ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
بهگزارش خبرگزاری تسنیم، حج به عنوان یکی از بزرگترین مناسک عبادی مسلمانان، همواره فرصتی برای بازاندیشی در ارزشهای دینی و اجتماعی بشری بوده است. این عبادت عظیم نه تنها جنبهای روحانی دارد، بلکه بستری برای بیدارسازی اجتماعی و مبارزه با مظاهر ظلم و فساد در جهان اسلام محسوب میشود. در طول تاریخ، حج به عنوان نماد وحدت، برائت از مشرکین، و پایداری در برابر ظلم و استعمار شناخته شده است.
در شرایط امروزی، با توجه به بحرانهای گوناگون در کشورهای اسلامی و شدت یافتن ظلم و ستم علیه مردم مظلوم غزه، برائت در حج به وظیفهای ماندگار تبدیل شده است. حج به عنوان تجمعی بینظیر، فرصت مناسبی برای یکپارچگی مسلمانان در مقابل دشمنان خارجی و توانبخشی به جوامع اسلامی در مواجهه با چالشهاست.
حضرت آیتالله خامنهای در دیدار کارگزاران حج که در تاریخ 1403/02/17 انجام شد، به سخنانی کلیدی اشاره کرده، با تبیین اهمیت سنت اعلام برائت از ظالمان، این موضوع را بر اساس آموزههای حضرت ابراهیم علیهالسلام و تجربههای دوران انقلاب اسلامی، جزو اصول ماندگار حج دانستند. رهبر معظم انقلاب تأکید دارند که حج از ابتدای انقلاب همواره صحنه فریاد برائت علیه ظلم و استکبار بوده و امروز این وظیفه بیش از گذشته اهمیت یافته است. ایشان با اشاره به تحولات تلخ و عبرتآموز در غزه و فلسطین گفتند: «حج امسال، حج برائت است؛ بنا بر تعالیمی که جناب ابراهیم به ما داده. این حوادث و آشکار شدن چهره خونآشام دشمنان امت اسلام، مخصوص امروز و این روزها نیست و در تاریخ خواهد ماند.»
رهبر انقلاب با اشاره به جنایات صهیونیستها و حامیان غربی آنان گفتند: «آنچه امروز در غزه و فلسطین دارد اتفاق میافتد، حملات وحشیانه عناصر خونآشام از یک طرف و مظلومیت و مقاومت مردم از طرف دیگر، هر یک شاخصی عظیم برای تاریخ است؛ اینها میماند و راه آینده بشریت را نشان خواهد داد.»
در ادامه، کلیپی از این بیانات را مشاهده میکنید.
انتهایپیام/