ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گفته وی گرمای زودرس و شدید هوا که طبق پیشبینیها بین 3 تا 6 درجه بالاتر از میانگین بلندمدت خواهد بود، نقش قابل توجهی در افزایش مصرف برق داشته است. این در حالی است که نیروگاههای برقآبی کشور با ظرفیت تولید 12 هزار و 500 مگاوات به دلیل کاهش بیش از 40 درصدی ذخایر آب، با محدودیت شدید در تولید انرژی مواجهاند. این ذخایر برای ماههای تیر و مرداد که با بیشترین ناترازی در شبکه برق مواجه خواهیم بود، ذخیره شده است.
وی ادامه داد: بر اساس آمار ارائهشده، میانگین نیاز مصرف برق در سال گذشته 936 هزار و 62 مگاواتساعت بوده که در سال جاری به یک میلیون و 21 هزار مگاواتساعت رسیده است و بیانگر افزایش 9 درصدی تقاضای مصرف برق کشور است.
معاون برق و انرژی وزارت نیرو اضافه کرد: پیشبینیها حکایت از آن دارد که در اوج مصرف تابستان 1404، تقاضای مصرف برق کشور به بالای 85 هزار مگاوات برسد.
وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه وزارت نیرو در این رابطه گفت: در سال جاری 36 بسته مدیریت و بهینهسازی مصرف برق در کشور اجرایی شده است که شامل آموزش و اطلاعرسانی، بهینهسازی مصرف در بخشهای مختلف، تولید برق در محل مصرف و پایش و نظارت بر نحوه مصرف برق میشود.
حائری همچنین از نصب بیش از 6 میلیون کنتور هوشمند برای مشترکان پرمصرف خبر داد که به منظور کنترل و مدیریت بهتر مصرف این گروه از مشترکان طراحی شدهاند.
در پایان معاون برق و انرژی وزارت نیرو تأکید کرد: راهکار اصلی عبور از تابستان پیشرو، صرفهجویی و مدیریت دقیق مصرف برق در همه بخشهاست. مشارکت همهجانبه مردم، صنایع و دستگاههای اجرایی برای حفظ پایداری شبکه برق ضروری است.