تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3996661
شناسه : 3996661
تاریخ :
حوزه علمیه قم سنگربان دین و پیشرفت انقلاب اسلامی اقتصاد ایران: همدان- مدیر حوزه علمیه قرآنی علی بن ابی طالب ملایر گفت: حوزه علمیه قم، سنگربان دین و پیشرفت انقلاب اسلامی در صدمین سال بازتاسیس خود بوده است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

حجت‌الاسلام حسن رحیمی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن گرامیداشت صدمین سال باز تأسیس حوزه علمیه قم، نقش محوری روحانیت و حوزه‌های علمیه را در انقلاب اسلامی برجسته دانست.

وی با تاکید بر نقش اساسی روحانیت و رهبری امام خمینی (ره) در شکل‌گیری انقلاب اسلامی و تعمیق اعتقادات دینی مردم اظهار کرد: پیشرفت انقلاب اسلامی مرهون تلاش‌های روحانیت و حوزه‌های علمیه است و این موضوع بر کسی پوشیده نیست.

حجت‌الاسلام رحیمی، روحانیت را مروج دعوت به خدا و حوزه علمیه قم را به عنوان یک نهاد برجسته و ارزشمند در ترویج فرهنگ دین، اعتقادات دینی و مذهبی در ایران و جهان معرفی کرد.

مدیر حوزه علمیه ملایر با اشاره به نقش کلیدی شهید مطهری و شهید بهشتی به عنوان شاگردان برجسته امام خمینی (ره) در اجرای مبانی فکری ایشان افزود: امام خمینی (ره) فقیهی جامع‌الشرایط در عرصه‌های سیاسی، علمی و اجتماعی بود و تأثیرگذاری روحانیت در گفتمان سیاسی و دینی مردم همواره مورد تاکید بوده است.

وی بر ضرورت تبیین خاطرات و مبانی فکری امام (ره) و شاگردان ایشان برای نسل جوان تاکید کرد.

حجت‌الاسلام رحیمی با بیان اینکه حوزه علمیه قم از گذشته تا به امروز به عنوان یک نهاد علمی و مذهبی، نه تنها در کشور بلکه در سراسر دنیا به تربیت شاگردان متعددی اهتمام داشته است، تصریح کرد: بسیاری از تربیت یافتگان این مرکز امروز مروج دین اسلام در اقصی نقاط جهان هستند و دین اسلام با تبیین و تبلیغ تربیت یافتگان این مرکز دینی، جهانی شده است.

وی با تاکید بر اینکه امروز چشم امید مردم جهان و ایران به حوزه علمیه قم دوخته شده است، اظهار کرد: انقلاب اسلامی که با دست خالی، سلاح ایمان و تقوا توانست به پیشرفت‌های بزرگ برسد و در مقابل دنیا بایستد، بی شک ریشه در دین، حوزه و روحانیت دارد.

تبیین مبانی اصیل اسلام و اهل بیت (ع) رویکرد علما است

مدیر حوزه علمیه ملایر با تاکید بر اینکه ملت ایران ملتی عدالت‌پرور و آزادی‌خواه هستند، گفت: این انقلاب به فرموده امام راحل، انقلاب پابرهنگان بود و مستضعفین جهان و عدالت‌خواهان چشم به این انقلاب دوخته و به آن اعتقاد دارند.

حجت‌الاسلام رحیمی حوزه علمیه قم را طبق روایات اهل بیت (ع) حرم اهل بیت و مامن امنی برای همه کسانی که دل در گرو عشق به پروردگار دارند، توصیف کرد.

وی با بیان اینکه فطرت مردم و هر انسانی خداجوست، گفت: علمای ما به دنبال این هستند که مبانی اصیل اسلام و اهل بیت (ع) را بیش از گذشته برای مردم تبیین کنند.

حجت‌الاسلام رحیمی همچنین به ارتباط بین علم و دین اشاره کرد و گفت: امروز حوزه‌های علمیه قم و دیگر نقاط کشور توانسته‌اند در کنار ترویج مبانی اعتقادی و قرآنی، به صورت تخصصی مبانی اسلام را با تکنولوژی روز از جمله استفاده از ابزارهای علمی به روز مثل هوش مصنوعی و… پیش برده و محتوایی جامع و کامل از مسائل دینی برای مردم ارائه دهند.

مدیر حوزه علمیه ملایر با تاکید بر اینکه حوزه‌های علمیه قم امروز علاوه بر تربیت طلاب ایرانی، از سراسر جهان و کشورهای مختلف طلاب زیادی را پذیرش می‌کنند، گفت: هر کدام از این طلاب بعد از فراغت از تحصیل و بازگشت به کشور خود، نسبت به تأسیس مؤسسات و مراکز علمی اقدام و در ترویج فرهنگ اسلام و قرآن تلاش کرده و توانسته‌اند سفیری برای فرهنگ ناب اسلامی در دنیا باشند.

ضرورت تخصصی کردن حوزه‌های علمیه و استفاده از تکنولوژی‌های روز

وی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم که همگام با سلاح تقوا و ایمان، با علم روز دنیا برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی پیش برویم.

حجت‌الاسلام رحیمی با بیان اینکه دشمنان در تلاش هستند که مردم را دین‌ستیز کنند، افزود: تخصصی کردن حوزه‌های علمیه و استفاده از تکنولوژی‌های روز در راستای تبیین دین برای مردم و محتواسازی فرهنگی و اعتقادی بسیار مهم است.

وی یادآور شد: حوزه‌های علمیه به اعتبار اینکه نقش راهنمایی و تبیین احکام را دارند، می‌توانند در جذب جوانان به مبانی دینی و اعتقادی مؤثر باشند.

رحیمی اضافه کرد: حوزه علمیه قم امروز به عنوان بزرگترین مرکز دینی کشور و جهان اسلام، بیش از گذشته به دنبال تخصصی کردن حوزه‌ها و زیرمجموعه‌های مختلف بوده، چرا که بحث‌های حوزه قبلاً تخصصی نبود اما در حال حاضر مؤسسات متعددی زیر نظر حوزه‌ها و زیرمجموعه حوزه‌ها تشکیل شده که هر کدام در حوزه‌های تخصصی فعالیت خاصی دارند.