ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، سیده زمانه حسینی ظهر سه شنبه در گفتوگو با خبرنگاران رسانههای کردستان از برگزاری مرحله استانی شانزدهمین دوره مسابقات دوومیدانی دانشآموزان با نیازهای ویژه خبر داد و گفت: این مسابقات با هدف اصلی استعدادیابی و ارتقای توانمندیهای این دانشآموزان برگزار میشود و ۹۴ نفر از برگزیدگان دختر و پسر دورههای تحصیلی ابتدایی، متوسطه دوره اول پیش حرفهای و دوره دوم کار دانش خاص در آن به رقابت خواهند پرداخت.
حسینی با اشاره به میزبانی مدرسه استثنایی شفاء شهرستان قروه، بازه زمانی برگزاری این مسابقات را ۱۷ تا ۱۸ اردیبهشت ماه جاری اعلام کرد.
وی همچنین اسامی تیمهای ورزشی شرکتکننده از مدارس پارسا، توکل و نوآوران (سنندج)، ساعی، ادیب و ستاره (مریوان)، شفاء (قروه)، سپیده (بیجار)، شهید رجایی (سقز)، احیا (دهگلان) و بعثت (کامیاران) را برشمرد.
معاون آموزش و پرورش استثنایی کردستان با تاکید بر اهمیت توجه به فعالیت بدنی و برنامههای پیشگیری از کمتحرکی در میان دانشآموزان با نیاز ویژه، خاطرنشان کرد: از مجموع شرکتکنندگان، ۲۶ نفر دختر و ۶۸ نفر پسر از ۱۲ مدرسه استثنایی و ۸ شهرستان استان در این رقابتها حضور خواهند داشت.
به گفته حسینی، این دوره از مسابقات در ۵ گروه شامل دانشآموزان با نیازهای ویژه آسیبدیده شنوایی، آسیبدیده بینایی، جسمی حرکتی، سندروم داون و کمتوان ذهنی و در شش ماده پرتاب وزنه، پرش طول و دوومیدانی صد، دویست، چهارصد و هشتصد متر برگزار میشود.
وی با استناد به اهداف کلان سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مبنی بر افزایش مشارکت و اثربخشی همگانی، به ویژه خانوادهها، در تعالی نظام تعلیم و تربیت رسمی و عمومی، تصریح کرد: تربیت بدنی در تمامی دورههای تحصیلی دانشآموزان با نیازهای ویژه با هدف فراهم آوردن زمینه سلامت جسمی و روانی آنان، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
حسینی تأثیرات مثبت ورزش بر روحیه و یادگیری این دانشآموزان را مورد تاکید قرار داد و افزود: ورزش نه تنها شور و نشاط را به آنان هدیه میدهد و از آثار سو جسمانی و روانی ناشی از معلولیت میکاهد، بلکه به آنها کمک میکند تا مهارتهای زندگی را بیاموزند، به سطح جامعه راه یابند و توانمندیهای خود را به نمایش بگذارند.
معاون آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان در پایان سخنان خود، برنامه مناسب فعالیت بدنی را فرصتی برای تربیت بدنی، مهارتی و روانی دانشآموزان با نیازهای ویژه دانست و ابراز امیدواری کرد که این امر منجر به داشتن یک زندگی فعال و سالم در دوره بزرگسالی برای آنان شود.
وی همچنین ورزش را بخش جداییناپذیر برنامههای آموزشی مدارس با نیازهای ویژه و روشی مؤثر برای تأمین سلامتی، نشاط، تعادل هیجانی و تربیت اجتماعی این عزیزان قلمداد کرد.