تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : فرهنگی
لینک : econews.ir/5x3994796
شناسه : 3994796
تاریخ :
شرط تمامت حج؛ زیارت رسول خداست اقتصاد ایران: اگرچه برای حاجی شدن انجام اعمال حج در مکه کفایت می‌کند اما زائران به زیارت رسول‌الله(ص) در مدینه می‌روند، زیرا علی(ع) فرمود: هرگاه به زیارت خانه خدا می‌روید، حج خویش را با زیارت رسول خدا (ص) تمام کنید، زیرا ترک آن جفاست و به این زیارت مامور شده‌اید.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حج یکی از فروع دین اسلام و عبادتی است که در دهه اول ماه ذی‌الحجه انجام می‌شود، به این ترتیب مسلمانان با داشتن شرایطی از جمله توانایی مالی و جسمی، مکلف هستند در دهه اول ماه ذی‌الحجه به مسجدالحرام در شهر مکه در عربستان سفر کنند و مجموعه‌ای از اعمال ( شامل 13 عمل و مرحله) را به جا آورند تا حج‌شان مورد قبول پروردگار قرار گرفته و حاجی شوند.  بنابراین همه این اعمال در بازه زمانیِ 10 روزِ اول ماه ذی‌الحجه و به طور ویژه و رسمی از هشتم ذی‌الحجه در شهر مکه انجام می‌شود، یعنی فقط به مدت 5 الی 6 روز. 

پرسشی که در این میان شاید ذهنتان را درگیر کند، این است که اگر تمام اعمال و مناسک حج طی فقط 5 الی 6 روز و در شهر مکه انجام می‌شود، پس چرا زائران در سفر به سرزمین عربستان؛ به هر دو شهر مکه و مدینه سفر می‌کنند و در کنار اعمال خاص حج در شهر مکه، زیارت پیامبر اسلام(ص) در مدینه را هم به جای می‌آورند؟ 

با مدینه‌النبی؛ شهر پیامبر؛ آشنای جبرئیل

ترک زیارت رسول‌الله جفاست

پاسخ این پرسش و درگیری ذهنی را از زبان امیرمومنان علی (ع) بشنوید، آنجا که می‌فرماید: «هر گاه به زیارت خانه خدا می‌روید، حج خویش را با زیارت رسول خدا (ص) تمام کنید، زیرا ترک آن جفاست و شما به این مامور شده‌اید. حج را با زیارت قبرهایی به پایان برسانید که خداوند حق آنها را بر شما لازم کرده است. نزد آن قبرها شرف و روزی را طلب کنید/ قال علی (ع): اتموا برسول الله حجکم اذا خرجتم الى بیت‌الله فان ترکه جفاء و بذلک امرتم و اتموا بالقبور التی الزمکم الله عز و جل زیارتها و حقها و اطلبوا الشرف (الرزق) عندها».

همانگونه که امامت، کمال دین و تمامت نعمت است، زیارت حضرت اکرم (ص) نیز شرط تمامت حج است، زیرا زیارت که تقرب به اولیای خداست بستری برای قرب به خداوند متعال است. بنابراین باید تقرب جست تا به قرب نایل شد. 

نخستین گروه زائران حج تمتع وارد مدینه شدند+ فیلم

در زیارت امام علی (ع) می‌خوانیم: « پروردگارا! بنده و زائر تو با زیارت قبرِ برادر پیامبرِ تو به تو تقرب می‌جوید/ اللهم عبدک و زائرک، یتقرب الیک بزیاره قبر اخی رسولک».

همچنین در زیارت حضرت موسی‌بن‌جعفر(ع) می‌خوانیم: « متقرباً بزیارتک الى الله» و در زیارت ائمه معصومین (ع) نیز می‌گوییم: « متقرب بکم الیه»... چرا؟ زیرا آنها وسیله‌های وصول به مقاصد هستند.

اهداف متعالی حج تنها در سایه پیوند با این ارواح طیبه ممکن می‌شود. آنها مجرای جریان فیض و کانون جذب رحمت الهی هستند و به همین جهت است که باید شرف و رزق مادی و معنوی را در کنار قبول آنها از پروردگار درخواست کرد.

انتهای پیام/