ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی اقوامی پناه مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر، با اشاره به فعالیت ون کافهها در سطح شهر تهران اظهار کرد: ساماندهی بسیار مهم است، ولی آن چیزی که اولویت اصلی ماست، بحثهای مجوزهای قانونی است. اگر این عزیزان مجوزهای قانونی را نداشته باشند، ما مجبوریم برخورد کنیم و آنها را جمعآوری کنیم؛ هرچند واقعاً نمیخواهیم وارد کارهای سلبی بشویم.
وی با تأکید بر رویکرد ایجابی شهرداری برای حل این موضوع افزود: ابتدا دنبال کارهای ایجابی هستیم، کمک میکنیم و راهنمایی میکنیم که این عزیزان بروند از طریق درگاه ملی مجوزها، مجوزهای قانونی خودشان را دریافت کنند و همچنین مجوزهای بهداشتیشان را اخذ کنند.
اقوامیپناه ادامه داد: وقتی مردم خرید میکنند، باید خاطرشان آسوده باشد. ما هم در شهرداری اینجا نشستهایم که خیالمان جمع باشد که نظارت بهداشت، نظارت اماکن و نظارت اصناف بر این فعالیتها وجود دارد تا مردم خرید مطمئنی داشته باشند.
وی با اشاره به آمار ون کافههای فعال در تهران بیان کرد: الان از حدود ۶۰۰ ون کافهای که در شهر تهران فعالیت میکنند، تنها ۵۰ مورد مجوز دارند. یعنی ۵۵۰ ون کافه بدون مجوز هستند. البته ما به دنبال برخورد نیستیم، بلکه به دنبال این هستیم که کمک کنیم این عزیزان بروند و مجوزهای خود را بگیرند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با اشاره به نقش مناطق شهرداری در این فرآیند گفت: از مناطق هم خواستهایم که آنهایی که این شرایط را دارند، راهنماییشان کنند تا از طریق درگاه ملی مجوزها اقدام به دریافت مجوز کنند.
وی در مورد محل استقرار این ون کافهها نیز گفت: در رابطه با محل استقرارشان هم بحث داریم. اینطور نیست که در هر جایی بتوانند حضور داشته باشند. باید در جاهایی باشند که منطقه معرفی میکند تا مشکلاتی برای مردم ایجاد نشود.
اقوامیپناه با تأکید بر اولویتهای شهرداری افزود: اولویت ما بحث سلامت جسمی و روانی مردم است. بعد از آن، بحث اشتغال این عزیزان است که آن هم در دستور کار ما قرار دارد.
درصدد ایجاد بازارهای فاخر هستیم
وی گفت: در منطقه ۵ و ۱۵ درصدد ایجاد بازارهای فاخر هستیم. تقریباً ۵۰۰ غرفه دارند. مختصات آن مورد تأیید منطقه است و هم دست فروشانی که به اینجا می آیند باید در درگاه ملی مجوز ثبت نام کنند و بعد از این روند به صورت فصلی غرفی با اجاره مورد تأیید شورای شهر تهران در اختیار این افراد قرار میگیرد. ظرفیت پاخوری این بازارها را نیز ما ایجاد میکنیم. همچنین دورههایی برای ایجاد شغلهای مولد با هماهنگی دانشگاه علمی کاربردی ایجاد کردیم. اولین زمین را منطقه ۱۵ معرفی کرده است. به دنبال برآورد هزینهها هستیم تا به مناقصه ببریم. تقریباً انتهای مرداد ماه در منطقه ۱۵ اولین بازار فاخر ایجاد خواهد شد.
اقوامی پناه در پاسخ به این سوال که بازار خلازیر به کجا رسید، تاکید کرد: ۲ روز دیگر مزایدهای درباره بازار خلازیر برگزار خواهد شد؛ برنده این مزایده هرکسی که باشد حتماً هم باید بازار را نگهدارد هم محور را. حتماً محور را که اطراف خلازیر است باید نگهداری کند و اگر تخلف ببینیم طبق قرارداد برخورد میکنیم.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل درباره بازار گل منطقه ۱۵ و ۱۹ گفت: یکی از مطالبات مردم گل فروشهای منطقه ۱۹ است که مخاطرات جدی برای مردم ایجاد میکند همچنین باعث تصادف هم میشود. بنابراین با شهردار منطقه پیش بینی کردیم. از هفته آینده ساماندهی راسته گل فروشهای هاشمی نژاد را پیش میگیریم و شهردار منطقه دنبال ساماندهی این افراد در منطقه ۱۹ است. البته در گذشته ساماندهی انجام شده بود و برای برخی از این افراد که قدیمیتر هستند جاهایی را مشخص کردهایم. ولی فروشنده جدیدی را به آن محور اضافه نمیکنیم. همچنین برای بازار گل امام رضا نیز در منطقه خاوران امکان داریم که ۳۰۰ غرفه را واگذاری کنیم تا مزاحمتهایی که برای مردم دارد کم بشود.
بیش از ۲۰ هزار دست فروش در تهران داریم
اقوامی پناه تاکید کرد: بیش از ۲۰ هزار دست فروش در تهران داریم. ساماندهی دست فروشان مترو را نیز با یگان حفاظت شهرداری و مترو پیش گرفتیم. ۳۰۰۰ دست فروش در مترو هستند و درصدد کمک به این افراد هستیم تا به سمت شغلهای مولد حرکت کنند. تا بتوانیم مترو را از وجود دست فروشان ساماندهی کنیم.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل درباره ساماندهی بازار شادآباد گفت: با اتاق اصناف شهر تهران مسائل را بررسی میکنیم آمادگی داریم تا برخی صنوف که مشکل ایجاد میکنند با هماهنگی با خود اتحادیه جا به کنیم. شهرداری آمادگی دارد که با اصناف تعامل کامل و کافی را داشته باشد.
شهرداری سال گذشته ۶ جایگاه تک سکو را افتتاح کرد
وی با اشاره به جایگاههای تک سکو گفت: یکی از کارهای دیگر ما جایگاههای سوخت تک سکو است که به دلیل کمبود جایگاه سوخت در تهران میانگین عرضه سوخت در هر نازل نزدیک به ۹ هزار لیتر است. این نشان میدهد که مردم پیمایش بیشتری دارند. شهرداری سال گذشته ۶ جایگاه تک سکو را افتتاح کرد و امسال برنامه دارد تا تعداد بیشتری افتتاح کند تا بحثهای زیست محیطی و ترافیکی را کنترل کنیم.
اقوامی پناه با تاکید بر اینکه با اتحادیههای مختلف هماهنگ کردیم برخی از صنوف را از شهر تهران انتقال بدهیم، گفت: یکی از این صنوف که هماهنگ کردیم و در حال رایزنی هستیم انتقال اتحادیه سازندگان طلا و جواهر است که از منطقه ۱۲ که مردم ناراضی بودند (شکایت بند ۲۰ بالاست) به منطقه ۱۹ منتقل کنیم. شهرداری آمادگی دارد که صنوف مزاحم به مناطق درست منتقل بشوند. همچنین بنکداران مواد غذایی در منطقه ۱۱ را در صدد ساماندهی هستیم.
وی ادامه داد: همچنین ساماندهی فروشندگان پرندگان که مشکلات زیادی ایجاد کرده بودند را سال گذشته در دستور کار قرار دادیم. تعدادی غرفه در بازار پرندگان غرب ایجاد کردیم. امسال هم درصدد هستیم تعداد بیشتری ایجاد کنیم. در ادامه ساماندهی بازار بزرگ آبزیان در غرب تهران و منطقه ۲۱ را دنبال میکنیم که هم قیمت کنترل بشود هم ساماندهی بشوند.