تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : خودرو
لینک : econews.ir/5x4002105
شناسه : 4002105
تاریخ :
کادنزا؛ لوکس، خانوادگی و اسپرت اقتصاد ایران: این روزها خرید یک سدان باکیفیت خانوادگی و ایمن برای افرادی که به‌دنبال یک خودرو مناسب مسافرت و مصارف شهری هستند، گزینه‌ ایده‌آلی محسوب می‌شود. بر این اساس کیا کادنزا در بازار سدان‌های دست‌دوم، این روزها جایگاه ویژه‌ای دارد و در بازه قیمتی ۳ میلیارد تومان، جزو خودروهای باکیفیت، کم‌استهلاک و ایمن معرفی می‌شود. در ادامه این سدان را بررسی می‌کنیم تا به این نتیجه برسیم که آیا مناسب خرید در بازه قیمتی ذکرشده هست یا خیر؟

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

طراحی بدنه زیبا و اسپرت

سال ۲۰۰۹ میلادی بود که کیاموتورز با کادنزا، وارد بازار سدان‌های سایز بزرگ لوکس شد. در ادامه، نسل دوم این سدان در سال ۲۰۱۶ میلادی به بازار جهانی معرفی شد و تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی نیز روی خط‌تولید کیاموتورز قرار داشت. از آن‌جا که نسل اول این خودرو در بازار خودرو کشورمان بسیار محبوب است، در ادامه به بررسی این سدان می‌پردازیم. کادنزا از نظر طراحی، انقلابی در سدان‌های خانوادگی کیا ایجاد کرد. در آن زمان پیتر شرایر، مدیر طراحی مستقیم این خودرو بود و توانست تحول بسیار گسترده‌ای را در طراحی این خودرو ایجاد کند.

وی با استفاده از خطوط تیز و سطوح تخت، توانست کاراکتر نافذی به این سدان ببخشد. با نگاهی به پروفیل کادنزا شاهد یک پوزه کشیده، پشت کوتاه و خط تیز افقی روی بدنه هستیم. همچنین مجموعه‌ای از سطوح تخت و رینگ‌های ۱۷، ۱۸ و ۱۹ اینچی، خودرویی بسیار جذاب و جوان‌پسند را تشکیل می‌دهند.

فلسفه طراحی و تولید کادنزا رقابت با ژاپنی‌های سرسخت و ورود به‌بازار سدان‌هایی بود که آلمانی‌های قدرتمند نیز در آن حضور داشتند. از سوی دیگر در نمای جلو شاهد چراغ‌های کشیده با جلوپنجره به‌اصطلاح پوزه‌ببری کیا هستیم که با دو خط تیز روی کاپوت، طراحی اسپرت و جسورانه‌ای را نمایش می‌دهد. در نمای عقب، طراحی چراغ‌های کشیده با حجم‌پردازی بسیار صریح، نمای زیبایی به این سدان کره‌ای بخشیده است. از طرفی اضافه شدن دو اگزوز ذوزنقه‌ای‌شکل، چاشنی هیجان را در این خودرو دوچندان می‌کند.

ناگفته نماند که استفاده از کروم‌ روی بدنه، سپر عقب، رکاب‌ها و جلوپنجره سبب شده است این خودرو حال و هوای لوکسی پیدا کند. نکته بسیار مهم درباره کادنزا، کیفیت رنگ بدنه آن است که نسبت به چینی‌های هم‌کلاس خود در بازار ایران، به‌مراتب جایگاه بالاتری دارد. جالب است بدانید که به‌لطف طراحی آیرودینامیک بدنه و استفاده از خطوط تیز در کنار سطوح تخت، ضریب درگ این خودرو به‌عدد ۰.۲۹ می‌رسد. این ضریب درگ به‌معنای نیروی آیرودینامیکی فوق‌العاده برای این سدان خانوادگی سایز بزرگ است.

فضای داخلی لوکس با امکانات رفاهی مناسب

با نشستن پشت فرمان کیا کادنزا، حس سوار شدن به یک خودرو لوکس برای سرنشینان تداعی می‌شود. طراحی داشبورد این خودرو مینیمال و مدرن است. دریچه‌های عمودی طرفین و میانی برای سیستم تهویه‌مطبوع، هارمونی خوبی ایجاد کرده و جذابیت را به اوج می‌رسانند. طراحی کلاستر آنالوگ-دیجیتال (دارای صفحه ۴.۵ اینچی کامپیوتر سفری) ، نمایشگر ۷ اینچی لمسی با پنل دیجیتالی سیستم تهویه‌مطبوع و دو دکمه روتاری، کابین مدرنی را ایجاد می‌کنند.

طراحی دسته‌دنده اسپرت به‌همراه پدال‌های شیفتر پشت فرمان، غربیلک‌فرمان اسپرت و صندلی‌های نسل جدید، حس هیجان را در زمان رانندگی به‌وجود می‌آورد. همچنین طراحی ستون A زاویه‌دار به‌همراه سقف پانورامیک، فضای داخلی را زیبا جلوه می‌دهد. درعین حال استفاده از چرم باکیفیت ناپا و دکوراتیو چوب در بخش میانی داشبورد و کروم رودری‌ها، کابین لوکسی را آماده می‌کنند.

لازم به‌ذکر است چرم ناپا که در کابین کادنزا استفاده شده است، در محصولات مرسدس‌بنز و ب‌ام‌و نیز به‌کار گرفته می‌شود. به‌لطف فاصله محوری ۲۸۴۵ میلی‌متری، طول ۴۹۶۵ میلی‌متری، عرض ۱۸۵۰ میلی‌متری و قامت ۱۴۷۵ میلی‌متری، فضای راحت و بسیار جاداری در اختیار سرنشینان این خودرو قرار دارد.

ناگفته نماند که قطعات داخلی به‌حدی باکیفیت است که پس از کارکرد ۱۰۰ هزار کیلومتر، کم‌ترین میزان استهلاک در آن‌ها دیده می‌شود. این ویژگی به‌دقت و کیفیت بالای مونتاژ و استفاده از بهترین مواد مربوط می‌شود.

کیا کادنزا نسل اول از امکانات رفاهی و ایمنی به‌روزی برخوردار است که از میان این امکانات می‌توان به ۸ ایربگ، سیستم ترمز چهارچرخ‌دیسکی خنک‌شونده دارای سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم ترمز توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، سیستم ضدقفل، سیستم کنترل پارک برقی، روشن و خاموش شدن خودکار چراغ‌ها (سنسور نور)، گرم‌کن و سردکن صندلی‌های جلو، حافظه برای صندلی راننده، چراغ‌های LED داخل کابین، سیستم تهویه‌مطبوع دوگانه به‌همراه کانال‌های مجزا برای سرنشینان عقب به‌همراه دکمه کنترل برای سرنشینان عقب، سیستم صوتی اینفینیتی با ۱۲ بلندگو، چراغ‌های جلو زنون دارای مکانیزم چرخش نور خودرو با گردش فرمان، سقف پانورامیک دو تکه، سنسور پارک جلو و عقب، کروزکنترل تطبیقی، سیستم ورود بدون کلید (کی‌لس) و استارت دکمه‌ای اشاره کرد.

زیر کاپوت کیا کادنزا چه می‌گذرد؟

کیا کادنزا در زیر کاپوت نسبتا کشیده خود یک موتور پرتوان ۶ سیلندر وی-شکل به‌حجم ۳.۵ لیتری اتمسفریک موسوم به لامبدا ۲ را جا داده است. این پیشرانه به‌لطف سیستم منحصربه‌فرد تایمینگ متغیر سوپاپ‌ها VVT، طراحی چهار سوپاپ به ازای هرسیلندر (درمجموع ۲۴ سوپاپ) ، طراحی مکانیزم دو میل‌سوپاپ‌رو DOHC، بهینه‌سازی اتاق احتراق، رسیدن به نسبت تراکم ۱۰.۶ به یک، قطر پیستون ۹۲ میلی‌متری و کورس پیستون ۸۷ میلی‌متری می‌تواند راندمان و گشتاور بالایی ایجاد کند. بر این اساس حداکثر توان موتور لامبدا ۲ با استفاده از سوخت بنزین دارای اکتان ۹۰، ۲۸۶ اسب‌بخار در ۶۶۰۰ آرپی‌ام (دور در دقیقه) و حداکثر گشتاور آن ۳۳۸ نیوتون‌متر در دور ۵ هزار آرپی‌ام است.

این پیشرانه با استفاده از سوخت بنزین دارای اکتان ۸۶ (شرایط سوخت موجود در ایران) حداکثر ۲۶۰ اسب‌بخار قدرت را در ۶ هزار آرپی‌ام (دور در دقیقه) و حداکثر ۳۱۰ نیوتون‌متر گشتاور را در ۴۲۰۰ آرپی‌ام فراهم می‌آورد. با توجه به اتمسفریک بودن این موتور، می‌توان گفت این پیشرانه برای شرایط سوختی و جوی ایران تا حد زیادی مناسب است.

با در نظر گرفتن کارکرد سالانه ۲۰ هزار کیلومتر، تعویض به‌موقع روغن‌موتور و استفاده از روعن مورد تایید کمپانی کیاموتورز (روغن ۵W۳۰ با درجه API SN) موتور لامبدا ۲ کادنزا حداکثر تا ۲۵۰ هزار کیلومتر کم‌استهلاک خواهد بود. همچنین یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک تیپ-ترونیک وظیفه انتقال قدرت به‌محور جلو را در این خودرو برعهده دارد.

این گیربکس به‌لطف ساختار جدید هیدرولیکی، تعویض دنده‌های نرم و بدون کوبشی دارد که رانندگی بسیار آرام و باکیفیتی را به‌سرنشینان ارائه می‌دهد. در صورت تعویض صافی گیربکس در هر ۱۰۰ هزار کیلومتر و نگهداری استاندارد از آن، این گیربکس حداکثر تا ۲۰۰ هزار کیلومتر کم‌استهلاک خواهد بود.

کیفیت سواری، عملکرد هندلینگ

مهندسان کمپانی کیاموتورز برای محور جلو از سیستم تعلیق مک‌فرسون با طبق‌های دوبل و برای محور عقب از سیستم تعلیق مولتی‌لینک بهره گرفته‌اند. این سیستم تعلیق با سایز تایرهای ۴۵/۲۴۵ و رینگ‌های ۱۸ اینچی آلیاژی، در افزایش کیفیت سواری کادنزا بسیار اثرگذار است. سوای کادنزا با رقیب سرسخت ژاپنی این خودرو، یعنی تویوتا آریون رقابت می‌کند. از نظر هندلینگ و فرمان‌پذیری نیز به‌لطف توزیع وزن مناسب میان محورهای جلو و عقب و مرکز ثقل نسبتا پایین، این خودرو کمی به کم‌فرمانی تمایل دارد که نصب جعبه‌فرمان مکانیکی با کنترلر الکترونیکی، این ضعف را به‌خوبی برطرف ساخته است.

این روزها کیا کادنزا مدل ۲۰۱۳ با کارکرد ۱۶۰ هزار کیلومتر، با وضعیت بدنه و شاسی سالم، در بازه قیمتی ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون‌تومان قرار دارد. اگر به‌دنبال یک خودرو سدان ایمن، باکیفیت، دارای موتور پرتوان و سواری باکیفیت هستید، کیا کادنزا در اولویت خرید شما قرار می‌گیرد. از نظر تامین قطعات نیز چالشی برای این خودرو وجود ندارد و به‌راحتی می‌توان قطعات کیا کادنزا را از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس تامین کرد.