تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : فرهنگی
لینک : econews.ir/5x3994974
شناسه : 3994974
تاریخ :
کاستی‌هایی در بازنمایی خدمات حوزه علمیه وجود دارد اقتصاد ایران: مدیر مرکز تخصصی شهدای محراب می‌گوید در نمایش یک تصویر کلی از روحانیت و خدمات آن در رسانه‌ها، با کاستی‌های جدی مواجه هستیم و باید تلاش بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار فرهنگی -

به گزارش گروه حوزه و روحانیت تسنیم، حجت‌الاسلام حمید جلالی، مدیر مرکز تخصصی شهدای محراب، در نشست گفتمانی حوزه آینده؛ فرصت‌ها و چالش‌ها، که باز سوی مرکز مطالعات راهبردی تسنیم و با همکاری پایگاه خبری حوزه و رسانه رحا مدیا برگزار شد، با اشاره به سالگرد بازتأسیس حوزه‌های علمیه، به بررسی دستاوردهای این حوزه در سده اخیر پرداخت.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین دستاوردهای حوزه‌های علمیه در این دوره، پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود، گفت: پیروزی انقلاب اسلامی که توسط مردم مسلمان ایران رقم خورد، از بزرگترین دستاوردهای حوزه‌های علمیه در این سده است.

نقش حوزه‌های علمیه در شکل‌گیری انقلاب اسلامی

جلالی با اشاره به مبارزات گروه‌های مختلف ضد رژیم پهلوی افزود: هیچ‌کدام از این گروه‌ها نتواستند به موفقیت‌هایی دست یابند؛ اما با شکل‌گیری جرقه‌های انقلاب اسلامی و به میدان آمدن مرجعیت و حوزه‌های علمیه، مبارزات میان مردم و حکومت پهلوی شدت یافت و انقلاب رنگ و بوی اسلامی و معرفتی به خود گرفت.

وی بر این نکته تأکید کرد که شبکه تبلیغی روحانیت و حوزه‌های علمیه در ساماندهی انقلاب اسلامی نقش بسیار مؤثری داشته‌اند.

مدیر مرکز تخصصی شهدای محراب در ادامه گفت: حوزه‌های علمیه پس از انقلاب، به‌ویژه با ایجاد شبکه امامت جمعه، به‌عنوان حلقه‌های میانی میان مردم و حکومت عمل کردند. این شبکه مبتنی بر ظرفیت‌های حوزه‌های علمیه و عالمان دینی، به‌ویژه در برگزاری نماز جمعه، توانست حلقه اتصالی بین مردم و حاکمیت باشد و به عنوان گوش شنوا برای مردم و زبان گویای حاکمیت عمل کند.

وی همچنین ابراز کرد: شبکه ائمه جمعه، با تربیت طلاب در این مسیر، توانسته‌اند فرصت‌هایی برای ایجاد اتحاد و فرصت بی‌نظیری را بین مردم و حاکمیت فراهم کنند. و یکی از مهم‌ترین اقدامات شبکه ائمه جمعه در دوران پاندمی کرونا، شکل‌گیری طرح مواسات و کمک‌رسانی به مردم بود.

 حجت‌الاسلام جلالی گفت: ائمه جمعه و شبکه روحانیت در دوران کرونا با محوریت جهاد بزرگ مواسات، اقداماتی گسترده در راستای کمک به آسیب‌دیدگان اجتماعی انجام دادند که نشان‌دهنده عزم و همت بلند حوزه‌های علمیه در راستای خدمت به مردم بود.

تربیت نیروهای جوان و کارآمد توسط حوزه‌های علمیه

جلالی تصریح کرد: یکی از دستاوردهای بزرگ حوزه‌های علمیه، تربیت نیروهای جوان و کارآمد در بخش‌های مختلف اجتماعی و دینی است که پیش از انقلاب اسلامی، حوزه‌های علمیه با چالش‌های زیادی در ارتباط با مردم روبه‌رو بودند، اما پس از انقلاب، حوزه توانسته است با تربیت طلاب جوان، مستعد و فرهیخته، کارآمدی خود را در حل مسائل مختلف به اثبات برساند.

وی افزود: حوزه‌های علمیه با ظرفیت انسانی خود، توانسته‌اند اقدامات مؤثری را در راستای خدمت‌رسانی به مردم انجام دهند.

مدیر مرکز تخصصی شهدای محراب در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تصویر حوزه در بسترهای رسانه‌ای و الزامات پیرامونی آن پرداخت و اذعان داشت: متأسفانه در مقابل جبهه بزرگی از مخالفان، نتواسته‌ایم آن‌طور که باید، تصویر درستی از روحانیت و خدمات آن به جامعه ارائه دهیم. رسانه‌های معاند با تلاش برای تحریف واقعیت‌ها، سعی دارند تصویری نادرست از روحانیت به نمایش بگذارند.

وی تأکید کرد: در نمایش یک تصویر کلی از روحانیت و خدمات آن در رسانه‌ها، با کاستی‌های جدی مواجه هستیم و باید تلاش بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

 

انتهای‌پیام/