ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری تسنیم، روزنامه فایننشالتایمز امروز (سهشنبه) در گزارشی فاش کرد که تولیدکنندگان و صادرکنندگان چینی با اقدامات مختلفی از جمله کمتر اظهار کردن ارزش محمولههای ارسالی به ایالات متحده، تعرفههای دونالد ترامپ را دور زدهاند.
بر اساس بررسیهای این روزنامه، برخی تأمینکنندگان مواد شیمیایی و بستهبندی چینی به شرکتهای کوچک آمریکایی پیشنهاد دادهاند که کالاها را بهصورت «تحویل با پرداخت حقوق و عوارض» ارسال کنند؛ فرآیندی که به آن «دیدیپی» گفته میشود و در آن، صادرکننده هزینههای گمرکی را پوشش میدهد.
به گفته تأمینکنندگان چینی، این روش آنها را قادر میسازد هزینهی تعرفهها را بهشدت کاهش دهند چراکه عمداً ارزش کالاهای ارسالی را کمتر از واقع اعلام میکنند و یا توضیحات آنها را تغییر میدهند تا میزان عوارض گمرکی پرداختی کاهش یابد.
رایان پیترسن، مدیرعامل سامانه حملونقل بینالمللی کالای «فلکسپورت» در این باره گفت: ما موارد بیشتری شاهد هستیم که کارخانههای چینی پیشنهاد پرداخت عوارض گمرکی را به شرکتها میدهند و سپس کالاها را در آمریکا با قیمتی کمتر از آنچه تعرفه ایجاب میکند به فروش میرسانند.
در ادامه گزارش فایننشالتایمز آمده است: این رویه، تلاشها برای تشویق شرکتهای آمریکایی به تأمین کالا از تولیدکنندگان داخلی را که یکی از اهداف تعرفههای دونالد ترامپ بود، تضعیف میکند. همچنین ممکن است بهطور موقت از مصرفکنندگان آمریکایی در مقابل افزایش قیمت کالاهای مصرفی روزمره محافظت کند.
دن هریس، وکیل آمریکایی که با شرکتهای فعال در تأمین کالا از چین کار میکند، گفت: این چیزی جز دور زدن تعرفهها نیست.
وی افزود: اگرچه دادستانهای فدرال به سراغ شرکتهای آمریکایی که در این روند همدستی دارند میروند، اما کار زیادی نمیتوان علیه طرفهای چینی انجام داد.
آرون روبین، مالک شرکت حملونقل کالای «شیپ هیرو» و توزیعکننده تجهیزات هنرهای رزمی با برند «93 برند» در این باره گفت که تأمینکنندگان چینیاش «پیشنهاد دادند فرآیند دیدیپی را انجام دهند و تمام تعرفهها را پرداخت کنند.
شرکتهایی مانند شرکت روبین که چنین پیشنهادهایی را به اداره گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده گزارش دادهاند، نگراناند که رقبایشان این معاملات را بپذیرند و در نتیجه شرکتهای قانونمدار در موضع ضعف قرار گیرند.
مالک یک شرکت تولید مواد غذایی در کالیفرنیا که خواست نامش فاش نشود، در این باره گفت درست پس از آنکه ترامپ افزایش تعرفهها را اجرایی کرد، یکی از تأمینکنندگان چینی شرکت وی پیشنهاد داد که قیمت تمامشده را در فاکتورها تغییر دهد تا به وی کمک کند از تعرفهها «فرار» کند.
فایننشالتایمز روز یکشنبه نیز در گزارشی اعلام کرده بود که صادرکنندگان چینی برای فرار از تعرفههای سنگین آمریکا، از روشهای گوناگونی مانند ارسال کالا از طریق کشورهای ثالث برای پنهانکردن مبدأ واقعی آنها استفاده میکنند.
این روش که به آن «شستوشوی مبدأ» گفته میشود، شامل ارسال مجدد کالا از کشورهایی نظیر مالزی، ویتنام، تایلند و کرهجنوبی به ایالات متحده همراه با گواهیهای مبدأ جدید است.
دولت ترامپ بهتازگی تعرفههایی تا سقف 145 درصد برای واردات کالاهای چینی وضع کرده و به نگرانیهای امنیت ملی و عدم توازن تجاری استناد کرده است. صادرکنندگان چینی نگران هستند که این تعرفهها، آنها را از یکی از بازارهای اصلیشان محروم کند.
بر اساس این گزارش، شبکههای اجتماعی چین مملو از تبلیغاتی است که خدمات «شستوشوی مبدأ» را ارائه میدهند.
انتهای پیام/