تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : فناوری
لینک : econews.ir/5x4011144
شناسه : 4011144
تاریخ :
چرا حملات سایبری برای اقتصاد اسرائیل خطرناک است؟ اقتصاد ایران: از زمان شروع حملات رژیم صهیونیستی به غزه، تیم‌های هکری با نام‌هایی مختلف، حملات متعدد و موفقی را انجام دادند که نگرانی‌ها را در اراضی اشغالی نسبت به آینده امنیت سایبری رژیم را افزایش داد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، رژیم صهیونیستی در طول بیش از یک سال و نیم از شروع عملیات ۷ اکتبر و جنگ غزه، بارها شاهد حملات سایبری از سوی گروه‌های حامی مقاومت فلسطین بوده است؛ این حملات در پاسخ به کشتار و جنایات صهیونیست‌ها علیه مردم فلسطین است و عمدتاً زیرساخت‌ها، تأسیسات حیاتی مانند آب و برق و همچنین سایت‌ها و پایگاه‌های داده رژیم را مورد آسیب قرار داده است.

از زمان شروع حملات رژیم صهیونیستی به غزه، تیم‌های هکری با نام‌هایی مانند حنظله، سایبر اونجرز، کودکان غزه و… حملات متعدد و موفقی را انجام دادند که نگرانی‌ها را در اراضی اشغالی نسبت به آینده امنیت سایبری رژیم را افزایش داد.

بر اساس سند جدید استراتژی سایبری اسرائیل، سرمایه گذاری در امنیت سایبری در این رژیم در سال ۲۰۲۴ به رکورد ۳۶ درصد از کل فناوری‌های پیشرفته رسید و سرمایه گذاری در این بخش، افزایش شدیدی نسبت به سال‌های گذشته داشته است؛ صنعت سایبری اسرائیل به عنوان موتور رشد اقتصادی برای بازار اسرائیل عمل می‌کند و به همین دلیل این کشور نیاز حیاتی به حفاظت از فضای مجازی خود دارد و همین مسئله موجب شده تا علاوه بر تغییر استراتژی ملی امنیت سایبری خود، سرمایه گذاری هنگفتی در این زمینه کند.

با توجه به سرمایه گذاری وسیع در حوزه امنیت سایبری و فناوری، حملات سایبری هم می‌تواند اقتصاد اسرائیل را تا حد زیادی فلج کند و هم شرکت‌های خارجی سرمایه گذار در اراضی اشغالی را با تردید برای نگه داشتن سرمایه‌هایشان روبه رو کند.

رژیم صهیونیستی در طول این سال‌ها با کمک قدرت‌های غربی تلاش کرده بود تا خود را به قطب فناوری در خاورمیانه تبدیل کند و حتی به تقلید از منطقه «سیلیکون ولی» در آمریکا، «سیلیکون وادی» را راه انداخته بود اما اکنون این سرمایه‌ها با احتمال افشای اطلاعات و کاهش ریسک پذیری همراه هستند.

حتی پیش از شروع عملیات طوفان الاقصی و اعتراضات در جامعه اشغالگران بر سر لایحه اصلاحات قضائی، نسبت به فرار سرمایه‌های خارجی از اراضی اشغالی هشدار داده می‌شد.

«رو خانا» نماینده کنگره آمریکا در ماه اوت ۲۰۲۳ و در بحبوحه اعتراضات به اصلاحات قضائی، در دیدار با جمعی از معترضان به این لایحه در آمریکا گفته بود که به ایزاک هرتزوگ رئیس جمهور رژیم صهیونیستی هشدار داده است که شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر در کالیفرنیا نگران سرمایه‌گذاری در بخش فناوری اسرائیل هستند.

وی که نماینده دموکرات حوزه انتخابیه سیلیکون ولی بود به معترضان گفت که با هرتزوگ و برادرش (مایکل هرتزوگ سفیر اسرائیل در آمریکا) صحبت کرده و گفت "یکی از اتفاقاتی که دارد می‌افتد این است که سرمایه‌گذاری‌های فناوری پیشرفته در حوزه انتخابیه من از اسرائیل خارج می‌شود؛ بسیاری از دوستان من در حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر و بسیاری از دوستان من در حوزه فناوری اکنون نگران سرمایه‌گذاری مشابه در اسرائیل هستند."

چند ماه بعد از اظهارات این مقام آمریکایی، واقعه ۷ اکتبر رخ داد و اراضی اشغالی شاهد طولانی‌ترین جنگ اشغالگران با ساکنان فلسطین است و رژیم صهیونیستی علاوه بر حملاتی موشکی و زمینی، شاهد حملات سایبری به زیرساخت‌های خود بود.

حجم این حملات تاحدی است که به گفته گابی پورتنوی رئیس سابق اداره ملی امنیت سایبری، اسرائیل سالانه ۱۲ میلیارد شِکِل (واحد پول اسرائیل) معادل ۳ میلیون دلار خسارت اقتصادی در این بخش می بیند و در مقابل تلاش می‌کند تا با جذب سرمایه در این بخش، تاحد زیادی خود را مصونیت ببخشد.

هزینه‌های حملات سایبری شامل هزینه‌های کوتاه‌مدت مدیریت خسارت مانند پرداخت به تیم‌های سایبری برای دفع حملات، زیان‌های مالی مستقیم مانند از کارافتادگی و بازیابی داده‌ها و تأثیرات میان‌مدت تا بلندمدت مانند از دست دادن درآمد، فرصت‌های تجاری، آسیب به اعتبار، دعاوی حقوقی و آسیب به اشخاص ثالث را در برمی‌گیرد.

شلومو سارفاتی، اقتصاددان ارشد در سیستم ملی سایبری اسرائیل چندی پیش گفته بود اگر گام‌هایی برای افزایش سطح حفاظت سایبری در سطح شهروندان و سازمان‌ها برداشته نشود، هزینه‌ها سال به سال با ادامه توسعه فناوری در تمام زمینه‌های زندگی افزایش خواهند یافت.

بر اساس گزارش (Startup Nation Central) در سپتامبر ۲۰۲۴، نزدیک به نیمی (۴۹٪) از شرکت‌های فناوری پیشرفته اسرائیلی می‌گویند که از زمان شروع جنگ در ۷ اکتبر، سرمایه‌گذاری‌هایشان لغو شده است.

سازمان‌های اسرائیلی در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۴ تقریباً ۲۱۰۰ حمله هفتگی را تجربه کرده‌اند که افزایش شدیدی در مقایسه با سه ماهه آغاز جنگ داشت و ادامه این روند می‌تواند آسیب جدی به مهم‌ترین بخش از اقتصاد رژیم صهیونیستی باشد.