تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : فرهنگی
لینک : econews.ir/5x3996964
شناسه : 3996964
تاریخ :
۱۶ قلمرو دانشی و ۴۰۰ رشته در ساختار علمی حوزه علمیه اقتصاد ایران: آیت‌الله اعرافی گفت: بخش علمی حوزه با طراحی بیش از ۱۶ قلمرو دانشی و بیش از ۴۰۰ رشته متنوع، در حال گسترش و اجراست.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار فرهنگی -

آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به شاخصه‌های مهم حوزه‌های علمیه، تأکید کرد: سیاست‌ورزی صحیح و اندیشه‌ورزی متعادل، دور از هرگونه افراط و تفریط، از مؤلفه‌های اساسی حوزه‌های علمیه به شمار می‌رود.  

به گفته مدیر حوزه‌های علمیه کشور، حوزه‌های علمیه در طول تاریخ نقش پیشگام و پرچم‌داری در مسیر استقلال کشورهای اسلامی ایفا کرده‌اند.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به مستندات تاریخی در این باره، خاطرنشان کرد: تاریخ گواه آن است که حوزه‌های علمیه همواره در برابر توطئه‌ها و عوامل تهدیدکننده استقلال و آزادی جوامع، همراه و همدل با مردم ایستاده‌اند که اوج این همراهی در جریان انقلاب اسلامی ایران تجلی یافته است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه ایران در بیش از هزار سال گذشته همواره میزبان اندیشه‌های اسلامی و معارف اهل بیت(ع) بوده، اظهار داشت: مردم ایران نه‌تنها با آغوش باز پذیرای آموزه‌های اسلام و تشیع بوده‌اند، بلکه از همان قرون اولیه اسلامی، در عرصه تولید علم دینی نیز پیشتاز شده‌اند.  

او ادامه داد: ایرانیان با بهره‌مندی از استعداد بالا و هوش سرشار خود، نقش محوری در ترویج و گسترش معارف اسلامی ایفا کرده‌اند که این موضوع از افتخارات تاریخی ملت ایران به شمار می‌رود.

او همچنین خاطرنشان کرد: حتی در زبان عربی که زبان قرآن کریم است، علمای برجسته‌ای از ایران در صف مقدم قرار داشته‌اند و حوزه‌های علمیه‌ همچون کوفه، حله و نجف همواره از حضور عالمان ایرانی بهره‌مند بوده‌اند؛ به‌طوری‌که در دوره‌های مختلف، زعامت حوزه‌های علمیه را فقها و اندیشمندان ایرانی بر عهده داشته‌اند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور در ادامه به اهداف برگزاری «همایش بین‌المللی یکصدمین سالگرد بازتأسیس حوزه علمیه قم» اشاره کرد و گفت: این همایش با هدف معرفی تحولات علمی و گسترش دامنه علوم اسلامی برگزار می‌شود تا مسیر رشد حوزویان برای جامعه تشریح شود.  

او از زمینه‌های علمی در حوزه علمیه یاد کرد و گفت: امروز شجره علمی حوزه با طراحی بیش از 16 قلمرو دانشی و بیش از 400 رشته متنوع، در حال گسترش و اجراست.

آیت‌الله اعرافی با تأکید بر گسترش علوم اسلامی در راستای پاسخ‌گویی به نیازهای روز جامعه، تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های حوزه در سده اخیر، توجه به فقه معاصر و شاخه‌های مختلف آن، از جمله فقه تطبیقی، حقوق، فقه مقارن و علوم پیرامونی فقه است.  

او همچنین از توسعه مرزهای فلسفه اسلامی سخن گفت و بیان داشت: در سال‌های اخیر، فلسفه اسلامی وارد قلمروهای تازه‌ای شده و ارتباط آن با فلسفه‌های غربی مورد توجه قرار گرفته است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور در پایان به پیشرفت‌های حوزه در عرصه قرآن، تفسیر و علوم قرآنی اشاره کرد و گفت: در دهه‌های اخیر، شاهد تحولات بی‌سابقه‌ای در این عرصه بوده‌ایم؛ به‌ویژه در زمینه تفسیر تطبیقی و ارائه تفاسیر به زبان‌های گوناگون که از رویکردهای نوین حوزه در پاسخ‌گویی به نیازهای جهانی است.

انتهای پیام/