ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در آستانه سفر فریدریش مرتس، صدر اعظم جدید آلمان انتشار گزارشی رسانهای مبنی بر تنزل رتبه دیپلماتیک ایتالیا توسط دولت آلمان، جنجالی در رم به پا کرده است.
روزنامه دی ولت گزارش داد که پیشنویس اولیه توافق ائتلافی بین احزاب دموکرات مسیحی/سوسیال مسیحی و سوسیال دموکرات آلمان ایتالیا را همچنان به عنوان شریکی مهم و عضوی از محور گسترشیافته اروپایی با حضور آلمان، فرانسه و لهستان معرفی میکند.
با این حال، در توافق نهایی، دیگر از رم در این زمینه نامی برده نشده است. به نوشته این روزنامه آلمانی ذکر صریح ایتالیا با اصرار حزب سوسیال دموکرات آلمان در قرارداد ائتلافی حذف شده است.
پیش از آنکه مرتس روز شنبه توسط جورجیا ملونی، نخست وزیر حزب راستگرای برداران ایتالیا در سفری به ایتالیا در رم مورد استقبال قرار گیرد، برخی از سیاستمداران عالی رتبه در این کشور از انتشار این خبر به خشم آمدند.
آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه حزب محافظهکار فورزا ایتالیا، شریک کوچک ائتلاف سهحزبی ملونی، در این باره گفت: این یک تصمیم ضد اروپایی از سوی سوسیال دموکراتهای آلمان است. وی افزود: اگر آنها سعی کنند اروپا را که در حال حاضر باید متحد باشد، دچار تفرقه کنند، اشتباه بسیار جدی مرتکب میشوند.
با این حال، سخنگوی وزارت امور خارجه فدرال آلمان این گزارش را تکذیب کرد و اظهار داشت که ایتالیا به طور منظم به عنوان عضوی در جلسات موسوم به وایمار پلاس مورد استقبال قرار گرفته و همچنان نیز این گونه است. این سخنگو اعلام کرد: به عنوان مثال، اخیراً ایتالیا در جلسات متعددی شرکت کرده است. به گفته وی این گروه امتدادی از به اصطلاح مثلث وایمار یک انجمن دیپلماتیک با نمایندگان آلمان، فرانسه و لهستان است.
این سخنگو نتوانست در مورد چگونگی شکلگیری توافق ائتلافی دولت جدید آلمان اظهار نظر کند.
اشتفن مایر، معاون سخنگوی دولت آلمان هم اعلام کرد که ایتالیا برای دولت فدرال از اولویت بالایی برخوردار است و آنها در قالبهای مختلف با رم در تماس بسیار نزدیک هستند.
سخنگوی حزب دولتی سوسیال دموکرات آلمان هم در پاسخ به سوالی در این باره گفت که ایتالیا شریک مهمی است و این موضوع نقشی در گروه مذاکرهکنندگان اصلی برای اوکراین نداشته است.
کاتارینا بارلی، نماینده پارلمان اروپا از حزب سوسیال دموکرات و یکی از مذاکرهکنندگان در گروه کاری اتحادیه اروپا، هم در این باره گفت که که اشاره صریح به مثلث وایمار ناشی از مسئولیت تاریخی ویژه آلمان در قبال دو کشور همسایهاش است. وی افزود: رابطه با ایتالیا قابل مقایسه نیست.
در این میان توماسو فوتی، وزیر امور اروپایی ایتالیا، از گزارش نگرانکننده روزنامه دی لت در این باره و حادثهای بسیار جدی سخن گفت. وی در ارتباط با انتشار اخباری در این باره گفت: این خسارتی است که نه تنها یک دولت، بلکه کل یک ملت را تحت تأثیر قرار میدهد.
همکاری بین این کشور بنیانگذار اتحادیه اروپا موضوع بحث در دیدار ملونی با مرتس در رم که برای امروز (شنبه) برنامه ریزی شده است خواهد بود. مرتس برای اولین بار به عنوان صدراعظم آلمان به ایتالیا سفر می کند.
این دو مقام اروپایی پیش از این در اجلاس اروپایی روز جمعه در تیرانا، پایتخت آلبانی، با یکدیگر دیدار و گفتگو کرده بودند.
ایتالیا سالهاست که برای نفوذ بیشتر در اروپا مبارزه میکند. در زمان ماریو دراگی، سلف ملونی، به نظر میرسید که این کشور در حال جبران عقبماندگی خود در مقایسه با اروپا و کسب جایگاه سیاسی است. یکی از نشانههای این امر، سفر دراگی به اوکراینِ در ژوئن 2022، به همراه اولاف شولتز، صدراعظم وقت آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، بود.
با این حال، برخی از شرکای بینالمللی و اروپایی ایتالیا هنوز تا حدودی با دولت راستگرای ملونی که از پایان سال 2022 بر سر کار بوده است، احساس راحتی نمیکنند. در حال حاضر جای تعجب است که ایتالیا بخشی از گروه مذاکرهکننده اروپایی اوکراین نیست، این در حالی است که ملونی بهترین رابطه را با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در اروپا دارد.
انتهای پیام/