تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x4011254
شناسه : 4011254
تاریخ :
ورود قطره‌ای غذا به غزه؛ پشت‌پرده مانور مضحک آمریکاو اسرائیل اقتصاد ایران: درحالی که از زمان محاصره ظالمانه اعمال شده توسط رژیم اشغالگر علیه غزه از ۸۰ روز قبل تاکنون دست کم باید ۴۰ هزار کامیون حامل کمک‌های انسانی وارد این باریکه می‌شد، این رژیم به همراه آمریکا با ورود ۹ کامیون، یک مانور فریبکارانه به راه انداخته‌اند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در پی آنچه که در روزهای اخیر در مورد طرح آمریکا برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه از طریق شرکت‌های امنیتی با هماهنگی و همکاری ارتش صهیونیستی اعلام شد، دیروز کمتر از 10 کامیون حامل کمک‌های انسانی، از طریق گذرگاه کرم ابوسالم وارد نوار غزه شدند.

مانور نمایشی آمریکا و اسرائیل در ورود قطره‌ای کمک‌ها به غزه

رسانه‌های عبری گزارش دادند که این اقدام در نتیجه فشار مستقیم دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به عنوان بخشی از تعهدی که واشنگتن در جریان مذاکرات برای آزادی عیدان الکساندر، اسیر دو تابعیتی آمریکایی- اسرائیلی به حماس داده بود، صورت گرفت.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر درباره ورود این کمک‌های محدود به نوار غزه گفت که «این تصمیم نشان دهنده یک تغییر استراتژیک نیست؛ بلکه به این دلیل است که اسرائیل نمی‌تواند تصاویر گرسنگی جمعی در غزه را به آمریکایی‌ها نشان دهد. هدف از ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه، حفظ حمایت بین‌المللی از اسرائیل بوده و پیروزی مطلق در غزه مستلزم رسیدگی به بحران غذایی حتی در سطح حداقلی است».

با این حال، پشت این تصمیم رژیم صهیونیستی انگیزه‌های پیچیده‌تری از آنچه که نتانیاهو اعلام کرد وجود دارد. شبکه 12 تلویزیون رژیم اشغالگر به نقل از منابع آگاه گزارش داد که ورود کمک‌ها به غزه بهای مستقیمی برای آزادی عیدان الکساندر توسط حماس بود؛ زیرا استیو ویتکاف و آدام بوهلر، فرستادگان آمریکا در خاورمیانه، تعهد صریحی به حماس داده بودند که اجازه ورود کمک‌ها به غزه را بدهند.

اما جدا از انگیزه‌هایی که آمریکا و رژیم صهیونیستی در ورود این کمک‌ها به غزه دارند، انتقادات بین‌المللی گسترده‌ای از این اقدام صورت گرفته و طرف‌های بین‌المللی تاکید کردند: ورود چند کامیون به غزه، آن هم در حالی که هزاران کامیون حامل کمک‌های انسانی پشت گذرگاه‌های این باریکه مانده‌اند، همچون قطره‌ای در میان اقیانوس است.

نوار غزه , کشور آمریکا , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

یک دیپلمات ارشد اروپایی که نام خود را فاش نکرد‌ در این زمینه اظهار داشت: این گونه کمک رسانی به غزه فاجعه بار بوده و بیانگر فقدان واقع‌گرایی و سازماندهی است. کشورهای بزرگ از جمله انگلیس، فرانسه و کانادا هم هشدار دادند که این اقدام اسرائیل کافی نیست و امتناع این رژیم از ارائه کمک‌های اولیه به غیرنظامیان در نوار غزه غیر قابل قبول است و باید حملات در این باریکه فوراً متوقف شده و گذرگاه‌ها نیز باز شوند.

ورود محدود کمک‌ها به غزه یک طرح فریبکارانه جدید است

یک منبع ارشد سازمان ملل متحد در گفتگو با خبرگزاری رویترز، ورود چند کامیون حامل کمک‌های انسانی به غزه را قطره‌ای در میان اقیانوس توصیف کرده و خواستار انجام اقدام فوری برای ورود مقادیر بیشتری از کمک‌ها به این باریکه شد.

در همین زمینه، روزنامه عبری اسرائیل هیوم به نقل از یک منبع اروپایی نوشت که وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در حال بررسی تعلیق توافقنامه همکاری با اسرائیل هستند و این اقدام در اعتراض به سیاست‌های اسرائیل علیه غزه صورت می‌گیرد.

یک منبع مصری هم در گفتگو با روزنامه الاخبار اظهار داشت که کامیون‌های وارد شده به نوار غزه حداقل نیازهای ساکنان این باریکه را هم پوشش نمی‌دهد. همچنین شاهد بی‌توجهی عامدانه در ورود کمک‌های پزشکی ضروری برای راه‌اندازی بیمارستان‌ها در غزه هستیم. اسرائیل به دنبال حذف نقش آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) و محدود کردن ارائه کمک‌ها به یک سری گروه‌های خاص است تا فشارهای سیاسی را بر حماس تشدید کند.

مایکل فخری، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حق غذا هم به نوبه خود گفت: مناطقی که اسرائیل برای توزیع غذا در نوار غزه پیشنهاد کرده، سیاسی هستند نه بشردوستانه و اسرائیل یک طرح جنایتکارانه برای گرسنگی علیه کودکان غزه به راه انداخته است.

نوار غزه , کشور آمریکا , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

این مسئول سازمان ملل در گفتگو با الجزیره اظهار داشت: اسرائیل مرتکب جنایات پاکسازی نژادی در غزه می‌شود و بیش از 2 میلیون فلسطینی را در این منطقه گرسنه نگه داشته است.

وی تاکید کرد: نوار غزه حداقل به 1000 کامیون حامل کمک‌های انسانی در روز نیاز دارد و ما شاهد اختلاف قابل توجه میان کامیون‌های درخواستی و تعداد کامیون‌هایی که اسرائیل روز دوشنبه اجازه ورود آنها به غزه را داد هستیم. این اقدامات، فریبکارانه بوده و اگر اسرائیل واقعا به بحران انسانی در غزه اهمیت می‌داد جنگ گرسنگی علیه کودکان این باریکه به راه نمی‌انداخت.

دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه هم در بیانیه‌ای به این منظور، جامعه بین المللی و رژیم اشغالگر صهیونیستی و حامیان آن را مسئول کامل جنایات وحشیانه این رژیم در نوار غزه دانسته و تاکید کرد: روز دوشنبه تنها 9 کامیون از 44000 کامیونی که باید طی 80 روز گذشته وارد غزه می‌شدند، به این باریکه آمدند.

این نهاد دولتی غزه تاکید کرد که باید اقدام فوری بین‌المللی برای بازگشایی کامل گذرگاه‌ها و اجازه ورود دست کم 500 کامیون حامل کمک‌های انسانی و 50 کامیون حامل سوخت در روز، برای رسیدگی به این وضعیت فاجعه بار انسانی در غزه انجام شود.

مانور فریبکارانه آمریکا و اسرائیل برای تکمیل نسل‌کشی علیه غزه

اما این مانور نمایشی آمریکا و رژیم صهیونیستی و ورود 9 کامیون از ده‌ها هزار کامیون حامل کمک‌های انسانی به غزه، بازتاب زیادی در میان کاربران در شبکه‌های اجتماعی داشت و خشم آنها را برانگیخت.

دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای درباره ورود این کمک‌ها به غزه اعلام کرد که «اجازه ورود مقدار اولیه غذا به نوار غزه ناشی از نیاز عملیاتی اسرائیل برای گسترش دامنه حملات خود بوده است، نه دلایل بشردوستانه. هدف از ورود این کمک‌ها، جلوگیری از تشدید بحران گرسنگی در غزه است؛ زیرا وخامت اوضاع انسانی در این باریکه می‌تواند طرح نظامی اسرائیل را به خطر بیندازد».

بعد از انتشار این بیانیه گستاخانه دفتر نتانیاهو، خشم کاربران بیشتر شد و آنها تاکید کردند طرح وحشیانه موسوم به «ارابه‌های گدعون» که از چند روز قبل توسط ارتش اشغالگر در نوار غزه به راه افتاده، یک سیاست سیستماتیک برای کشتار جمعی فلسطینی‌ها، چه از طریق سلاح و چه گرسنگی است.

یکی از کاربران نوشت: ارتش صهیونیستی در سایه سکوت شرم آور جامعه بین‌المللی، انجام هر جنایتی را در غزه برای خودش مجازات می‌داند و ورود کمک‌های قطره‌ای به غزه با هدف زنده نگه داشتن مردم از شر گرسنگی است تا سپس آنها را با بمباران قتل عام کنند.

این کاربر تاکید کرد: صهیونیست‌ها می‌خواهند مردم غزه از گرسنگی نجات پیدا کنند و سپس زیر آتش ارتش اسرائیل قتل عام شوند؛ زیرا قحطی و گرسنگی، طرح نظامی جنایتکارانه این رژیم را در غزه خنثی می‌کند.

کاربران گفتند که ورود مقادیر ناچیز کمک‌های غذایی به نوار غزه همانند پاشیدن خاکستر در چشم بوده و اشغالگران لقمه‌ای نان به مردم غزه می‌دهند تا سپس بتوانند با خیال آسوده طرح‌های نظامی وحشیانه خود علیه این مردم را اجرا کنند. واقعا چگونه می‌توان ورود محدود کمک‌ها به نوار غزه در میان انجام حملات وحشیانه شدید ارتش اشغالگر به این باریکه را در چارچوب انسان دوستی یا دلسوزی برای صدها هزار زن و کودک آواره و گرسنه تعبیر کرد؟

فعالان شبکه‌های اجتماعی تاکید کردند که ورود 9 کامیون حامل کمک‌های انسانی به نوار غزه، بیشتر یک اقدام توهین آمیز بوده و هیچ چیزی را در اینجا تغییر نمی‌دهد و به حل بحران گرسنگی کمک نخواهد کرد.

نوار غزه , کشور آمریکا , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

این فعالان در ادامه به شدت از سیاست‌های جنایتکارانه آمریکا در حمایت از وحشی‌گری رژیم صهیونیستی علیه غزه و جنگ گرسنگی ضد این باریکه انتقاد و تاکید کردند: امیدواریم آمریکا که تریلیون‌ها دلار برای کمک به اشغالگران صهیونیست جهت کشتار مردم غزه هزینه می‌کند، نیاید لاف بزند و ادعا کند که ورود 9 کامیون به غزه که هیچ تاثیری در حل بحران گرسنگی و تشنگی فلسطینی‌ها ندارد، نتیجه تلاش‌های واشنگتن بوده که اسرائیل را برای اجازه این کمک‌ها تحت فشار قرار داده است.

برخی کاربران هم تاکید کردند که رژیم اشغالگر با اجازه ورود مقدار کمی غذا به غزه، سعی دارد افکار عمومی جهان را فریب داده و بر جنایات وحشیانه نسل کشی و گرسنگی علیه مردم غزه مقابل چشم جهانیان سرپوش بگذارد تا با سهولت بیشتری طرح قتل عام فلسطینی‌ها را اجرا کند.

انتهای پیام/