ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
حجتالاسلام حبیب الله غفوری در گفتگو با خبرنگار مهر با نقل قولی از حضرت امام خمینی (اعلیاللهمقامه) یادآور شد: حضرت امام فرموده بودند که تأسیس حوزه علمیه قم در آن روزگار، از حیث اهمیت، کمتر از تأسیس نظام مقدس جمهوری اسلامی نبود؛ این نشاندهنده آن است که سنگبنای حرکت انقلابی حضرت امام (اعلیاللهمقامه) در سال ۵۷، در حقیقت با اقدام مرحوم حاج شیخ مؤسس نهاده شده بود.
وی با مروری بر محتوای پیام رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) اظهار داشت: نکته بسیار مهم در این همایش، صدور منشور ارزشمندی از سوی رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) بود که بهراستی میتوان آن را منشور تمدن اسلامی نامید؛ متنی عمیق، دقیق و راهبردی برای آینده حوزههای علمیه، آینده نظام اسلامی و آینده جهان اسلام.
امامجمعه کرمانشاه با اشاره به اینکه این منشور مسیر ساخت تمدن اسلامی در عصر حاضر را تبیین میکند، عنوان کرد: تحقق این هدف، در گرو ایجاد حوزههای علمیه سرآمد است؛ حوزههایی که در آنها جامعیت علمی، توجه به نیازهای روز بشر و تربیت عالمانی مهذب و زمانشناس، ملاک قرار گیرد.
وی افزود: علما باید توانایی درک صحیح از عنصر زمان و مکان داشته باشند تا بر اساس اجتهاد دقیق حوزوی و با بهرهگیری از قرآن کریم، سنت پیامبر گرامی اسلام (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) و سیره اهلبیت (علیهمالسلام)، بتوانند راهبری جامعه بشری را بهعهده بگیرند.
حجتالاسلام غفوری، اجتهاد جواهری را روشی اصیل دانست و تصریح کرد: اجتهاد مصطلح حوزههای علمیه که بهتعبیر حضرت امام خمینی (اعلیاللهمقامه) به اجتهاد جواهری معروف بود، همان روش اجتهادی است که طی بیش از هزار سال، حوزههای علمیه شیعه با آن، توانستهاند برنامههای زندگی بشر را از متون دینی استخراج کنند و سبک زندگی اسلامی را در جامعه پیاده سازند.
نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه با ذکر این نکته که این رویداد، فصل تحول تاریخی در مسیر حوزههای علمیه است، خاطرنشان کرد: این تحول میتواند با همت حوزههای علمیه و تلاش علما و مجتهدانی که در رشتهها و عرصههای مختلف دارای اجتهاد و قدرت تشخیصاند؛ مسیر جامعه اسلامی را بهسمت تمدنسازی پیش ببرد.
حجتالاسلام غفوری بیان کرد: امیدواریم خداوند متعال همه حوزههای علمیه شیعه در سراسر جهان را موفق بدارد تا با بهرهگیری از میراث حضرت امام (اعلیاللهمقامه) و عمل به این منشور بلند صادرشده از سوی رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی)، بتوانند به وظایف بسیار مهمِ جهانی خود بهبهترین وجه عمل کنند.