ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی نوبخت عصر یکشنبه در جلسه بررشی پروژههای آبرسانی شهرستان با اشاره به اهمیت روزافزون موضوع مدیریت منابع آبی در مرکز استان، اظهار داشت: در راستای تأمین پایدار آب شرب برای جمعیت شهری و حاشیهنشین شهرستان ساری و با هدف افزایش تابآوری شبکه توزیع، پروژهای به طول سه کیلومتر با استفاده از لولههایی با قطر ۱۰۰۰ میلیمتر طراحی و وارد مرحله اجرا شده است. این پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۵۲ میلیارد تومان، یکی از بزرگترین اقدامات در حوزه انتقال و تقویت خطوط تأمین آب محسوب میشود.
مقام عالی دولت در مرکز مازندران با بیان اینکه با بهرهبرداری از این طرح، ظرفیت انتقال آب از تصفیهخانه سلیمبهرام به مخزن دوگانه باغ کرمانی از ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه به ۱۳۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش خواهد یافت، افزود: اجرای این پروژه از منظر فنی، اقتصادی و زیستمحیطی دارای اهمیت استراتژیک بوده و ارتقا این ظرفیت، نقشی محوری در تضمین پایداری تأمین آب برای مناطق مختلف شهرستان به ویژه در فصلهای اوج مصرف ایفا خواهد کرد.
نوبخت با تأکید بر اینکه تأمین آب شرب پایدار، از اولویتهای اصلی و راهبردی در سبد برنامههای عمرانی و خدماتی شهرستان ساری است، تصریح کرد: مدیریت شهرستان با رویکردی دقیق و مبتنی بر برنامهریزی، درصدد است تا با شناسنامهدار کردن کلیه طرحهای توسعهای در حوزه آبرسانی، نسبت به پیگیری منسجمتر پروژهها اقدام نماید. این رویکرد کمک خواهد کرد که روند تصمیمگیری، نظارت و تخصیص منابع به شکلی علمی و هدفمند انجام گیرد.
وی در ادامه به برخی از پروژههای در دست اقدام و مورد نظر مدیریت شهرستان اشاره کرد و افزود: طرح آبرسانی به روستاها، علاجبخشی سد فریمصحرا، لاینینگ کانالهای انتقال و توزیع آب، احداث سد زارمرود و لایروبی آببندانهای سطح شهرستان، از جمله برنامههای اصلی ماست که با نگاه بلندمدت و هدفگذاری ارتقا بهرهوری منابع آبی در دستور کار قرار دارد.
فرماندار مرکز استان با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی، توسعه شهرنشینی و رشد مصرف، نیازمند بازنگری در زیرساختهای آبرسانی است، خاطرنشان کرد: پروژههای فعلی در واقع پاسخ به این تحولات است. ما نهتنها نیازهای امروز، بلکه نیازهای نسلهای آینده را نیز در طراحی و اجرای این طرحها مدنظر قرار دادهایم.
نوبخت همچنین خواستار مشارکت و همراهی دستگاههای اجرایی، بخش خصوصی و مردم در صیانت از منابع آبی شد و با اشاره به ظرفیت سازی در انتقال آب، هم راستا با توسعه اقتصادی، صنعتی و گردشگری در شهرستان، گفت: پروژههایی از این دست، علاوه بر ارزش فنی، دارای پیامی روشن برای جامعه هستند: توسعه پایدار، بدون تأمین و مدیریت صحیح آب ممکن نیست.