، اقدامات بعدی برای حلوفصل این مناقشه، با توجه به اجرای این توافقات در ترکیه، شکل خواهند گرفت.
انتهای پیام/