تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x4009261
شناسه : 4009261
تاریخ :
آغاز طرح ملی پیشگیری از دخانیات در ۴۰ منطقه کشور اقتصاد ایران: دبیر اجرایی طرح پاد از آغاز طرح ملی پیشگیری از دخانیات در ۴۰ منطقه کشور خبر داد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، حمیدرضا شاهسون، دبیر اجرایی طرح پاد (پیشگیری از استعمال دخانیات) در نشست خبری جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران که در محل دفتر مرکزی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات به مناسبت «هفته ملی بدون دخانیات» برگزار شد، از آغاز فاز گسترده اجرای این طرح در ۴۰ منطقه کشور با تمرکز بر آموزش و آگاهی‌سازی دانش‌آموزان، اولیا، مربیان و جامعه محلی خبر داد.

به گفته وی، این طرح با مشارکت وزارت آموزش و پرورش، تحت نظارت «طرح ملی نماز (نماد)» و با همکاری جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات به عنوان یک سازمان مردم‌نهاد باسابقه ۴۰ ساله اجرا می‌شود. در گام نخست، فعالیت‌ها از سطح مدارس آغاز شده و سپس به محله‌ها و جامعه شهری گسترش می‌یابد. دانش‌آموزان پس از گذراندن دوره‌های آموزشی و دریافت کارت سفیر، به‌عنوان سفیران پیشگیری از استعمال دخانیات در جامعه فعال خواهند شد.

شاهسون افزود: هدف‌گذاری ما آموزش بیش از ۴۰ هزار نفر از مربیان، مدرسان و فعالان در سال ۱۴۰۴ است که از مهرماه سال جاری، این سفیران در قالب یک کمپین اجتماعی وسیع در مناطق هدف وارد فاز عملیاتی خواهند شد.

وی افزود: این طرح مورد حمایت و مشارکت نهادهایی همچون وزارت بهداشت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری‌ها، وزارت کشور، وزارت ورزش و جوانان و دادستانی کل کشور قرار دارد. دبیر طرح پاد همچنین از پیگیری جدی اجرای قانون جامع کنترل دخانیات مصوب سال ۱۳۸۵ خبر داد که تاکنون اجرایی نشده است.

به گفته وی، این کمپین یک حرکت بزرگ اجتماعی برای مقابله با نفوذ و تأثیر مافیا های داخلی و خارجی دخانیات است که نوجوانان و زنان را هدف گرفته‌اند و در همین راستا، برنامه‌هایی برای جایگزینی فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی برای نوجوانان در حال تدوین است.

وی افزود: از جمله پیشنهادات، تخصیص بلیت نیم‌بها برای سینما و اماکن ورزشی به نوجوانانی است که در این طرح مشارکت دارند.

شاهسون تأکید کرد: با هم‌افزایی بین‌بخشی و جذب بودجه‌های سرگردان حوزه سلامت و پیشگیری، می‌توان این طرح را با هزینه‌ای بسیار کمتر از هزینه‌های درمان بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات به ثمر رساند و ادارات نیز باید به مناطق عاری از دخانیات تبدیل شوند و استعمال دخانیات در مکان‌های دولتی ممنوع شود.

وی در پایان افزود: این طرح تا سال ۱۴۱۴ با برنامه‌ریزی دقیق در مناطق مختلف کشور ادامه خواهد داشت و ظرفیت آن را دارد که به یک کمپین ملی با بیش از ۱۰۰ هزار فعال اجتماعی تبدیل شود.