تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3997947
شناسه : 3997947
تاریخ :
توسعه فضای صنعتی کردستان نیازمند تامین زمین است اقتصاد ایران: سنندج- مدیرکل صمت کردستان با اشاره به اینکه سرانه فضای صنعتی استان ۷.۹ متر مربع است، گفت: میانگین این رقم در سطح کشور ۱۸ متر مربع است و کردستان برای توسعه فضای صنعتی نیازمند تامین زمین است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، بختیار خلیقی ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران رسانه‌های کردستان با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» بیان کرد: همه دستگاه‌های اجرایی باید در این راستا قدم بردارند و جذب سرمایه‌گذار از اولویت‌های استان در این زمینه است.

خلیقی عنوان کرد: رسانه ملی در راستای جذب سرمایه گذار و شعار سال نقش مهمی دارد و همه ما در این زمینه تلاش می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه رشد هشت و نیم درصد صنعت، رشد ۱۳ درصد برای معدن و سهمی برای تجارت لحاظ شده است، افزود: این مهم از اهداف امسال در راستای تحقق شعار سال اجرا می‌شود.

وی گفت: در حوزه صمت باید به برش استانی دست یابیم و الزامات مهمی چون جذب سرمایه‌گذار در نظر گرفته شود.

سرانه زمین صنعتی در کردستان کمتر از میانگین کشوری است

خلیقی میانگین سرانه زمین صنعتی را ۷.۹ مترمربع در استان دانست و گفت: این مهم در کشور ۱۸ متر مربع است و کردستان در راستای توسعه فضای صنعتی دارای کمبود زمین است.

مدیرکل صمت کردستان اضافه کرد: این موضوع به صورت ویژه پیگیری شده و استان کردستان باید از توسعه صنعتی بهره‌مند شود و صورتجلسه‌های تدوین شده در اختیار وزیر صمت قرار گرفته است.

تخصیص هزار میلیارد تومان برای خرید و توسعه زمین صنعتی

وی یادآور شد: تخصیص هزار میلیارد تومان برای خرید و توسعه زمین صنعتی به تفکیک شهرهای استان از مواردی است که درخواست شده تا وزارت صنعت در این زمینه استان را کمک کند.

خلیقی خاطر نشان کرد: ۸۰ درصد از تخصیص یاد شده بر عهده وزارت صمت و ۲۰ درصد برعهده استان کردستان خواهد بود که پیگیر تحقق آن هستیم چرا که در شهرهای بانه، مریوان و کامیاران و سنندج مشکل کمبود زمین صنعتی داریم.

مدیرکل صمت کردستان اضافه کرد: صدور مجوز سرمایه‌گذاری در استان کردستان ۲۴ ساعته فعال است.

وی ذخیره قطعی معادن استان را ۱.۱ میلیارد تن دانست و گفت: دغدغه همه ما این است که فرآوری در استان باید انجام شود و هر مجوزی که صادر می‌شود سرمایه‌گذار را مکلف می‌کنیم که در این استان باید سرمایه‌گذاری کند و اقدام به خروج مواد معدنی خام نکند.

بسته‌های سرمایه‌گذاری برای شهرستان‌های استان تدوین شده است

خلیقی از آماده شدن بسته سرمایه‌گذاری خبر داد و گفت: این بسته‌ها براساس نیازهای هر شهرستان تعریف و تدوین شده است.

وی محورهای تحقق شعار سال را ناترازی های انرژی خواند و گفت: سال قبل ۴۸.۵ میلیون لیتر سهمیه سوخت در استان داشتیم و امسال ۹۰ درصد سهمیه سال قبل را اختصاص دادند و ۱۰ درصد این سهمیه کاهش یافت اما با پیگیری استاندار کردستان این رقم به ۵۹ میلیون لیتر ارتقا خواهد یافت تا سوخت واحدهای صنعتی و معدنی تأمین شود.

لزوم ایجاد شهرک‌های خورشیدی برای جبران ناترازی انرژی در کردستان

مدیرکل صمعت، معدن و تجارت کردستان افزود: سهم برق استان در حوزه صنعت ۷۰ مگاوات است اما ایجاد شهرک‌های انرژی خورشیدی را امسال درنظر گرفتیم تا واحدها بتوانند برق مولد خود را تأمین کنند.

وی اضافه کرد: یکی از سرمایه‌گذاران قروه در این زمینه برای ایجاد شهرک‌های خورشیدی قدم برداشت.

وی توسعه روابط تجاری با اقلیم کردستان عراق را نیز از دیگر اقدامات صمت استان خواند و گفت: برنامه‌هایی در این زمینه برای توسعه روابط با اقلیم کردستان عراق در حال انجام است.

خلیقی به فعالیت بافندگان فرش پرداخت و اذعان کرد: ۱۵ هزار بیمه شده بافنده فرش و صنایع دستی استان تحت پوشش بیمه هستند در حالی که ۹۰ هزار نفر در استان فعالیت دارند و نیاز به بازنگری بیمه این افراد است تا زمینه بیمه همه بافندگان فرش و صنایع دستی استان فراهم شود.

مدیرکل صمت کردستان به وضعیت واحدهای راکد استان پرداخت و افزود: از ظرفیت بسیج مهندسی صمت استان در تلاشم تا شناسنامه‌ای برای واحدهای راکد و نیمه فعال تعریف کنیم و عارضه و مشکلات آنها شناسایی شده است که بیشتر مشکلات در حوزه بانکی بوده است.

وی گفت: فعال سازی واحدهای صنعت و معدن می‌تواند به تحقق اهداف و تحقق شعار سال کمک کند.

پویش «صمت انقلاب» در کردستان اجرا می‌شود

خلیقی اعلام کرد: تفاهم‌نامه‌ای بین نهاد رهبری و وزارت صمت مبنی بر پویش صمت انقلاب منعقد شده است که دانشجویان در قبال دستاوردهای حوزه صمت آگاهی لازم را ندارند و این پویش به منظور آگاه‌سازی دانشجویان راه‌اندازی شده است.

وی اضافه کرد: از سوم تا دهم خرداد این پویش اجرا می‌شود که دانشجویان استان از واحدهای صنعت، معدن و تجارت استان بازدیدهایی برای آگاهی از فعالیت این واحدها خواهند داشت.

وی به سهم کردستان از اجرای این پویش پرداخت و اعلام کرد: سهم استان از این پویش ۳۰۰ تا هزار نفر دانشجو است.