ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، ۳۲ قلم از محصولات کشاورزی جز کالاهای اساسی بوده که مهمترین آن گندم با بالاترین میزان مصرف در کشور و پس از آن برنج در رتبه دوم است.
کلزا نیز از مجموعه دانههای روغنی بوده که در ایران کشت آن درصد کمی را به خود اختصاص داده است.
قاسم پیشهور، رئیس پیشین اتاق اصناف کشاورزی درباره وضعیت تولید این دانه روغنی در کشور به خبرنگار مهر گفت: با توجه به شرایطی که در فصل پاییز سال گذشته وجود داشت متأسفانه کاشت کلزا به نسبت سال زراعی قبل آمار کمتری را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: همچنین پول کلزاکاران از جمله کلزاکاران استان گلستان سال گذشته با تأخیر بیش از ۸ ماه پرداخت شد. این امر سبب میشود تا رغبت کشاورزان به کاشت محصولاتی چون کلزا کمتر باشد.
وی ادامه داد: مضاف اینکه کلزا خودش تناوب کشت گندم است. کشاورزان برای بهسازیها خاک باید از این ظرفیت استفاده کنند اما قیمت هم تعیین کننده بود که متأسفانه در شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی عدد پایینی مصوب شد. بنابراین، همان زمان پیش بینی میشد که کشت کلزا کاهش پیدا کند.
پیشه ور در ادامه دلایل کاهش کشت کلزا در کشور اظهار کرد: علت سوم در کاهش کشت کلزا به این موضوع بر میگردد که مصرف کود اوره در این محصول بالا است. کمبود این کود باعث شد تا در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ کشت کلزا نسبت به سال زراعی قبل از آن کمتر باشد.
وی پیش بینی کرد که امسال برداشت کلزا ۳۰ درصد کمتر از سال گذشته باشد.
این کارشناس بخش کشاورزی با اشاره به حساس بودن این محصول، گفت: کلزا نسبت به گندم یا جو یا دیگر محصولات کشاورزی با تنشهای حرارتی (گرم و سرد شدن هوا) ریزش بسیار زیادی دارد. مکانیزاسیون یا کمباینی که در اختیار داریم، نمیتواند در این مدت کوتاه که تخصیص داده شده برای برداشت پاسخگو باشد. بنابراین، در این بخش هم ۳۰ درصد ریزش محصول به دلیل شرایط جوی و تنشهای حرارتی بهاره برای این محصول اتفاق میافتد.