تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4006266
شناسه : 4006266
تاریخ :
سه هزار و ۴۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه تبریز تحصیل می‌کنند اقتصاد ایران: تبریز- رئیس دانشگاه تبریز گفت: سه هزار و ۴۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه تبریز تحصیل می‌کنند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدتقی اعلمی روز پنجشنبه در همایش «تبریز، قطب گردشگری علمی و سلامت» گفت: آذربایجان شرقی با برخورداری از چندین دانشگاه و مؤسسه علمی و جذب دانشجویان بین المللی نقش بسیار مهم و کلیدی در رونق گردشگری علمی دارد و باید از این ظرفیت بسیار مهم برای توسعه تبادلات فرهنگی و علمی و اجتماعی بهره جست.

وی با اشاره به اینکه اکنون در دانشگاه‌های آذربایجان شرقی بیش از ۶ هزار دانشجوی خارجی مشغول تحصیل هستند، اظهار کرد: بر اساس آخرین آمارهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیش از ۱۰ درصد از مجموع ۶۴ هزار دانشجوی بین المللی ایران در این استان اقامت دارند.

اعلمی تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه تبریز را سه هزار و ۴۰۰ نفر اعلام و اضافه کرد: این مجموعه علمی و تحقیقاتی قطب مهم گردشگری کشور و آذربایجان شرقی است که باید برای تقویت این ظرفیت نسبت به تأمین زیرساخت‌های لازم اقدام شود.

به گفته وی دانشگاه تبریز با توجه به امکانات و تجهیزات موجود و نیز برخورداری از اساتید و هیأت علمی مطرح در رشته‌های گوناگون، می‌تواند پیشران توسعه دیپلماسی علمی در کل کشور و حداقل منطقه شمال غرب باشد.

اعلمی با بیان اینکه آموزش عالی عامل بنیادی در شکل گیری ساختارهای قدرت و توسعه پایدار است، یادآور شد: دانشگاه‌ها ابزار تأثیرگذار کنشگری در عرصه دیپلماسی علمی، تبادلات آکادمیک و مشارکت مبتنی بر اعتماد هستند که باید با برنامه ریزی دقیق و منسجم گام‌های محکم و پایدار در این خصوص برداشته شود.

وی به سابقه بیش از هفت دهه‌ای دانشگاه تبریز اشاره و با بیان اینکه این مجموعه قلب تپنده تبادلات فرهنگی و تاریخی با کشورهای همسایه و همجوار است، اضافه کرد: بر همین اساس ما به دنبال جذب بیشتر دانشجویان بین المللی از سراسر جهان به خصوص کشورهای همسایه هستیم که این موضوع به غنای فرهنگی دانشگاه می‌افزاید.

رئیس دانشگاه تبریز تقویت روابط علمی دانشگاه‌ها با سایر مراکز علمی کشورهای مختلف را عاملی بسیار مهم و تعیین کننده در تقویت پیوندهای فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی دانست و ادامه داد: در حقیقت دانشجویان خارجی سفیران جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خود هستند.

اعلمی توسعه و بسط روابط بین المللی با کشورهای خارجی را یکی از اولویت‌های اصلی دانشگاه‌های بزرگ کشور همچون تبریز برشمرد که باید با هم افزایی و نیز همکاری دستگاه‌های مختلف اجرایی تحقق یابد.