ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر، در یکی از روزهای پرشور هفته فرهنگ و هنر شهرکرد، شاعران در محفل «چامه» به سرایش شعر دهکردی پرداختند و با یادآوری هنر اصیل نمد، شاهد رونمایی از کتاب «نان و نمد» در هشتمین سالروز نکوداشت این شهر بودند.
در یکی از روزهای پربار و هنری هفتهای که عطر فرهنگ و هنر در سراسر آن جاری بود، شهرکرد، نگین فیروزهای فلات مرکزی و شهر ملی نمد ایران، هشتمین سالروز نکوداشت خویش را با محفل تخصصی و شاعرانه «چامه» گرامی داشت.
در این گردهمایی باشکوه، که میزبان نخبگان و دلسوزان عرصه فرهنگ و هنر استان بود، شاعران به سرایش اشعار دلنشین دهکردی پرداختند تا نوای اصیل این گویش محلی در فضای شهر طنینانداز شود.
این محفل نه تنها پاسداشتی برای هویت دیرین این دیار به شمار میرفت، بلکه یادبودی از تعامل ثمربخش مدیریت شهری با نبض تپنده هنر و اندیشه بود.
در حاشیه این رویداد فرهنگی و در قلب شهر ملی نمد، یاد و خاطره هنر اصیل نمدبافی شهرکرد نیز گرامی داشته شد.
در همین محفل ادبی، از کتاب ارزشمند «نان و نمد» نیز رونمایی گردید تا پیوند ناگسستنی هنر و زندگی در این شهر بار دیگر مورد تأکید قرار گیرد.
شهردار شهرکرد، هنر را در معماری روح شهر حیاتی دانست و تاکید کرد: دستان هنرمند، همانگونه که به کالبد شهر ظرافت میبخشند، باید جان آن را نیز شکل دهند.
رویکرد مدیریت شهری، همسویی با هنر و اندیشه است تا شهرکرد در کنار توسعه مادی، همواره از غنای فرهنگی نیز بهرهمند باشد.
محمدحسین واحدیان، نشستهای تخصصی را بستری برای شکوفایی اندیشههای خلاق و ارتقا ذائقه فرهنگی شهروندان خواند و تاکید کرد: سازمان فرهنگی شهرداری شهرکرد با جدیت در این مسیر گام برداشته و فضایی فرهنگی و هنری برای شهروندان فراهم خواهد کرد.
وی با اشاره به اصالت و یگانگی هنر و فرهنگ شهرکرد، هنر را میراثی گرانبها از ازل تا کنون برشمرد و خاطرنشان کرد: هویت راستین یک شهر، نه در کالبد بیجان ساختمانها و خیابانها، بلکه در تار و پود روابط فرهنگی و هنری میان شهروندان و نمادهای هویتی آن نهفته است.
شهردار شهرکرد ضمن قدردانی از همکاری حوزه هنری، رویدادهای فرهنگی و هنری را تابلوی گویای هویت شهر دانست و تاکید کرد: این رویدادها، آئینه اصالت ما و نقشآفرین در پویایی شهروندان هستند. هنر، این اکسیر حیات، در تمام ابعاد زندگی فردی، اجتماعی و مدیریت شهری تحول ایجاد میکند.
واحدیان، با یادآوری نام نیک شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد، بر اهمیت حفظ و روایت گنجینههای شفاهی و هنری تأکید کرد و از رونمایی کتاب نفیس «نمد و نان»، قصهای دلنشین از پیوند هنر و زندگی در این خطه، به عنوان ثمره همکاری حوزه هنری و شهرداری شهرکرد خبر داد.
وی جاودانگی آثار مکتوب را گامی استوار در صیانت از هویت فرهنگی شهر دانست و افزود: تلاش برای ثبت و نشر آثار هنری در تمامی زمینهها و مستندسازی داشتههای ارزشمند شهرکرد، وظیفهای سترگ بر دوش ماست. همچنین، معرفی شایسته شهرکرد به عنوان پایتخت ملی نمد در عرصه بینالمللی، نیازمند همتی مضاعف و نگاهی هنرمندانه به تمامی ظرفیتهای این شهر است.
گفتنی است، در این نشست تخصصی که عصر بیست و نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در هتل جهانگردی شهرکرد برگزار شد، جمعی از شاعران دهکردیسرا، از جمله دکتر نادر ساکنیان، فرحناز فردوسیان، گیتی خوانساریان، حسن محمدیان، فرنگیس سیاح، عزیزالله بخشیان و الهام صانعی، به جدیدترین اشعار دهکردی خود را خوانش کردند.
همچنین، جواد خاکسار حقانی، هنرمند توانمند هنرهای نمایشی و موسیقی استان، قطعاتی هنرمندانه با اشعار گویش دهکردی اجرا نمود و استاد بابک زمانیپور، ضمن ارائه تحلیلی تخصصی از تاریخچه هنر نمد در شهرکرد و استان، به معرفی کتاب «نان و نمد» پرداخت.
در پایان این رویداد تخصصی، با حضور فعالان و پیشکسوتان هنر نمد مالی شهرکرد، از کتاب «نان و نمد»، به عنوان محصول مشترک حوزه هنری و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد، رونمایی گردید.
این اقدام، نمادی از تعامل سازنده مدیریت شهری با جامعه هنری در راستای حفظ و ارتقا میراث فرهنگی و هنری شهرکرد به شمار میرود.