تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4000044
شناسه : 4000044
تاریخ :
رونمایی از کتاب «نسخه‌ عطر» در سالروز ۲۵ سالگی جلسات حافظ پژوهی اقتصاد ایران: قزوین- یکی از مولفین کتاب «نسخه‌ عطر» گفت: این کتاب در ۷۲۰ صفحه به بررسی اختلاف نسخه‌های دستی دیوان حافظ پرداخته که در سالروز ۲۵ سالگی جلسات حافظ و مولانا پژوهی رونمایی می‌شود.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

حمید عابدیها در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برنامه نسخه عطر ۲۵ ساله در واقع پاسداشت ربع قرن برگزاری جلسات حافظ و مولانا پژوهی است که ماحصل این جلسات در کتابی با عنوان «نسخه‌ی عطر» به تألیف سه مؤلف قزوینی از جمله حمید عابدیها، آرزو فرخ نژاد و محبوبه امیدواری منتشر شد.

یکی از مولفین کتاب «نسخه عطر» بیان کرد: کتاب «نسخه‌ی عطر» در ۷۲۰ صفحه به بررسی اختلاف نسخه‌های دستی دیوان حافظ پرداخته است که در سالروز ۲۵ سالگی جلسات حافظ و مولانا پژوهی رونمایی می‌شود.

وی افزود: از ۲۵ سال گذشته تاکنون این جلسات هفته‌ای یکبار با حضور استادان برجسته ادبیات و ۱۲۰ الی ۱۳۰ نفر برگزار می‌شد که فردا جلسه هزار و شصت و یکمین جلسه این برنامه است و در این جلسات به صورت علمی و ادبی به مقالات کوتاه پرداخته شد و در نهایت نزدیک‌ترین نسخه و متن به نظر اصلی شاعر مطرح شد.

این مؤلف بیان کرد: به طور کلی ۵ درصد انحراف از جمله انحرافات لغوی و املایی در نسخه‌های دستی وجود دارد که در نهایت طی یک پژوهش ۲۵ ساله متنی ارائه شد که نزدیک‌ترین برداشت به نظر شاعر را دارا است.

وی ادامه داد: تصحیح نسخه‌های دستی از جمله سخت‌ترین و حساس‌ترین کارها است و از طرفی حدود ۷۰۰ سال از زمان دیوان حافظ می‌گذرد و متن تصحیح شده باید به قدری مستند و تحقیق شده باشد که بتواند مورد استفاده و تحقیق محققین بعدی قرار بگیرد که در این کتاب تمام اصول رعایت شده است.

عابدیها تاکید کرد: در این جلسات تصحیح نسخه‌های دیوان حافظ در مراحل پایانی قرار دارد و در نسخه مثنوی دوسوم پروژه انجام شده است.

این مؤلف مطرح کرد: مراسم رونمایی از کتاب «نسخه‌ی عطر» با سخنرانی مجازی دکتر فرخشاهی و حضور سفیر فرهنگی هند در ایران و شعرخوانی یکی از دانشجویان ادبیات فارسی از کشور سوریه و سخنرانی سه مؤلف همراه خواهد بود.

وی با بیان اینکه این کتاب به همت سوره مهر منتشر شده، گفت: کتاب «نسخه‌ی عطر» توسط سه مؤلف به سه شخصیت قزوینی از جمله علامه محمد قزوینی، علی اکبر دهخدا قزوینی و بهاالدین قزوین هدیه شده است.