تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x3994661
شناسه : 3994661
تاریخ :
ترامپ: رئیس فدرال رزرو را برکنار نمی‌کنم اقتصاد ایران: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که رئیس بانک مرکزی را تا پیش از اتمام دوران خدمتش برکنار نخواهد کرد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که "جروم پاول" رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) را تا پیش از اتمام دوران خدمتش در مه 2026 برکنار نخواهد کرد.

ترامپ در مصاحبه با شبکه ان‌بی‌سی در پاسخ به سوالی درباره احتمال برکناری رئیس بانک مرکزی آمریکا تا پیش از دوران خدمتش گفت: نه نه! چرا باید این کار را انجام دهم و فردی را برای جایگزینی او برای یه دوره کوتاه معرفی کنم.

وی خاطرنشان کرد اقدامات پاول برای متحول کردن سیستم تجارت جهانی با تعرفه‌های بالا، در نهایت منجر به ثروتمندتر شدن مردم آمریکا می شود و انقباض اقتصاد آمریکا در سه ماهه اول سال جاری در نتیجه سیاست های جو بایدن رئیس جمهور سابق بوده است.

ترامپ افزود: انتظار دارد که فدرال رزرو نرخ بهره را در برخی نقاط کاهش دهد. پاول باید آنها را کاهش دهد و این کار را خواهد کرد. او ترجیح می دهد این کار را نکند زیرا طرفدار من نیست. او مرا دوست ندارد زیرا من فکر می کنم او ادم بسیار سرسختی است.

این در حالی است که ماه گذشته در پی پافشاری ترامپ در انتقاد از پاول، بازار وال استریت به شدت سقوط کرد و نگرانی ها را درباره استقلال بانک ها و بازارهای متلاطم تشدید کرد. اما پس از این سقوط ترامپ تا حدی از موضع خود عقب نشینی کرد.  

چندی قبل پس از آن‌که دونالد ترامپ بار دیگر رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) را هدف حملات لفظی قرار داد و حتی تهدید به برکناری او کرد، موجی از انتقادات نسبت به تلاش برای تضعیف استقلال این بانک در میان مقامات اقتصادی و سیاسی این کشور شکل گرفت.

ترامپ ادعا کرد قدرت برکناری پاول را دارد و گفت: اگر بخواهم اخراجش کنم، خیلی سریع این کار انجام خواهد شد، حرفم را باور کنید.

این تازه ترین اظهارات ترامپ درباره برسرکار نگه داشتن فدرال رزرو است که ممکن است قوت قلبی برای بازارهای عمیقا ناآرام به دلیل اقدامات ترامپ برای متحول کردن سیستم تجارت جهانی با اعمال تعرفه های گسترده و سنگین باشد.

ترامپ در تاریخ 2 آوریل تعرفه 10 درصدی را بر کالاهای وارداتی از تمام کشورها وضع کرد. همچنین تعرفه های بیشتری را بر بسیاری از شرکای تجاری خود وضع کرد که بعدا این تعرفه ها را به مدت 90روز به حال تعلیق درآورد. او همچنین تعرفه 25 درصدی بر صنایع خودروسازی، فولاد و آلومینیوم، تعرفه 25 درصدی بر مکزیک و کانادا و تعرفه 145 درصدی بر کالاهای وارداتی از چین اعمال کرد.

در همین حال دولت ترامپ مذاکراتی را با بیش از 15 کشور برای حصول توافقات تجاری آغاز کرده است، مذاکراتی که ممکن است از اعمال تعرفه های بیشتر بر این کشورها جلوگیری کند. مقامات اظهار کردند که نخستین توافق ممکن است به زودی اعلام شود.

ترامپ در جریان این مصاحبه از بیان دائمی شدن برخی از این تعرفه ها خودداری کرد و گفت: نه من این کار را نمی کنم زیرا اگر کسی فکر می کرد که می خواهد میز مذاکرات را ترک کند، چرا آنها آمریکا را می سازند؟ شرکت های داخلی و خارجی تریلیون ها دلار سرمایه گذاری کرده اند.

وی خاطرنشان کرد که در قبال چین بسیار سخت گیر بوده است و حتی تجارت بین واشنگتن و پکن را متوقف کرده است اما در حال حاضر پکن به دنبال دستیابی به توافق است.

در همین حال چندی قبل جان کندی، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت لوئیزیانا، در مصاحبه با شبکه ان‌بی‌سی گفت: به‌نظر من هیچ رئیس‌جمهوری حق عزل رئیس فدرال رزرو را ندارد. فدرال رزرو باید مستقل باقی بماند.  

از وقتی ترامپ در ماه ژانویه دوباره وارد کاخ سفید شد، رابطه‌اش با پاول که خودش او را به عنوان رئیس بانک مرکزی منصوب کرده بود، پرتنش شده است. دلیل این موضوع بیشتر مقاومت فدرال رزرو در برابر کاهش نرخ بهره عنوان شده است.

اعضای کمیته‌ی سیاست‌گذاری فدرال رزرو، از جمله پاول، هشدار داده‌اند که تعرفه‌های ترامپ ممکن است سرعت رشد اقتصاد آمریکا را کاهش داده و باعث افزایش قیمت‌ها شوند؛ چیزی که پاول آن را «سناریویی دشوار» توصیف کرده و گفته است در این شرایط بانک مرکزی باید بیش از هر چیز از اعتبار ضدتورمی خود دفاع کند.

در حالی‌که تورم هزینه‌های مصرف شخصی در سال 2022 به بالاترین سطح از دهه‌ی 1980 رسید و هنوز هم بالاتر از هدف 2 درصدی بانک مرکزی و در سطح 2.5 درصد باقی مانده، برخی مقامات هشدار داده‌اند که تعرفه‌های جدید ترامپ ممکن است باعث بازگشت نرخ تورم سالانه به حدود 5 درصد در ادامه‌ سال شود.

انتهای پیام/