ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر، یاسر رهبردین روز سه شنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع آبی استان، اظهار کرد: اگرچه در تأمین آب آشامیدنی مشکلی وجود ندارد اما با توجه به کمبود منابع آبی در مخازن سدها، همه دستگاهها باید در مدیریت منابع آب کشاورزی برنامهریزی داشته باشند.
وی عنوان کرد: دستگاههای متولی از جمله هواشناسی و جهاد کشاورزی در خصوص اطلاع رسانی زمان بارشها هماهنگ باشند چرا که باید دوره آبیاری کشاورزی در استان به خصوص در مهاباد و میاندوآب مدیریت شود.
رهبردین گفت: با وجود کمبود آب و پیش بینی تنش آبی، دستگاههای متولی در شهرستانهای مهاباد و بوکان با هدف کاهش خسارت بر محصولات باغی و زراعی همکاری و برنامهریزی داشته باشند.
وی، با تأکید بر اینکه باید هماهنگی ویژهای در تأمین برق چاههای کشاورزی انجام شود، افزود: مدیران به شکل میدانی، باید مشکلات بخش کشاورزی و تأمین آب این بخش را رصد و حل کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان هم با اشاره به کاهش حجم آب در مخازن سدهای بوکان و مهاباد در مقایسه با سال گذشته گفت: پیش بینی میشود با توجه به حجم آب در این دو سد در تأمین آب کشاورزی این دو منطقه با بحران مواجه شویم، لذا ضروری است بر اساس الگوی کشت و نیاز آبی شبکه آبیاری و زهکشی در مهاباد و بوکان، برای مدیریت منابع کشاورزی، مردم همراهی کنند، نباید اجازه داد مشکل کمبود منابع آبی باعث متضرر شدن کشاورزان شود.
رستگاری، با بیان اینکه مطابق ترکیب کشت محصولات شبکه مهاباد نیاز آبی این شبکه حدود ۱۲۱ میلیون مترمکعب است، اضافه کرد: تعداد چاه مجاز داخل شبکه مهاباد با تخلیه سالانه ۱۶ میلیون مترمکعب با مساحت تحت پوشش یکهزار و ۳۲۹ هکتار، ۴۱۹ حلقه است.