تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : ورزش
لینک : econews.ir/5x3999500
شناسه : 3999500
تاریخ :
تأثیر تنش‌های نظامی دو قدرت اتمی جهان بر دنیای ورزش اقتصاد ایران: افزایش تنش‌های نظامی میان دو قدرت هسته‌ای هند و پاکستان، علاوه بر تهدید امنیت منطقه‌ای، سایه‌ای سنگین بر دنیای ورزش جهانی انداخته است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، با شدت گرفتن بحران جدید بین هند و پاکستان، رهبران جنبش المپیک جهانی با سردردی تازه روبرو شده‌اند. حملات گسترده موشکی هند به خاک پاکستان و پاسخ مسلحانه اسلام‌آباد، بار دیگر یک مناقشه طولانی مدت را به مرحله‌ای داغ و خطرناک کشانده است؛ بحرانی که دو قدرت اتمی با جمعیتی بالغ بر 1.6 میلیارد نفر را درگیر کرده و تأثیرات مخربی بر دنیای ورزش خواهد گذاشت.

هرچند هند و به‌ ویژه پاکستان، نقش پررنگی در عرصه‌ی ورزش‌های جهانی ندارند، اما درگیری‌های تازه در کشمیر و مناطق اطراف، مشکلات زیادی در حوزه‌ی لجستیک ایجاد کرده، برگزاری مسابقات منطقه‌ای را تهدید می‌کند و حتی در رویدادهای بین‌المللی، موجب تنش میان ورزشکاران دو کشور شده است. این بحران، آزمونی دشوار برای کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) خواهد بود که دیگر نمی‌تواند مانند گذشته، موضعی بی‌طرف اتخاذ کند.

نزاع بین هند و پاکستان، ریشه در اختلافات دیرینه بر سر مناطق جامو و کشمیر دارد؛ اختلافی که از سال 1947 تاکنون منجر به چندین جنگ و درگیری شده است. اکنون، یک حمله‌ تروریستی در دره‌ «بایساران» تحت کنترل ارتش هند، که طی آن 26 گردشگر به دلیل تعلق به آیین هندو کشته شدند، شعله‌های این خصومت را دوباره برافروخته است.

هند با اشاره به فعالیت گروه تندروی لشکر طیبه در خاک پاکستان، اسلام‌آباد را مسئول این حمله دانسته و در واکنش، عملیات موشکی گسترده‌ای را با نام «انتقام سندور» علیه پایگاه‌های تروریستی در خاک پاکستان ترتیب داده است. پاکستان نیز با بستن حریم هوایی خود و حمله به اهداف نظامی در خاک هند، پاسخ داده و از انهدام پنج فروند هواپیمای هندی خبر داده است.

در این میان، چهره‌های سرشناس ورزشی نیز مواضع تندی اتخاذ کرده‌اند. گوتام گمبیر، سرمربی تیم ملی کریکت هند، خواستار تحریم کامل ورزشکاران پاکستانی شده و تأکید کرده که «هیچ مسابقه و نمایشی مهم‌تر از جان انسان‌ها نیست».

این درگیری‌ها تبعات فوری نیز در پی داشته است:

هند، تیم ملی خود را از شرکت در مسابقات والیبال آسیای مرکزی که قرار بود در اسلام‌آباد برگزار شود، بازداشت.

مسابقات دوومیدانی آسیای جنوبی در شهر رانچی هند به دلیل تعلیق صدور ویزا برای ورزشکاران پاکستانی، به تعویق افتاد.

جام کریکت آسیایی (T20)، که قرار بود در سپتامبر در هند برگزار شود، با تهدید جدی لغو یا انتقال به سریلانکا یا امارات روبروست.

حتی حضور ورزشکارانی چون «ارشد ندیم»، قهرمان پرتاب نیزه المپیک 2024، در رقابت‌های هند ممنوع شده و حساب‌های کاربری او در شبکه‌های اجتماعی هند مسدود شده است.

ورزش , کشور پاکستان , کشور هند , سلاح اتمی ,

با افزایش دخالت‌های سیاسی در ورزش، به ویژه پس از حذف روسیه از جنبش المپیک، اکنون IOC ناگزیر شده در بحران‌های بین‌المللی موضع‌گیری کند. در حالی که در قبال وقایع غزه، حمایت غیرمستقیمی از اسرائیل صورت گرفت، در بحران هند و پاکستان، انتخاب میان بازار نوظهور هند و جامعه‌ مسلمان جهانی، چالشی بزرگ برای این نهاد خواهد بود.

اگر درگیری‌های کنونی به عملیات زمینی گسترده‌تر بینجامد، خطر تعلیق یا اخراج یک یا هر دو کشور از خانواده المپیک وجود خواهد داشت؛ مسئله‌ای که دردسری جدی برای «کریستی کاونتری»، رئیس جدید IOC، به شمار می‌رود.

ورزش , کشور پاکستان , کشور هند , سلاح اتمی ,

انتهای پیام/